Bedrijfsontruiming nodig?

Vraag gratis offertes aan en vind een geschikt ontruimingsbedrijf!


Bedrijfsontruiming

Een bedrijfsontruiming is, zeker na een failissement, een zware taak. Bespaar jezelf deze emotionele achtbaan en laat het bedrijf ontruimen door vakmannen. Het pand is in een mum van tijd leeg en klaar voor de oplevering. Op zoek naar bedrijfsontruimers?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis offertes van ontruimingsbedrijven bij jou uit de regio. Zo kun je rustig kijken en vergelijken, zodat je het juiste bedrijf kiest. Zit er niks voor je tussen? Geen zorgen: je aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend.

Op deze pagina lees je meer over een bedrijfsontruiming: wat houdt dit in en waarom is het een goed idee om dit uit te besteden aan een ontruimingsbedrijf. Je leest over de gemiddelde kosten en je vindt hier meer informatie over de vele mogelijkheden.Wat is een bedrijfsontruiming?

Een bedrijfsontruiming is het leeghalen van een bedrijfspand. Dit wordt vaak gedaan na een verhuizing, bij een faillissement of na een fusie. Het pand moet vaak zo snel mogelijk leeg om extra huur- of hypotheekkosten te voorkomen. Zelf doen is bij een bedrijf, zeker een groot bedrijf, vaak geen optie. Je hebt te maken met veel meubelstukken, grote kasten en zware machines.

U kunt de bedrijfsontruiming daarom uitbesteden aan vaklui!

Zij zullen het bedrijfspand in korte tijd helemaal leeghalen. Eventueel zullen ze het bedrijf schoonmaken en bezemschoon opleveren, zodat je dit zelf niet meer hoeft te doen.

Bedrijf ontruimen tegen de laagste prijs!

Vind een vakman in jouw regio en bespaar tot 40%!

Zo veel kost een bedrijf ontruimen

De kosten van een bedrijfsontruiming zijn afhankelijk van de grootte van het bedrijfspand. Een gemiddelde winkel met een oppervlak van 318m² kost ongeveer €2.860,- tot €19.080,- om te ontruimen. Een horecapand, dat vaak een stuk kleiner is, kost gemiddeld €1.400,- tot €9.300,-.

Wil je een kantoor ontruimen? Een gemiddeld kantoor heeft een oppervlak van 615 m², waardoor de kosten rond de €5.535,- tot €36.900,- liggen. In deze tabel vind je de gemiddelde prijzen van de ontruiming van een bedrijfspand.

Kosten bedrijfsontruiming in 2021

Soort bedrijfspand Prijs*
Winkel (gem. 318 m2) € 2.860,- tot 19.080,-
Horecapand (gem. 155 m2) € 1.400,- tot 9.300,-
Kantoorruimte (gem. 615 m2) € 5.535,- tot 36.900,-
Opslagruimte (gem. 544 m2) € 4.900,- tot 32.640,-

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die per ontruimingsbedrijf kunnen verschillen.

Welke factoren beïnvloeden de kosten van een bedrijfsontruiming?

De kosten van elke bedrijfsontruiming zijn uniek. Er spelen namelijk een aantal factoren en keuzes die de prijs beïnvloeden. Hieronder gaan we dieper in op deze factoren die de prijs bepalen. Wil je graag een exacte prijsindicatie ontvangen, twijfel dan niet om snel gratis offertes aan te vragen!

Grootte van het bedrijfspand

hoe groter het pand, des te hoger de kosten.

Uurtarief van de ontruimers

Elke ontruimer bepaalt zijn of haar eigen uurtarief.

Extra opties

Schoonmaken, vloer verwijderen, huren container.

 

Grootte van het bedrijfspand

De omvang van het bedrijfspand speelt natuurlijk een grote rol: hoe groter het pand, des te hoger de kosten. Maar ook het soort bedrijfspand is belangrijk. Het ontruimen van een grote fabriekshal met zware apparatuur en machines kost natuurlijk meer dan het leeghalen van een winkelpand met vooral kledingrekken.

