Hennepplantage moeten ontruimen?

Vraag gratis offertes aan en vind een discreet ontruimingsbedrijf!

Hennepplantage ontruimen

Je verhuurt een woning en krijgt op een dag een belletje van de politie: in je pand is een hennepplantage of wietplantage ontdekt. Een grote schok aangezien je als verhuurder meestal medeplichtig bent.

Daarnaast zijn de huurders vetrokken of opgepakt en is de ontruiming een taak voor jou: nadat de politie bewijsmateriaal heeft meegenomen is het aan jou om de woning te ontruimen en schoon te maken. Een taak die professioneel moet gebeuren en waarbij je dus wel wat hulp kan gebruiken van een ervaren ontruimer.

Start gratis offerteaanvraag!

Nadat de aanvraag bij ons is binnengekomen ontvang je zo snel mogelijk meerdere offertes van ons. Vergelijk de offertes op basis van prijs en voorwaarden en kies het ontruimingsbedrijf wat het beste bij jou past.


Wat is er zo gevaarlijk aan een hennepplantage in huis?

Een hennepplantage of wietplantage is ontzettend gevaarlijk. Niet alleen om de kans dat de plantage door de politie wordt opgerold, maar ook voor (buurt)bewoners. De kans op brand, wateroverlast, kortsluiting en ontploffing is zeer groot.

Daarnaast brengt een hennepplantage en wietplantage gezondheidsrisico’s met zich mee. Wanneer deze plantages niet juist worden ontruimd kunnen de schimmels die zijn ontstaan hun gang blijven gaan. Schimmels kunnen naast materiele schade ook allergische reacties en irritaties oproepen. Het compleet verwijderen van deze schimmels is complex en tijdrovend. Wanneer dit werkje niet nauwkeurig wordt gedaan kunnen er al snel nieuwe schimmelkolonies ontstaan.

Wist je dat schimmels zelfs beton en gipsplaten kunnen aantasten? Hierdoor is het soms zelfs nodig om een ruimte compleet kaal te strippen. Op zoek naar een ontruimingsbedrijf die deze klus voor je uitvoert? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

hennepplantage ontruimen

Wat zijn de kosten voor het ontruimen van een hennepplantage?

Het is lastig om de gemiddelde kosten voor het ontruimen van een woning waar een plantage is ontmanteld te geven. Vele factoren hebben invloed op de prijs. Om toch een beeld te kunnen krijgen van de kosten kunnen de volgende gemiddelde bedragen worden gegeven. Het ontruimen van een garage, opslag of berging kost gemiddeld €200,- tot €700,-. Het ontruimen van een plantage die 1 of 2 kamers bezet kost gemiddeld €450,- tot €1.000,-. Het ontruimen van een eengezinswoning kost gemiddeld €800,- tot €2.000,-. Is de plantage gevestigd in een grotere woning met meer dan 3 kamers, hou dan rekening met een gemiddeld bedrag van €1.000,- tot €2.500,-.

Kosten ontruiming wiet- en hennepplantage 2024

Grootte woning Gemiddelde ontruimings kosten*
Garage, berging, opslag €200,- tot €1.000,-
Woning met 1 of 2 kamers €450,- tot €1.000,-
Eengezinswoning €800,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 kamers in gebruik €1.000,- tot €2.500,-

*Let op : dit zijn richtprijzen. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!


Vind snel een geschikt ontruimingsbedrijf in je regio!

Vraag gratis offertes aan.
Gratis offertes vergelijken!

Welke factoren hebben invloed op de prijs van een hennepplantage ontruimen?

De kosten voor het ontruimen van een wiet- of hennepplantage zijn afhankelijk van vele factoren. Elke ontruiming is anders. De volgende factoren zijn van grote invloed:

