Woningontruiming Zeeland

Woningontruimer nodig?

Vraag gratis offertes aan en vind een woningontruimer bij jou uit de buurt!

085 800 2635

Nu bereikbaar.
Woningontruiming Terneuzen

Een woningontruiming in Terneuzen is nodig op het moment dat jij een huis volledig leeg moet maken voor de oplevering. Dit kan zijn na een verhuizing, maar ook na een overlijden van een familielid of vriend. Met de hulp van professionele ontruimers is deze klus zo gepiept! Op zoek naar een ontruimingsbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk gratis offertes van ontruimingsbedrijven bij jou in de regio. Vergelijk de offertes op basis van prijs en voorwaarden. Kies het ontruimingsbedrijf met het beste aanbod. Je aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast wanneer er geen passend aanbod voor je tussen zit.

Op deze pagina lees je meer over het leeghalen van woningen en hoe dit precies in z’n werk gaat. Je leest hoe de ontruimers dit doen, wat het ongeveer kost en hoe je hierop zoveel mogelijk kan besparen!


Woningontruimer gezocht?

Vind een specialist uit uw regio.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met een scherpe prijs.

Bespaar op de kosten!

Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!


Wanneer is een woningontruiming in Terneuzen nodig?

Een woningontruiming in Terneuzen houdt in dat het huis helemaal leeggehaald wordt. Dit is nodig voor de oplevering van een oude woning. Dit gebeurt vaak na een overlijden van een familielid of bij een verhuizing naar een kleinere woning. In dat geval kan niet de complete inboedel meegenomen worden naar de nieuwe woning.

Een woningontruimer is nodig:

 • Na een overlijden, waarna de erfgenaam verantwoordelijk is voor het leeghalen van het huis.
 • Na een verhuizing waarbij niet alle inboedel meegenomen kan worden.
 • Bij een faillissement, bedrijfsovername of fusie.
 • Bij huurders die na hun vertrek inboedel hebben laten staan.

Woningontruimer inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Wat doet een woningontruimer?

Een woningontruimer kan je helpen met de oplevering van je huis. Dit doet hij door je huis te ontruimen, zodat het helemaal leeg is. Eventueel kan de ontruimer ook helpen met het schoonmaken en repareren van je huis, zodat het conform de regels wordt opgeleverd bij de verhuurder of nieuwe bewoners.

Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van een woningontruimer:

 • Inventariseren en waarde bepalen van de inboedel
 • Huis leeghalen
 • Wietplantage ontruimen
 • Bedrijfspanden leegruimen
 • Huizen opruimen
 • Herstel- en reparatiewerkzaamheden
 • Schoonmaken
 • Huizen opleveren

Verder op deze pagina lees je nog meer over de verschillende diensten die woningontruimers uitvoeren.

woningontruiming Terneuzen

Wat kost een woningontruiming in Terneuzen?

Wil jij een huis ontruimen na een overlijden en ben je benieuwd naar de kosten? Voor het ontruimen van een kamer in een verzorgingstehuis liggen de kosten rond de €350,- tot €750,-. Als het gaat om een spoedontruiming, dan kan het zijn dat de kosten hoger oplopen door een spoedtoeslag die je moet betalen.

Bij een gemiddelde seniorenwoning liggen de kosten tussen de €250,- tot €900,- en bij een eengezinswoning lopen de kosten op van €800,- tot €2.000,-. Hoe groter het huis en de omvang van je inboedel, des te hoger de uiteindelijke kosten van de woningontruiming in Terneuzen. Wil je graag de exacte prijzen weten, vraag dan gratis offertes aan.

Woningontruiming: kosten 2024

Grootte woning Gemiddelde ontruimingskosten*
Garage, berging, opslag €200,- tot €700,-
Kamer in verzorgingshuis €350,- tot €750,-
Seniorenwoning €250,- tot €900,-
Woning met 1 of 2 kamers €450,- tot €1.000,-
Eengezinswoning €800,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €1.000,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Je kunt ervoor kiezen om extra werkzaamheden uit te laten voeren. Schoonmaken is nodig als je zelf niks meer wilt doen voor de oplevering van het huis. De kosten hiervoor liggen rond de €20,- per uur. Wil je ook de vloerbedekking laten verwijderen, houd dan rekening met gemiddeld €2,50 per m². In de tabel hieronder lees je over de verschillende opties bij een ontruimingsbedrijf.

