Ontruimingsbedrijf gezocht?

Vraag gratis offertes aan en vind je ontruimingsspecialist!


Ontruimingsbedrijf

Een ontruimingsbedrijf schakel je in voor het leegruimen van een woning, bedrijfspand of opslagruimte. Het voordeel van vakmannen is dat ze de ruimte in een handomdraai helemaal leeg hebben, en terugkeren naar de originele staat. Zo is het pand direct klaar voor oplevering! Op zoek naar een ontruimingsbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis offertes van diverse ontruimingsbedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de kosten. Zit er geen geschikt bedrijf voor je tussen? Geen zorgen, je aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Op deze pagina lees je meer over een ontruimingsbedrijf. Je leest hier wat een ontruimingsbedrijf voor jou kan betekenen en wat het kost. Tot slot vind je hier handige bespaartips voor het inschakelen van een ontruimingsbedrijf!Wat doet een ontruimingsbedrijf?

De meest belangrijke taak van een ontruimingsbedrijf, is het leegruimen van een huis of bedrijfspand. Dit houdt in dat de professionele ontruimers het huis volledig leegruimen en de inboedel afvoeren. Nu is het huis leeg en bijna klaar voor de oplevering. De ontruimers gaan discreet te werk en ze zijn altijd respectvol met de inboedel. Een ontruiming vindt vaak plaats na een overlijden, een faillissement of de plotselinge verhuizing van huurders die hun inboedel hebben achtergelaten.

Toch kun je een ontruimingsbedrijf inschakelen voor nog veel meer!

Is jouw huis een enorme chaos en lukt het je niet om hier orde in aan te brengen? De ontruimers kunnen je ook helpen met het opruimen van je inboedel. Kamer voor kamer wordt er samen met jou opgeruimd: niets gaat weg voordat jij je goedkeuring hebt uitgesproken.

Daarnaast zijn ze in te schakelen voor schoonmaak- en herstelwerkzaamheden, waardoor ze je woning direct klaar maken voor de oplevering. Wil je de inboedel laten opkopen of tijdelijk laten opslaan dan is dat in veel gevallen ook mogelijk!

woningontruiming

Welke soorten ontruimingen zijn er?

Een ontruimingsbedrijf is in te schakelen voor verschillende soorten ontruimingen. Een woningontruiming vindt regelmatig plaats, maar ook een bedrijfsontruiming komt regelmatig voor.

De meest voorkomende soorten ontruimingen:

  • Huisontruiming: dit vindt vaak plaats na een overlijden of wanneer huurders met de noorderzon zijn vertrokken. De woning moet weer hersteld worden en in de originele staat teruggebracht worden om opnieuw verhuurd te kunnen worden. Afhankelijk van de situatie wordt de inboedel opgekocht, naar de vuilstort gebracht of tijdelijk opgeslagen.
  • Bedrijfsontruiming: de vakmannen zijn ook in te schakelen voor het leeghalen van bedrijvenpanden. Vaak na een faillissement, verhuizing, fusie of overname. De bedrijfsontruiming wordt goed voorbereid in overleg met de eigenaar van het pand.
  • Vervuilde woning ontruimen: Het gebeurt vaker dan je denkt: mensen die in een ernstig vervuilde woning leven. Een oorzaak kan zijn dat iemand zichzelf ernstig verwaarloosd door mentale of lichamelijke problemen. Ook het feit dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen is een oorzaak, omdat het schoonmaken van de woning er vaak bij deze mensen in schiet. Een woningontruimer kan de gehele vervuilde woning op een discrete manier voor je schoonmaken. En schaam je niet: deze professionals hebben al genoeg gezien.
  • Wietplantage ontruimen: een achtergelaten hennep- of wietplantage kan niet zomaar door iedereen verwijderd worden. De vaak amateuristische elektra kan enorm gevaarlijk zijn. Bovendien weet je niet wat voor stoffen je hier aantreft. Ook bij het ontruimen van een hennep- of wietplantage in een huurwoning is het mogelijk deze te herstellen naar de originele staat, zodat deze zo snel mogelijk weer verhuurd kan worden.
  • Spoedontruiming: na een overlijden moet een ontruiming vaak zo snel mogelijk uitgevoerd worden. Vaak al binnen een paar dagen! Door dit uit te besteden aan een professioneel ontruimingsbedrijf bespaar je jezelf een zwaar en emotioneel proces. Vraag gratis offertes aan.

Hoeveel kost een ontruimingsbedrijf?

De kosten van een woningontruiming zijn voornamelijk afhankelijk van de omvang van je inboedel. Zo kost het leeghalen van een woning met 1 of 2 kamers gemiddeld €450,- tot €1.000,-. Een gemiddelde eengezinswoning kost gemiddeld €800,- tot €2.000,- om te ontruimen.

Gaat het on een seniorenwoning?

Vaak is dit een relatief kleine ruimte, waardoor de kosten een stuk lager liggen: rond de €150,- tot €900,-. Het leeghalen van een gemiddelde seniorenkamer kost zelfs maar slechts €350,- tot €750,-.

Er zijn daarnaast extra opties waar je voor kunt kiezen. Schoonmaken, zodat het huis direct opgeleverd kan worden, kost gemiddeld €20,- per uur. Houd daarnaast ook rekening met gemiddeld €150,- tot €750,- aan afvalstortkosten.