Uurtarief van de ontruimers

Elke ontruimer bepaalt zijn of haar eigen uurtarief. Hierdoor kunnen de kosten per ontruimingsbedrijf toch flink verschillen. Wil je besparen op de arbeidskosten, dan is het altijd slim om te kiezen voor de ontruimer met het laagste uurtarief.

Extra opties

Er zijn verschillende extra opties, waarvoor je kunt kiezen bij een bedrijfsontruiming. Dit scheelt jouw veel tijd en energie, maar zorgt er wel voor dat de kosten iets hoger oplopen.

De schoonmaakkosten, noodzakelijk als je het pand direct wilt laten opleveren, liggen rond de €15,- tot €35,- per uur. Als je ook de vloer moet laten verwijderen, dan kost dit gemiddeld €1,40 per m².

Het afvoeren van de inboedel kost ongeveer €125,- tot €175,- per lading, en de afvalstortkosten variëren per gemeente. Gemiddeld kun je rekening houden met kosten tussen de €85,- tot €800,-.

In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van verschillende extra opties.

Extra optie Prijs*
Schoonmaken €15,- tot €35,- per uur
Vloer verwijderen €1,40 per m2
Afvalstortkosten €85,- tot €800,-
Afvoeren van inboedel €125,- tot €175,- per lading
Stukadoor €10,- tot €150,- per m2
Schilder €35,- tot €75,- per uur
Huren van vrachtwagen €350,- tot €500,- per halve dag
Huren van afvalcontainer €250,- tot €500,- per dag
Opslagruimte per maand Vanaf €190,- per maand

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een exacte prijsindicatie, vraag je gratis offertes aan!

Waarom een bedrijf ontruimen?

Het ontruimen van een bedrijf gebeurt in veel gevallen na een faillissement. Het pand moet zo snel mogelijk leeggehaald worden zodat de schulden niet te hoog oplopen. Vaak kan de inboedel gebruikt worden om een deel van de schulden af te ronden.

Het gebeurt ook wel eens na een fusie of verhuizing, waarbij een deel van de inboedel niet meer nodig is. De inboedel tijdelijk opslaan is dan een optie, maar je kunt er ook voor kiezen om dit op te laten kopen.

Wanneer kiezen voor een bedrijfsontruiming:

 • Na een faillissement.
 • Bij een fusie.
 • Na een bedrijfsverhuizing

Besparen op een bedrijfsontruiming?

Ontvang gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!


Werkwijze: hoe gaan de ontruimers te werk?

De bedrijfsontruiming wordt uiteraard altijd in overleg uitgevoerd. Zo weten de ontruimers precies welke inboedel weg kan, wat wordt opgekocht (en wat de waarde hiervan is) en welke overige klussen moeten worden uitgevoerd. De uitvoering van een bedrijfsontruiming verschilt per bedrijf, omdat elk pand en de inboedel uniek is.

In grote lijnen kun je rekening houden met deze werkwijze:

 • Stap 1: inventarisatie. Een ontruimer komt bij je langs om te kijken wat de status van het pand is. Jullie spreken samen af wat er met de inboedel gebeurt. Je kunt dit laten opkopen, laten afvoeren of tijdelijk opslaan. Al je wensen worden op papier gezet.
 • Stap 2: de ontruiming. De vakmannen beginnen al vroeg aan het ontruimen van het bedrijf. Ze plaatsen grote containers waarin het grootste deel van de inboedel straks wordt afgevoerd. De inboedel die je tijdelijk wilt opslaan wordt naar een opslagruimte gebracht en de waardevolle spullen worden eventueel door het ontruimingsbedrijf opgekocht.
 • Stap 3: schoonmaakwerkzaamheden. Tot slot kun je ervoor kiezen om schoonmaakwerkzaamheden uit te laten voeren. Dit maakt het mogelijk het pand direct op te leveren zonder dat je zelf nog iets hoeft te doen.
 • Stap 4: de oplevering. Heb je zelf geen tijd? Dan kan de ontruimer het pand voor je opleveren en de eindinspectie doorlopen met de verhuurder.

woningontruiming

Extra mogelijkheden bij een bedrijfsontruiming

Bij een bedrijfsontruiming zijn er een aantal extra opties waar je voor kunt kiezen. Dit maakt het opleveren van het bedrijfspand een stuk gemakkelijker. Zo kun je kiezen voor schoonmaakwerkzaamheden of eventueel zelfs herstelwerkzaamheden.