Huis laten ontruimen: extra kosten

Extra opties Gemiddelde kosten*
Schoonmaken €20,- per uur
Verwijderen vloerbedekking €2,50 per m²
Afvalstortkosten €150,- tot €750,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per km

*Dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparen op de kosten van een woningontruiming Terneuzen?

Vind snel een ontruimingsbedrijf in jouw regio en profiteer van scherpe prijzen!

Gratis offertes aanvragen

Deze factoren beïnvloeden de ontruimingskosten

De kosten van een woningontruiming verschillen per situatie. Dat heeft te maken met verschillende factoren die een invloed hebben op de totaalprijs.

De totaalprijs wordt beïnvloed door deze factoren:

 • De inboedel: hoe groter de omvang van je inboedel, des te hoger de kosten. Dit betekent namelijk dat er een grotere container, grotere vrachtwagen en een grotere opslagruimte nodig is. Anderzijds heeft de waarde van je inboedel ook een grote invloed: als je een deel van je spullen laat opkopen, wordt de waarde afgetrokken van de kosten.
 • Locatie: de meeste ontruimingsbedrijven brengen voorrijkosten in rekening. Hoe verder de afstand tussen het bedrijf en jouw woning, des te hoger de voorrijkosten. Gemiddeld liggen deze rond de €0,25 tot €0,50 per kilometer, maar het kan ook zijn dat het bedrijf een vaste prijs hanteert.
 • Afvalkosten: voor het afvoeren van het afval betaal je ook kosten. Je betaalt voor de huur van de vuilcontainer, voor het afvoeren en voor de afvalverwerking zelf. Gemiddeld liggen deze kosten tussen de €150,- tot €750,-.
 • Opleveringskosten: kies jij ervoor om je woning na het ontruimen op te laten leveren door de ontruimers? Houd dan rekening met extra opleveringskosten. De hoogte hiervan verschilt per bedrijf, maar je betaalt voor de schoonmaak- en herstelwerkzaamheden en de oplevering zelf.

Prijsvoorbeelden 2024

Vrijstaande woning ontruimen: bij een grote woning met meer dan drie kamers lopen de kosten op van gemiddeld €1.000,- tot €2.500,-. Laat je de woning hierna in ongeveer 8 uur ook nog schoonmaken, dan kost dat in totaal rond de €1.160,- tot €2.650,-.
Berging leeghalen: het leeghalen van een berging is relatief goedkoop omdat het om een kleine ruimte gaat. Stel je laat een kleine berging van 20 m² leeghalen: de kosten liggen dan rond de €200,- tot €700,-.

Huis ontruimen in ruil voor inboedel: is dat mogelijk?

Wanneer jij je woning laat ontruimen door een vakman, dan heb je de mogelijkheid om een deel van de inboedel op te laten kopen. Dit houdt in dat de ontruimer een deel van de inboedel koopt en weer elders probeert te verkopen. De vakman stelt dan een waarde op deze spullen, en deze waarde wordt van de kosten van de woningontruiming afgetrokken.

Je kunt zo een mooie korting krijgen op je eigen woningontruiming. Het is niet mogelijk om de ontruiming volledig te bekostigen met je inboedel. In verreweg de meeste gevallen is de waarde van de inboedel lang zo hoog niet als de kosten van je ontruiming.

huisontruiming Terneuzen

Welke soorten ontruimingen zijn er?

Wist je dat er verschillende soorten ontruimingen te onderscheiden zijn? Elke ontruiming vereist zijn eigen aanpak. Het ontruimen van een bedrijfspand gaat bijvoorbeeld heel anders in zijn werk dan het leegruimen van een garage of particuliere woning.

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende soorten ontruimingen. Wil jij nu ook je huis professioneel laten ontruimen om tijd en energie te besparen? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Huisontruiming Terneuzen

Het soort ontruiming dat het vaakst voorkomt is de huisontruiming in Terneuzen. Bij een huisontruiming gaat het om het ontruimen van particuliere woningen, of dat nu een seniorenhuis, appartement of eengezinswoning is. Er zijn een aantal redenen om een huisontruiming uit te voeren. Na een overlijden is dit vaak nodig, om het huis zo snel mogelijk op te leveren aan de nieuwe bewoners. Een andere reden is een verhuis: als jij halsoverkop naar de andere kant van het land verhuist, is het niet gek dat je geen tijd hebt om terug te keren voor de oplevering en het leeghalen van je huis.

Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden bij een particuliere huisontruiming in Terneuzen.

Garage, berging of opslag leeghalen

Heb je een garage of berging die enorm vol staat met nutteloze spullen? Je bent niet de enige. Zeker als je moeite hebt met het weg doen van oude spullen is het leegruimen van de garage of opslag een grote opgave.

Professionele woningontruimers helpen je hierbij!

Binnen een werkdag hebben ze je garage helemaal leeggehaald. Of je nu gaat verhuizen of liever de huur van je garagebox opzegt, je weet zeker dat je hier niet lang op hoeft te wachten.

Seniorenontruiming

Wanneer senioren verhuizen naar een verzorgingstehuis of seniorenwoning, dan gaan zij in veel gevallen kleiner wonen. Dat betekent dat ze niet alle inboedel mee kunnen verhuizen naar hun nieuwe woning. Jij hebt het waarschijnlijk te druk met het regelen van de verhuizing, om je druk te maken over het leegruimen van het huis. Schakel hiervoor daarom professionele vakmannen in.

De huisontruiming van senioren wordt discreet aangepakt. Je kunt de inboedel eventueel laten opkopen als je het zelf niet wilt houden, maar het is ook een optie om dit tijdelijk op te slaan.

woning ontruimen na overlijden Terneuzen

Woningontruiming na overlijden Terneuzen

Een woningontruiming komt onder meer voor na een overlijden in Terneuzen: in veel gevallen moet je het huis al snel leeghalen na een overlijden, om extra huur- of hypotheekkosten te voorkomen. Je kunt het huis laten opruimen door professionele ontruimers: dit heeft een paar belangrijke voordelen.

Het leeghalen van het huis is vaak een zwaar en emotioneel proces. Als je hier zelf nog niet aan toe bent, dan is het enorm waardevol om de spullen tijdelijk op te slaan en op een later moment nog eens te kijken naar de inboedel.

Geen zorgen: er gaat niets weg zonder toestemming. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er waardevolle erfenissen verdwijnen of per ongeluk bij het grofvuil belanden.

Huis leeghalen na overlijden: werkwijze

Huis leeghalen na overlijden in Terneuzen? In veel gevallen gaat het om een spoedontruiming: zeker seniorenkamers moeten vaak al binnen een week na het overlijden worden opgeleverd, omdat er een nieuwe bewoner op de wachtlijst staat.

Omdat het huis helemaal leeggehaald moet worden, wordt er eerst een bestemming bepaald voor de inboedel. Dit kan tijdelijk opgeslagen worden, zodat jij hier op een later moment nog eens doorheen kan voor een goede verdeling. De ontruimers zorgen ervoor dat de spullen respectvol worden behandeld en dat er geen beschadigingen ontstaan. Eventueel kun je herstel- en schoonmaakwerkzaamheden uitbesteden, zodat je zelf niks meer hoeft te doen voor de oplevering.

Bedrijfsontruiming

Een bedrijfsontruiming vereist een hele andere aanpak dan een woningontruiming. Het gaat hier in veel gevallen om veel meer inboedel en bovendien gevoelige informatie van medewerkers en klanten. Het is een grote klus die een goede voorbereiding vereist.

Bij een bedrijfsontruiming kan het gaan om onder meer:

 • Het leeghalen van kantoorpanden
 • De ontruiming van autogarages
 • Het ontruimen van fabriekshallen
 • De ontruiming van winkelpanden

Zoals je misschien wel begrijpt, vereist de ontruiming van elk bedrijf een unieke aanpak. Daar komt nog bij dat het ontruimen van een bedrijf vaak gebeurt in een kwetsbare periode: na een fusie, bedrijfsovername of faillissement. Met de hulp van professionele ontruimers bespaar jij jezelf heel veel energie en tijd.

Moet jij je bedrijf of huis ontruimen in Terneuzen?

Vraag gratis offertes aan en kom direct in contact met een bedrijf in jouw regio!