  • Hoeveelheid potten aarde of steenwol. Een belangrijke factor is het afvoeren van de aarde. Deze aarde is verontreinigt met chemicaliën wat het lastig maakt om het af te voeren. Dit moet naar een speciaal afvalverwerkingsbedrijf worden gebracht.
  • Hoeveelheid kamers die gebruikt zijn. Sommige hennepplantages hebben maar 1 kamer in gebruik, terwijl andere meerdere hebben. Daarnaast is de grootte van de kamer, berging of schuur een belangrijke factor.
  • Stroom. Omdat bij de meeste ontmantelde hennepplantages de stroom wordt afgesloten moeten er eventuele extra kosten worden gemaakt om wel stroom te krijgen zodat de ontruimers met hun apparatuur de ruimte grondig schoon kunnen maken.
  • Locatie. Een ontruimingsbedrijf rekent voorrijkosten. Afhankelijk van de locatie van de woning worden de voorrijkosten berekend.
  • Extra werkzaamheden. Naast het ontruimen zijn er extra werkzaamheden nodig om de woning weer bezemschoon op te kunnen leveren. Denk aan gaten die zijn gemaakt in muren, vloeren en plafonds voor de elektriciteitsleidingen en luchtafvoerkanalen. De woning moet grondig worden schoon gemaakt doordat de vochtige omgeving van een plantage de perfecte omgeving is voor schimmels. Daarnaast hebben wiet- en hennepplanten veel water nodig waardoor irrigatiesystemen moeten worden aangelegd. Vaak veroorzaken deze systemen lekkages!

Wie is verantwoordelijk voor de ontruiming van een hennepplantage?

In de basis geldt het zo dat de huiseigenaar verantwoordelijk is en dus aansprakelijk wordt gesteld. Zelfs wanneer de woning wordt verhuurd. Volgens het bestuursrecht moet je als eigenaar tot op zekere hoogte weten wat er in het pand gebeurt en waar het voor wordt gebruikt. Maar wanneer je aan kunt tonen dat je te goeder trouw was kan de huurder aansprakelijk worden gesteld. Bij de ontdekking van een wiet- of hennepplantage in huis kan de huurovereenkomst wel meteen worden ontbonden.

De kosten zijn vaak wel voor de verhuurder. Dit komt doordat de huurder met de noorderzon is vertrokken of in hechtenis is genomen door de politie. Wanneer de huurder geen verhaal biedt draait automatisch de verhuurder voor de kosten op. Denk hierbij aan water of de elektriciteitskosten voor het aftappen van elektriciteit die beide moeten worden vergoed aan de elektriciteitsleverancier. Daarbij komen de ontruimingskosten dus ook voor rekening voor de verhuurder.

Het is belangrijk om als verhuurder regelmatig een controle uit te voeren van het pand of woning dat je verhuurt. Denk er wel om dat je als verhuurder niet zonder toestemming van de huurder de woning binnen mag treden. Maar heb je al enig vermoeden dat er een wiet- of hennepkwekerij in de woning aanwezig is zet dan meteen stappen. Voorkomen is beter dan genezen!

Werkwijze ontruiming

Bij een ontruiming van een hennep- of wietplantage komt veel om de hoek kijken. Aan woningen zijn veel aanpassingen moeten doen om ze geschikt te maken om hennep te telen. Want een woning is natuurlijk helemaal geen geschikte plek voor hennep.

Een ontruimingsbedrijf kan pas langskomen wanneer de politie onderzoek heeft gedaan en al het bewijsmateriaal en de hennep heeft meegenomen. Daarna komt een elektriciteitsbedrijf langs om de stroom af te sluiten. Vervolgens is het de beurt aan de ontruimer.

Naast het leeghalen van de woning moeten er een paar werkzaamheden uitgevoerd worden om de woning weer verhuurklaar te maken:

  • Schimmel moet volledig worden weggehaald;
  • Elektrische bedrading moet verwijderd worden;
  • Gaten in muren, plafonds en vloeren moeten gedicht worden;
  • Het demonteren van apparatuur zoals lampen, afzuigkappen en koolstoffilters.

hennepplantage ontruimen vakman

Ontruiming van een hennepplantage nodig? Vergelijk gratis offertes!

De ontruiming van een wiet- of hennepplantage vereist een professionele aanpak. Door een ontruimingsbedrijf voor deze taak in te schakelen ben je zeker van een snelle en discrete aanpak. Een ontruimingsbedrijf ontruimt de woning, levert deze bezemschoon op en voert enkele herstelwerkzaamheden uit. Zo kun je binnen mum van tijd een nieuwe huurder voor de woning zoeken.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis offertes van ontruimingsbedrijven bij jou in de regio. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de kosten. Zit er geen passend bedrijf voor je tussen? Je aanvraag is volledig vrijblijvend: je zit nergens aan vast.

085 800 2660