Een woningontruimer na lijkvinding nodig?

Vraag gratis offertes aan en vind een discreet ontruimingsbedrijf.

Woningontruiming na lijkvinding

Het komt vaker voor dan dat je denkt: bewoners die voor langere tijd overleden in hun woning liggen. Het kan voorkomen dat de bewoner een hartaanval heeft gehad of een lelijke val heeft gemaakt. De ontruiming van een woning na lijkvinding is een taak die je uit handen moet geven: het is een emotioneel zware klus die ook nog eens een zeer grondige schoonmaak vereist. Schakel een discreet en betrouwbaar bedrijf in die deze taak voor jou uit handen neemt.

Start nu gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis offertes van ontruimingsbedrijven bij jou in de buurt. Kies zelf het bedrijf wat het beste bij jou wensen aansluit. Je aanvraag is volledig vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.


Wat is woningontruiming na lijkvinding?

Je spreekt van een lijkvinding wanneer iemand ‘als een lijk’ wordt gevonden. Dit kan dezelfde dag nog zijn of weken en zelfs maanden duren. Door verschillende omstandigheden kan dit langer duren. Men kan aan een hartaanval overlijden, ouderdom of een val hebben gemaakt in de woning.

Hoe dan ook is een lijkvinding voor iedereen een heftige gebeurtenis. Wij raden je aan om de woningontruiming niet zelf uit te voeren. Dit kan als een zeer traumatische ervaring worden gezien. Schakel liever een bedrijf in die de schoonmaak voor jou uitvoert. Naast het schoonmaken doen zij ook de ontsmetting en het verwijderen van nare geuren uit de woning voor je. Laat de woning voor je ontruimen zodat je deze nare gebeurtenis zelf rustig kan verwerken. Schakel een discreet ontruimingsbedrijf in en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Politieonderzoek na lijkvinding

Wanneer iemand een vermoeden heeft van een lijk in een woning of iemand al een tijdje geen contact met de bewoner heeft kunnen maken wordt vaak de politie ingeschakeld. De politie gaat langs bij de woning om te controleren hoe het met de bewoner gaat. Helaas komt het in deze situatie voor dat de persoon overleden in de woning wordt aangetroffen.

Na de lijkvinding doet de politie meteen onderzoek. Er moet vastgesteld worden of het om een natuurlijke overlijden gaat of een misdrijf. Wanneer de politie dit heeft vastgesteld kan de woning na onderzoek worden vrijgegeven zodat de familie of een executeur testamentair de woning binnen kan treden.

Het binnen treden van de woning kan een emotioneel en zeer ingrijpende gebeurtenis zijn. Zeker wanneer men een goede band had met de overledene. Wanneer je dit niet ziet zitten kun je ervoor kiezen om een ontruimingsbedrijf in te schakelen die de schoonmaak en de ontruiming voor je uitvoeren.


Woningontruiming na lijkvinding nodig?

Vraag gratis offertes aan en vind een professioneel ontruimingsbedrijf.

Kosten woningontruiming na lijkvinding

De kosten van woningontruiming na lijkvinding bestaan naast de ontruimingskosten ook voor een groot deel uit de schoonmaakkosten. Een professionele aanpak is gewenst om de woning goed te kunnen reinigen.

Schoonmaakkosten na lijkvinding

Bij een lijkvinding dient de woning altijd grondig schoongemaakt te worden. Dit gebeurt altijd met professionele apparatuur dat ervoor zorgt dat de woning ontsmet en geurvrij wordt gemaakt. De schoonmaak kost gemiddeld €20,- per uur. Het verwijderen van vloerbedekking kost gemiddeld €2,50 per m². Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de afvalstortkosten van inboedel dat weggegooid moet worden. Deze kosten zijn verschillend per gemeente maar liggen gemiddeld tussen de €150,- tot €700,-. Daarnaast rekent een bedrijf altijd voorrijkosten. Deze kosten komen neer op €0,25 tot €0,50 per kilometer.

Schoonmaakkosten ontruiming na lijkvinding 2024

Reinigingskosten Gemiddelde kosten*
Schoonmaken €20,- per uur
Verwijderen vloerbedekking €2,50 per m²
Afvalstortkosten €150,- tot €700,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per kilometer

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een exacte prijs kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.

Wat zijn de kosten voor woningontruiming na lijkvinding?