Wietplantage ontruimen

Het ontruimen van een wiet- of hennepplantage is een gevaarlijke opdracht, die je zelf niet zomaar kunt uitvoeren. Omdat wietplantages illegaal zijn gebouwd, voldoen ze in de meeste gevallen niet aan strenge veiligheidsvoorschriften. Hierdoor is de kans op brand en verwondingen altijd aanwezig: schakel daarom zeker een ontruimingsbedrijf in als jouw huurders een wietplantage hebben achtergelaten in je huis.

Het ontruimen van de wietplantage gebeurt veilig, snel en discreet. De vakmannen brengen het pand terug naar de originele staat, zodat het direct weer klaar is voor nieuwe bewoners!

Woningontruiming na lijkvinding

woningontruiming na lijkvinding is nodig in een emotioneel zware periode. Het is verstandig om op zo’n moment een discreet ontruimingsbedrijf in te schakelen die de ontruiming en schoonmaak voor je uit handen nemen. Je hebt in zo’n periode genoeg andere zaken aan je hoofd. Daarnaast kan het zelf uitvoeren van de schoonmaak door veel mensen als traumatisch worden ervaren.

Een ontruimingsbedrijf maakt de ruimte schoon en ontsmet deze. Daarnaast verwijderen ze ook eventuele nare geuren. Het kan voorkomen dat meubels onbruikbaar zijn geworden. Deze worden gereinigd en afgevoerd. Je kan ervoor kiezen om de ontruiming door het bedrijf te laten doen of de bruikbare meubels eerst te laten staan. Zo creëer je voor jezelf een fijnere omgeving om in je eigen tempo door de inboedel heen te kunnen gaan. Daarna kun je altijd zelf kiezen wat er met de inboedel moet gebeuren: de meubels kunnen naar een opslaglocatie worden gebracht, naar een kringloop of naar je eigen huis toe. Zo kun je in alle rust door de spullen heen gaan.

Spoedontruiming

Het kan voorkomen dat een woning met spoed moet worden ontruimd . Denk hierbij aan een ontruiming van een zorgkamer of bij faillissement van een bedrijf. Laat je helpen met deze spoedklus en schakel een ontruimingsbedrijf in! Je moet er wel rekening mee houden dat er vaak een toeslag wordt berekend wanneer een spoedontruiming uitgevoerd moet worden. Het verschilt per bedrijf hoe hoog deze toeslag is.

Zorgkamer ontruimen

Een zorgkamer ontruimen is een taak die vaak met spoed moet worden uitgevoerd. Verzorgings- en verpleeghuizen krijgen namelijk maximaal 13 dagen na overlijden een vergoeding. Het wordt als redelijk beschouwd dat nabestaanden vaak een termijn van 7 dagen krijgen om de ontruiming uit te voeren. Helaas komt het vaak genoeg voor dat een instelling een nog kortere termijn hanteert. De ontruiming van een zorgkamer kan als een zeer stressvolle periode worden ervaren. Naast de korte tijd die je voor de ontruiming krijgt moet je zelf ook veel gaan regelen. Omdat je zelf al genoeg aan je hoofd hebt is het fijn om in zo’n situatie een discreet en respectvol ontruimingsbedrijf in te schakelen die de ontruiming voor je uitvoeren.

Hoe verloopt een woningontruiming in Terneuzen?

Een woningontruiming in Terneuzen verloopt volgens de volgende stappen:

 • 1. De inventarisatie. Tijdens een eerste kennismaking doorloopt de vakman door het huis en bekijkt hij de inboedel die ontruimd moet worden. Laat je een deel van de spullen opkopen dan stelt hij ook de waarde vast: deze wordt straks van de kosten afgetrokken.
 • 2. De huisontruiming. Het leeghalen van het huis gebeurt met de inzet van meerdere ontruimers. Er wordt een container geplaatst om al het puin in te plaatsen: dit wordt later direct afgevoerd naar de vuilstort. Voor het vervoer van de inboedel worden verhuiswagens ingezet. Vaak is het huis al binnen een werkdag helemaal leeggehaald.
 • 3. Herstel- en reparatiewerkzaamheden. Om het huis klaar te maken voor de oplevering zullen de ontruimers kleine herstel- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren. Dit bestaat uit het dichten van gaten in de muur of het recht hangen van keukenkastjes.
 • 4. De oplevering. Tot slot kun je ook de oplevering zelf uitbesteden. De ontruimers doorlopen de laatste inspectie met de verhuurder en leveren daarna de sleutels voor je in.

