Zolder laten ontruimen?

Vind een geschikt ontruimingsbedrijf voor deze klus!


Zolder laten opruimen

De zolder is een typische ruimte waar je spullen maar blijft opbergen. Heb je altijd al eens gedroomd van een inloopkast of wil je nu wel eens overzicht hebben in je vliering?

Start gratis offerteaanvraag!

Zodra de offerteaanvraag bij ons is binnen gekomen zorgen we ervoor dat je zo snel mogelijk gratis offertes van ontruimingsbedrijven bij jou in de regio ontvangt. Deze aanvraag is geheel vrijblijvend en dus zit je nergens aan vast, mocht er geen passend aanbod voor je tussen zitten.

Op deze pagina lees je alles over het laten opruimen van je zolder. Van de kosten tot de werkzaamheden die erbij horen. Wil je graag besparen op het opruimen van je zolder? Lees dan onze bespaartips!


Wanneer laat je een zolder opruimen?

Wil je de zolder als werkkamer of extra slaapkamer gaan gebruiken? Of wil je die zolder eens opruimen omdat je van een rommelzolder af wil? Er zijn genoeg redenen te bedenken om die zolder grondig aan te pakken. Je zolder is een ideale verzamelplek voor spullen. Wanneer je even niet weet wat je met bepaalde spullen aan moet, kies je er al snel voor om het op zolder op te bergen.

Wil je wel eens een geordende en overzichtelijke zolder?

Laat je zolder opruimen! Of je nu een nieuwe indeling wil in je zolder of de ruimte compleet leeg wil maken. Het maakt niet uit wat de reden is, maar creëer rust in je hoofd door de zolder eens anders te organiseren. Dit geldt voor je hele huis: door je huis te laten opruimen krijg je weer overzicht in wat voor inboedel je allemaal hebt.

zolder of vliering opruimen

Wat kost het laten opruimen van je zolder?

Het is lastig om een prijs te geven aan het laten opruimen van je zolder door een ontruimingsbedrijf. Om toch een beter beeld van de kosten te krijgen hebben wij een gemiddelde prijs van € 200,- tot € 700,- euro voor je berekend. Deze prijs varieert sterk doordat elke zolder van grootte verschilt.

Wat zijn de kosten van aparte diensten?

Om een vakman in te schakelen kun je rekenen op € 20,- per uur. Het verwijderen van de vloerbedekking kost gemiddeld € 2,50 per m². Moeten er veel spullen afgevoerd worden die op zolder staan? Afvalstortkosten verschillen sterk per gemeente. Gemiddeld liggen deze kosten tussen de € 150,- tot € 750,- euro.

Moet naast het opruimen van de zolder de vloerbedekking ook verwijderd worden, hou dan rekening met een prijs van €2,50 per m². Bij het inschakelen van een ontruimingsbedrijf voor het opruimen van een zolder komen ook altijd voorrijkosten om de hoek kijken. Deze kosten variëren van € 0,25 tot € 0,50 per km.

Kosten opruimen zolder 2024

Soort ontruiming service Gemiddelde kosten
Gemiddelde zolder opruimen € 200,- tot € 700,-
Vakman inschakelen € 20,- per uur
Vloerbedekking verwijderen € 2,50 per m²
Afvalstortkosten € 150,- tot € 750,-
Voorrijkosten € 0,25 tot € 0,50 per km

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Besparen op het ontruimen van je zolder?

Ontvang gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!


Welke taken horen bij een zolder opruimen?

Zit je erover na te denken om de zolder eens flink aan te pakken, maar weet je niet waar je moet beginnen met opruimen? Schakel een ontruimingsbedrijf in en vraag gratis en vrijblijvend offertes!