Kosten ontruimingsbedrijf in 2021

Huis leeghalen Gemiddelde kosten*
Garage, berging of opslag €200,- tot €700,-
Kamer in verzorgingstehuis €350,- tot €750,-
Seniorenwoning €250,- tot €900,-
Woning met 1-2 kamers €450,- tot €1.000,-
Eengezinswoning €800,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €1.000,- tot €2.500,-
Extra opties
Schoonmaken €20,- per uur
Verwijderen vloerbedekking €2,50 per m²
Afvalstortkosten €150,- tot €700,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per kilometer

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per ontruimingsbedrijf kunnen verschillen.


Ontruimingsbedrijf nodig?

Vind een bedrijf in jouw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!


Gratis huis leeghalen in ruil voor inboedel

Het is mogelijk om je inboedel te laten opkopen door het ontruimingsbedrijf. Voorafgaand aan de ontruiming komt er een vakman langs die kijkt naar de waarde van je inboedel. De waarde hiervan wordt dan afgetrokken van de kosten. Hoewel dit in de praktijk niet zomaar de kosten dekt van de hele ontruiming, kun je hiermee wel een mooi bedrag besparen! Ben je niet gehecht aan de inboedel, dan is het laten opkopen van je inboedel een goede optie.

Prijsopbouw ontruiming: hoe zijn de kosten van een ontruimingsbedrijf opgebouwd?

De kosten voor het ontruimen van een huis zijn onderverdeeld in drie belangrijke categorieën. De arbeidskosten nemen gemiddeld 65% van het totaalbedrag in beslag. Onderschat de afvalstortkosten ook niet, want dit bedraagt gemiddeld 30% van het totaalbedrag. De overige 5% wordt bepaald door de voorrijkosten. Door te kiezen voor een bedrijf in je eigen regio, houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk. Deze is namelijk gebaseerd op de afstand tussen het ontruimingsbedrijf en je woning.

Waarom een ontruimingsbedrijf inschakelen?

Zelf ontruimen of een ontruimingsbedrijf inschakelen? Het inhuren van vakmannen heeft zeker z’n voordelen. Allereerst is het een stuk sneller en bespaar jij jezelf waardevolle tijd en energie. Een huis ontruimen na een overlijden is bovendien een emotioneel en zwaar proces, waar je misschien helemaal nog niet voor open staat. Door dit uit te besteden bespaar jij jezelf dit proces totdat je er zelf klaar voor bent. Wist je dat je ook een ontruimingsbedrijf kunt inschakelen voor het opruimen van specifieke ruimtes in huis? Denk bijvoorbeeld aan een kelder laten opruimen.

De grote voordelen van het inschakelen van een professioneel ontruimingsbedrijf:

  • Je bespaart jezelf veel tijd en energie.
  • Het ontruimen van een woning kan een emotioneel en zwaar proces zijn, dat je jezelf nu bespaart.
  • De woning is in een mum van tijd leeg en klaar voor de oplevering.
  • Je hoeft zelf niet meerdere dagen heen en weer te rijden om het huis leeg te halen.
  • Je hoeft geen vrachtwagen te huren om alle inboedel af te voeren.

Besparen op de kosten van een ontruimingsbedrijf?

Vraag gratis offertes aan en bespaar tot 40% op de kosten!

Bespaartips: zo houd je de kosten van een ontruimingsbedrijf laag

Wil je een huis ontruimen en besparen op de kosten? Dat is zeker mogelijk. Door zelf mee te helpen en te kiezen voor een bedrijf in je eigen regio, bijvoorbeeld.

Hieronder geven we je een paar praktische tips, zodat je bespaart op de kosten.

Neem een ontruimingsbedrijf uit de buurt

Door te kiezen voor een bedrijf in je eigen regio, houd je de kosten laag. De voorrijkosten, ongeveer 5% van het totaalbedrag, worden bepaald door de afstand tussen jouw woning en het ontruimingsbedrijf. Door deze afstand zo klein mogelijk te houden, houd je de kosten laag!

Steek zelf de handen uit de mouwen

Je kunt de ontruimers natuurlijk ook zelf meehelpen door kamers leeg te halen. Je kunt ook zelf het huis schoonmaken na het ontruimen en zelf alle vloeren en gordijnen verwijderen. Door te besparen op deze extra opties bespaar jij jezelf alsnog veel tijd, maar betaal je niet de hoofdprijs!

Ontvang gratis offertes

Elk ontruimingsbedrijf hanteert een eigen prijs. Door te kiezen voor het bedrijf met het beste aanbod, bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je snel en eenvoudig met onze gratis offerteservice!

woningontruiming

Ontruimingsbedrijf nodig? Ontvang gratis offerte!

Wil je een ontruimingsbedrijf inschakelen voor jouw huisontruiming? Het inschakelen van professionele ontruimers bespaart jou veel tijd, energie en mogelijk een zwaar en emotioneel proces. Geen bezittingen gaan zomaar verloren en de vakmannen gaan discreet met de ontruiming op. Op zoek naar professionele ontruimers?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt na je aanvraag zo snel mogelijk meerdere offertes van een ontruimingsbedrijven in je regio. Vergelijk de offertes op basis van prijs en voorwaarden, en kies het ontruimingsbedrijf die het beste bij je past. De aanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

085 800 2660