Hulp nodig bij huis ontruiming? Ontvang gratis offertes!

huis ontruimen

Ontruimingsbedrijf Terneuzen: extra diensten

Naast het leeghalen van je huis na een overlijden of verhuizing, kun je een ontruimingsbedrijf in Terneuzen nog inhuren voor andere diensten en werkzaamheden. Deze dragen in veel gevallen bij aan de oplevering van het huis, waardoor je zelf minder tijd en energie kwijt bent. Voorbeelden zijn het uitvoeren van reparaties, schoonmaakklussen en het tijdelijk opslaan van je inboedel.

Hieronder gaan we verder in op deze extra diensten. Wil je zeker weten wat dit kost, vraag dan snel gratis offertes aan!

Opkopen inboedel

Het leeghalen van het huis is één ding: daarna moet het nog klaar worden gemaakt voor de oplevering. Een belangrijke taak is bijvoorbeeld het uitvoeren van kleine reparaties: misschien zitten er nog boorgaten in de muur die dichtgesmeerd moeten worden, of heb je last van een lekkende kraan of een kapotte magnetron. De ontruimers beschikken over de kennis en de materialen om dit soort beschadigingen snel te herstellen.

Kleine reparaties en schoonmaken

In de meeste gevallen moet je een huurwoning bezemschoon opleveren. Wat bezemschoon precies inhoudt, verschilt per verhuurder. Meestal betekent dit dat je het sanitair en keukenapparatuur moet schoonmaken en de vloeren geveegd moet achterlaten. Ook mogen er geen spullen achterblijven in de woning. Bij het overdragen van een koopwoning zit het anders: in dat geval maak je met de kopers afspraken over de oplevering.

In beide gevallen zorgt het ontruimingsbedrijf ervoor dat jouw oude huis conform de afspraken wordt opgeleverd.

Bezemschoon opleveren

De definitie van bezemschoon verschilt per verhuurder. In de meeste gevallen houdt het in dat je alle sanitair moet schoonmaken en de (inbouw)keukenapparatuur netjes moet achterlaten. Ook geldt dat je vloeren moet verwijderen en dat er geen items achterblijven.

Het bezemschoon opleveren van je woning kan flink wat tijd kosten. Zeker als je niet in de buurt van je oude huis woont kan het lastig zijn om de tijd te vinden om de woning schoon te maken. De ontruimers zijn op de hoogte van de eisen van je verhuurder of de kopers en zorgen ervoor dat de woning helemaal klaar is voor de oplevering. Zij leveren zelfs de sleutels voor je in als je hier niet toe in staat bent!

Vervuilde woning ontruimen

Er zijn meer mensen die in een vervuilde woning leven dan je eerst zou verwachten. Het zou een kennis, familie of je buurman kunnen zijn. Deze mensen schamen zich zo erg voor hun vervuilde woning dat ze zelf geen hulp van een dierbare of een professional inschakelen. Een vervuilde woning hoeft niet aan luiheid of gemakzucht van de bewoner te liggen. De oorzaak ligt vaak een stuk dieper. De bewoner kan in een isolement leven, in de war of ziek zijn. Een vakman van buitenaf inschakelen is een goede manier om de bewoner te helpen. Deze professional heeft ervaring met het ontruimen van vervuilde woningen. Het is namelijk van groot belang om de woning te ontsmetten en desinfecteren. Op deze manier heeft de slechte hygiëne van de woning geen invloed op de gezondheid van de ontruimers of mensen die de woning betreden.

Vloerbedekking verwijderen

Als je een huis bezemschoon moet opleveren, dan betekent dit dat je ook de vloerbedekking moet verwijderen. Deze klus neemt meer tijd in beslag dan je verwacht, zeker als de vloer is vastgelijmd. Ook omdat je te maken met het lijmresten die achterblijven op de grond. Door hier een vakman voor in te schakelen bespaar jij jezelf veel tijd en moeite.

huis leeghalen

Inboedelopslag

Weet je nog niet zeker wat je met de inboedel uit je oude huis wilt doen? Een ontruimingsbedrijf biedt ook de mogelijkheid om dit tijdelijk op te laten slaan in een veilige opslagruimte. Je kunt zelf met een sleutel te allen tijde bij je spullen, maar voor onbevoegden staan ze hier veilig opgeborgen. Tegen een vast bedrag per maand, laat je de spullen hier opslaan totdat je zelf ook weet wat je er mee wilt doen.