Deze vaklui weten hoe ze zo snel en goed mogelijk je zolder kunnen opruimen of leeghalen. Benieuwd naar welke werkzaamheden ze precies voor je uit kunnen voeren? Laten we ze even bij langs gaan:

 • Spullen inpakken en opruimen. De werknemers van het ontruimingsbedrijf kunnen de spullen voor je inpakken en netjes opruimen.
 • Waardevolle spullen uitzoeken en aan je overhandigen. Soms weet je niet meer wat je nu allemaal op zolder hebt liggen. Komen de vakmensen spullen tegen die waardevol voor je zijn? Deze overhandigen ze altijd aan je!
 • Overige spullen afvoeren, inkopen of naar de afvalstort brengen. Op een zolder liggen vaak spullen die je zelf niet meer nodig hebt. Het ontruimingsbedrijf weet altijd de juiste plek voor de spullen te vinden. Wist je dat een ontruimingsbedrijf ook inboedel opkoopt? Op deze manier kun je besparen op de ontruiming.
 • Herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de zolder. Kleine herstelwerkzaamheden zoals het opvullen van gaten in de muur kan het ontruimingsbedrijf ook voor je uitvoeren.
 • Schoonmaken en schilderen van de zolder. Wil je aan een frisse start beginnen met je zolder? Laat de ruimte ook schoonmaken! Daarnaast kun je er voor kiezen om de muren te laten schilderen of vloerbedekking te verwijderen.
 • Bezemschoon opleveren voor de verkoop of verhuur. Wanneer je een huis verkoopt of de huur hebt opgezegd is het de bedoeling dat je het hele huis bezemschoon oplevert. Dit geldt ook voor de zolder natuurlijk!

Vaak bewaar je spullen met een herinnering op zolder. Maak hiervoor een doos vol herinneringen waar je dit allemaal in bewaard! Zo heb je dit mooi bij elkaar in 1 doos.

Onze bespaartips!

Wil je de zolder grondig laten opruimen maar kijk je op tegen de kosten? Met onze bespaartips kun je nog steeds een professioneel bedrijf inhuren voor de klus!

 • Bepaal van tevoren al wat er met de spullen moet gebeuren. Werk met een handig sticker systeem om de bestemming van de inboedel duidelijk te hebben voor de ontruimers. Dat scheelt hun veel tijd! Plak groene stickers op spullen die je wil houden, oranje op de spullen die verkocht kunnen worden en rood op wat weggegooid kan worden.
 • Laat waardevolle inboedel opkopen. Zit er inboedel bij die je wilt verkopen? Ga dan bij het ontruimingsbedrijf na of ze deze spullen van je willen opkopen. De opbrengst van deze spullen kunnen van de totale kosten van de ontruiming afgaan! Op deze manier kunnen ze zorgen voor een gehele boedelruiming.
 • Combineer met een volledige huisontruiming. Verkoop of verhuur je de woning en moet deze volledig worden ontruimd? Kies dan voor een totale huisontruiming. De totale kosten worden dan hoger, maar vaak krijg je wel korting doordat je het hele huis laat ontruimen door 1 bedrijf.
 • Vervoer inboedel die weg kan zelf. Rij zelf met spullen naar de afvalstort toe. Dit scheelt de ontruimers tijd en dus geld!
 • Vraag gratis offertes aan. Wil je er zeker van zijn dat je de beste prijs voor het opruimen van de zolder krijgt? Doe een gratis offerteaanvraag en vind een ontruimingsbedrijf in je regio!

Zolder weer netjes krijgen? Schakel een ontruimer in!

Vind een vakman in jouw regio en bespaar tot 40%!

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van het opruimen van je zolder?

Je denkt dat je die zolder prima zelf even kan opruimen. Maar hier komt altijd weer meer werk bij kijken dan je eerst denkt. Besteed het opruimen van je zolder uit zodat je zeker bent van een vlekkeloze en discrete ontruiming. Daarnaast kun je het opruimen helemaal zo laten gebeuren zoals jij dat wil: laat de zolder bezemschoon opleveren, kies ervoor om de vloerbedekking te laten verwijderen of doe dit in combinatie met het ontruimen van de tuin.

ontruimer zolder opruimen

Zolder laten opruimen? Vraag gratis offertes aan!

Wat de reden voor het opruimen van je zolder ook is: het uitbesteden van deze klus aan een ontruimingsbedrijf zorgt voor een vlekkeloze ontruiming! Benieuwd wat een ontruimingsbedrijf voor jou kan betekenen en wat dit gaat kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Wij zorgen ervoor dat je na de aanvraag zo snel mogelijk offertes in je mailbox ontvangt. Het aanvragen is gratis en zonder verdere verplichtingen, je zit dus nergens aan vast!

085 800 2660