De kosten voor het ontruimen van een woning na lijkvinding zijn afhankelijk van de grootte van de woning. Als het gaat om een woning met 1 of 2 slaapkamer komen deze kosten gemiddeld uit op €450,- tot €1.000,-. Voor een woning met meer dan 3 slaapkamers moet er rekening worden gehouden met een bedrag van gemiddeld €1.000,- tot €2.500,-. Een kamer in een verzorgingshuis ontruimen kost gemiddeld €350,- tot €750,- en een seniorenwoning €250,- tot €900,-.

Kosten vervuilde woning ontruimen 2024

Grootte woning Gemiddelde ontruimingskosten*
Kamer in verzorgingshuis €350,- tot €750,-
Seniorenwoning €250,- tot €900,-
Woning met 1 of 2 kamers €450,- tot €1.000,-
Eengezinswoning €800,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €1.000,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn richtprijzen.

Wie is er verantwoordelijk voor woningontruiming na lijkvinding?

Veel mensen denken dat de politie of hulpdiensten de woning schoonmaken na een lijkvinding. Helaas is dit niet het geval omdat dit niet onder hun takenpakket valt. Na het politieonderzoek wordt de woning vrijgegeven zoals deze ook is aangetroffen. Je kan je voorstellen dat dit in sommige gevallen een zeer vervelend beeld is. Wettelijk gezien is de verantwoordelijkheid van het schoonmaken en ontruimen van een woning voor de erfgenamen. Meestal is dit de directe familie. Zij dienen dan ook alle kosten op zich te nemen voor de woningontruiming.


Zoek je een woningontruimer in je regio?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een ontruimingsbedrijf bij jou in de buurt.

Hoe verloopt een woningontruiming na lijkvinding?

Nadat de woning is vrijgegeven kan de ontruiming meteen uitgevoerd worden. Een woningontruiming na lijkvinding gaat anders te werk dan een gewone ontruiming. Het schoonmaken van de woning vereist een professionele aanpak.

Onaangename geuren verspreiden zich in de ruimte en vestigen zich snel in meubels en oppervlakken. Het niet goed reinigen van een ruimte waarin een persoon is overleden kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Dit komt doordat bacteriën, infecties en andere ziekteverwekkers op de loer liggen. Een grondige schoonmaak met kennis, expertise en aandacht zijn vereist om een woning bezemschoon te kunnen opleveren.

Werkzaamheden die belangrijk zijn bij een ontruiming na lijkvinding:

  • Grondige schoonmaak. Na lijkvinding dient een woning grondig schoongemaakt te worden. De woning moet compleet vrij van bacteriën en infecties worden gemaakt zodat iedereen die de woning betreedt geen ziekteverwekkers oploopt.
  • Ontgeuren. De geur die van een lijk afkomt trekt in meubels en oppervlakken in de ruimte van overlijden. Om deze geuren compleet te verwijderen is er een specialistische en grondige aanpak vereist.
  • Meubels afvoeren. Sommige meubels zijn na een lijkvinding onbruikbaar. Na een reiniging van deze meubels dienen ze als biomedisch afval afgevoerd te worden. Dit moet gedaan worden om de risico’s te minimaliseren op overdraging van bacteriën en infecties.

Grondige schoonmaak

Het compleet vrij maken van bacteriën en infecties in de woning.

Ontgeuren

Grondige aanpak van het ontgeuren van meubels en oppervlakken.

Meubels afvoeren

Onbruikbare meubels reinigen en als biomedisch afval afvoeren.

Nadat onze specialisten de woning hebben gereinigd kun je zelf veilig de woning betreden om op deze manier nog waardevolle en dierbare spullen te kunnen verzamelen. Maar wanneer je dit niet ziet zitten kun je ervoor kiezen om spullen uit de woning te laten halen door ons. Wij brengen de spullen dan naar je toe of naar een opslaglocatie. Op deze manier kun je in alle rust de inboedel bij langs gaan.

Woningontruiming na lijkvinding nodig? Vraag gratis offertes aan.

Het ontruimen van een woning na lijkvinding kan een zeer aangrijpende en emotionele gebeurtenis zijn. Na het overlijden van een dierbare heb je genoeg andere zaken aan je hoofd die je moet regelen. Kies ervoor om een ontruimingsbedrijf in te schakelen zodat je zorgen over de woning weggenomen worden. Op een respectvolle en discrete manier ontruimen wij de woning voor je.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis offertes van ontruimingsbedrijven uit de buurt. Zo kun je zelf het ontruimingsbedrijf met het beste aanbod kiezen. Ziet er niks voor je tussen? Geen zorgen, je aanvraag is voledig vrijblijvend: je zit dus nergens aanvast.

085 800 2660