Tuinonderhoud

Bij veel verhuurders is het noodzakelijk dat je ook de tuin netjes en verzorgd oplevert. Dit levert nog wel eens problemen op, zeker bij veel achterstallig onderhoud. De professionele ontruimers helpen dan met het tuinonderhoud. De vakmannen snoeien planten, struiken en bomen. Ook kunnen ze je regenpijpen schoonmaken en onderhouden en zullen ze je zelf geknutselde fietsenhok voor je slopen. Zo is je tuin ook weer netjes voor de oplevering. Lees meer over het ontruimen van een tuin.

Archiefvernietiging

Bij het ontruimen van bedrijven is er vaak sprake van een archief. Dit archief staat vol gevoelige informatie over klanten of medewerkers. Door een discrete archiefvernietiging zorgen de ontruimers ervoor dat deze persoonlijke informatie niet naar buiten komt. Het gaat hierbij onder meer om het vernietigen van papierwerk en harde schijven.

Huis opruimen

Ontruimers kunnen eventueel ook helpen met het opruimen van je huis. Sommige mensen hebben veel moeite met het weggooien van spullen, waardoor hun huis langzaam volloopt. Het opruimen is in dat geval zo’n grote opgave, dat zij niet meer weten waar ze moeten beginnen. De ontruimers hebben hier heel veel ervaring mee, en kunnen helpen met het opruimen van je huis zodat er een leefbare situatie ontstaat.

Woning laten ontruimen in Terneuzen?

Vraag gratis offertes aan en vind snel een vakman in je regio.

Gratis offertes aanvragen

Inschakelen woningontruimer: waarop letten?

Het kiezen van een betrouwbaar ontruimingsbedrijf kan een grote opgave zijn. Daarom geven we je hieronder een paar praktische tips: zo weet je zeker dat je het juiste bedrijf kiest.

 • 1. Kies een lokaal bedrijf: zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • 2. Kijk naar de garantievoorwaarden: deze verschillen per bedrijf, wat gebeurt er bijvoorbeeld als de inboedel tijdens het vervoer naar de opslagruimte beschadigd raakt?
 • 3. Wat is het specialisme: elk bedrijf heeft zijn eigen ervaringen en specialismes. De aanpak van een seniorenontruiming is heel anders dan die van een bedrijfsontruiming, dus kies een bedrijf met de juiste ervaring.
 • 4. Maak duidelijke prijsafspraken: zo weet je vooraf precies wat je moet gaan betalen en sta je niet voor vervelende verrassingen achteraf.

Voordelen inschakelen professionele ontruimer

Twijfel je nog steeds over het inhuren van een professionele ontruimer? Hulp bij het ontruimen van je huis is enorm waardevol. Hieronder lees je over de grootste voordelen van het inschakelen van hulp.

 • Met professionele verhuizers is de ontruiming vaak al in één dag afgerond, terwijl je zelf zeker meerdere werkdagen bezig bent.
 • De ontruiming gebeurt snel, vakkundig en respectvol. Ook na een overlijden.
 • Je huis is snel klaar voor de oplevering, en bespaart zo geld aan een extra maand huur of hypotheek.
 • Het ontruimen van een bedrijf of woning, moet vaak gebeuren in een zware, emotionele tijd. Ontruimers bieden de mogelijkheid om de spullen tijdelijk op te laten slaan, zodat je hier op een later moment nog eens op terug kunt komen.
 • De ontruimers leveren je huis bezemschoon op, conform de regels van je verhuurder.


Recente aanvragen:

Woningontruiming in Vlissingen
Woning ontruimen na overlijden in Middelburg
Huisontruiming in Goes
Woning ontruimen in Terneuzen
Huis leeghalen in Oost-Souburg
Inboedel opruimen in Zierikzee
Huis ontruimen in Goes
Bezemschoon opleveren in Vlissingen
Huisontruiming senioren in Middelburg
Ontruiming en inboedelopslag in Hulst

Huis leeghalen Terneuzen: handige bespaartips!