Hieronder lees je meer over de verschillende opties. Wil je weten wat dit ongeveer kost, vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar!

Bezemschoon opleveren

De meeste panden moeten bezemschoon opgeleverd worden. Dit kan, zeker bij een groot bedrijfspand, een grote opgave zijn. De vakmannen van het ontruimingsbedrijf zorgen ervoor dat het pand netjes achtergelaten wordt en doorlopen zelfs de oplevering en eindinspectie. Zo hoef jij hier niet voor terug te komen en bespaar je zelf waardevolle tijd.

Schoonmaakwerkzaamheden en herstelwerkzaamheden

Voordat het pand wordt opgeleverd moeten er schoonmaakwerkzaamheden plaatsvinden. In welke staat het pand moet opgeleverd worden verschilt per situatie, maar in veel gevallen moet je de vloer verwijderen, gaten herstellen en alle sanitair netjes achterlaten.

Voor de herstelwerkzaamheden en het schoonmaken van het bedrijfspand, kun je de professionele ontruimers inschakelen.

Opkopen inboedel of inboedel opslaan

Wat gebeurt er met de inboedel? Bij een faillissement, fusie of verhuizing blijft er ongetwijfeld inboedel achter. Hiervoor zijn verschillende opties.

 • Afvoeren: bij inboedel dat niet veel waard is en wat niet hergebruikt kan worden.
 • Tijdelijk opslaan: inboedel opslaan wordt gedaan als de meubels, zoals kasten en bureaus, later misschien nog eens van pas komen.
 • Opkopen inboedel: het ontruimingsbedrijf kan ook de waardevolle inboedel opkopen. De waarde hiervan wordt dan afgetrokken van de kosten, waardoor je goedkoper uit bent.

Spoedontruiming

In sommige gevallen is een ontruiming zo snel nodig, dat een spoedontruiming wordt uitgevoerd. Dit houdt in dat je bedrijf in een paar dagen na het eerste contact al helemaal leeggehaald is. Dit wordt gedaan bij een faillissement, om hogere schulden te voorkomen. Of eventueel bij de ontruiming van een wietplantage in een bedrijfspand, dat de verhuurder zo snel mogelijk weer wil verhuren.

Kies je voor een spoedontruiming, houd er dan rekening mee dat hier hogere kosten aan vast zitten. Je betaalt een spoedtoeslag. De hoogte hiervan verschilt per bedrijf.

Voordelen van professionele bedrijfsontruiming

De grootste voordelen van een professionele bedrijfsontruiming op een rij:

 • Je bespaart zelf waardevolle tijd en energie.
 • Een ontruiming is na een overname of faillissement een zwaar emotioneel proces, dit kun je daarom uit handen geven aan professionele ontruimers.
 • De vakmannen hebben de ruimte in een mum van tijd weer terug in de oorspronkelijke staat, klaar voor de oplevering.
 • De vakmannen gaan discreet en respectvol om met je bezittingen.

woningontruiming

Bedrijfsontruiming laten doen? Ontvang gratis offerte!

Wil jij je bedrijfsontruiming het liefst uitbesteden? De vakmannen gaan discreet en respectvol te werk. Waardevolle bezittingen gaan niet verloren! Je kunt de inboedel laten opkopen of eventueel tijdelijk laten opslaan, zodat je er later nog eens doorheen kunt gaan. Op zoek naar een bedrijfsontruiming bedrijf?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis offertes van ontruimingsbedrijven bij jou uit de regio!

085 800 2660