Natuurlijk kun je professioneel je huis leeghalen in Terneuzen zonder de hoofdprijs te betalen. Hieronder geven we de beste bespaartips, waarmee ook jij profiteert van een scherpe prijs!

 • 1. Kies voor een lokaal ontruimingsbedrijf. Zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk en bespaar je op de totaalprijs.
 • 2. Help zelf mee. Door te helpen met het ontruimen en opruimen bespaar je de vakmannen tijd, en jezelf geld.
 • 3. Voer zelf het puin af. In veel gemeentes kan dit zelfs gratis, je hoeft dan alleen vervoer te regelen.
 • 4. Laat een deel van de inboedel opkopen. De waarde hiervan wordt afgetrokken van de kostprijs, waardoor je een stuk voordeliger uit bent.

woning ontruimen

Woningontruiming Terneuzen? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij je huis laten ontruimen? Met de hulp van professionele ontruimers is dit vaak al in één werkdag gedaan en is het pand direct klaar voor de oplevering. Zo hoef je geen extra maand huur of hypotheek te betalen. Wil je een professioneel ontruimer inhuren voor je woningontruiming in Terneuzen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je offertes (maximaal 5) van ontruimingsbedrijven bij jou in de regio. Wist je dat je door het vergelijken van offertes tot wel 40% op de kosten kunt besparen? Je aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend.

Bel: 085 800 2635

Veelgestelde vragen over een woningontruiming

Heb je nog vragen over een aanstaande woningontruiming? Geen zorgen: hieronder geven we antwoord op 6 van de meest gestelde vragen. Als jouw vraag hier niet tussen zit, neem dan contact op met een ervaren ontruimer en vraag een persoonlijk advies: vraag snel gratis offertes aan!


Na een overlijden is de erfgenaam verantwoordelijk voor het leeghalen van het huis. Eventueel wordt dit gedaan door buren, vrienden of kennissen als er geen erfgenamen zijn. Het is ook mogelijk dat de gemeente een woningontruimingsbedrijf inschakelt als er geen mensen zijn die de ontruiming op zich nemen.
De kosten hangen samen met de grootte van het huis en de omvang van de inboedel. Een kamer in een verzorgingshuis leeghalen kost ongeveer €350,- tot €750,- en een kleine woning of appartement met 1-2 kamers kost €450,- tot €1.000,- om te ontruimen. Voor een eengezinswoning lopen de kosten op van gemiddeld €800,- tot €2.000,-.
De persoon die de woningontruiming laat uitvoeren betaalt hiervoor. Dit kunnen meerdere mensen zijn: de gemeente, als de erfenis niet wordt geaccepteerd bijvoorbeeld, of de oud-bewoners of verhuurder. Bij een noodgedwongen woningontruiming door de verhuurder, kan deze persoon proberen de kosten te verhalen op de oud bewoners.
Vaak zit er haast achter een woningontruiming, maar dit is een grote en vaak ook emotioneel zware taak. Als je hier geen tijd of energie voor hebt, bijvoorbeeld na een overlijden of faillissement, dan is het verstandig om hiervoor een ervaren ontruimingsbedrijf in te schakelen. Het huis is snel leeg en klaar voor de oplevering!
Eerst maak je duidelijke afspraken over de ontruiming en wat er met de inboedel gebeurt. De vaklui maken het huis dan in één dag helemaal leeg. Puin voeren ze netjes af en de inboedel wordt weggebracht of opgekocht. Daarna maken zij het huis eventueel schoon en voeren ze reparatiewerkzaamheden uit zodat het huis klaar is voor de oplevering of overdracht.
Naast de standaard ontruiming biedt een ontruimingsbedrijf ook andere diensten aan. Denk aan schoonmaakwerkzaamheden, het repareren van beschadigingen of het herstellen van bouwwerken. Ook helpen zij met de oplevering en is het mogelijk om vloerbedekking te laten verwijderen. Zo hoef je zelf niks meer te doen en is de woning snel klaar!

Meer informatie over woningontruiming

Ontruimingsbedrijf

Huis leeghalen na overlijden kosten

Woningontruiming kosten

Huis laten opruimen

Spoedontruiming

Boedelruiming