Ontruiming van een zorgkamer nodig?

Vraag gratis offertes aan en vind een geschikt ontruimingsbedrijf.

Zorgkamer ontruimen

Een zorgkamer ontruimen is vaak een emotioneel zware klus. De ontruiming is vaak nodig na het overlijden van een dierbare. Je hebt dan zelf al genoeg aan je hoofd. Door de ontruiming uit te besteden aan een professionele ontruimer kun je er zeker van zijn dat dit met respect gebeurd. Op zoek naar een ontruimer in je regio?

Start gratis offerteaanvraag.

Nadat de aanvraag bij ons is binnengekomen ontvang je zo snel mogelijk gratis offertes van woningontruimers in jouw regio. Kies het ontruimingsbedrijf die het beste bij je wensen past! Lees verder op deze pagina om meer te weten te komen over een ontruiming van een zorgkamer, de kosten en de werkwijze.


Wat is anders aan het ontruimen van een zorgkamer?

Een kamer in een verpleeghuis, verzorgingshuis, aanleunwoning of hospice ontruimen moet meestal met enige spoed gebeuren. Deze spoedontruiming is nodig omdat bij verzorgings- en verpleeghuizen ze daar voor lege kamers maximaal 13 dagen na overlijden een vergoeding krijgen. Daarnaast hebben instellingen vaak een wachtlijst voor nieuwe bewoners die ze ook graag van goede zorg willen voorzien. Om de kamer te ontruimen wordt een termijn van 7 dagen beschouwd als redelijk. Maar het kan ook voorkomen dat een instelling een kortere termijn hanteert.

Wanneer een zorgkamer ontruimd moet worden omdat een dierbare is overleden dan heb je al genoeg aan je hoofd. Er moet veel geregeld worden in zo’n korte tijd. Om dan ook nog de zorgkamer te moeten ontruimen kan dit voor een stressvolle situatie zorgen. Door de ontruiming uit te besteden aan professionele ontruimers creëer je voor jezelf een stukje rust. Deze ontruimers zorgen ervoor dat de zorgkamer discreet en respectvol wordt ontruimd in goed overleg met de nabestaanden.

Hulp nodig bij het ontruimen van een zorgkamer?

Ontvang gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten.
Gratis offertes vergelijken!

Wat zijn de kosten voor het ontruimen van een zorgkamer?

De kosten voor het ontruimen van een zorgkamer zijn afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid inboedel. Voor de boedelruiming van een kamer in een verzorgingstehuis moet je rekening houden met een gemiddelde prijs van €350,- tot €750,-. Een seniorenwoning kan gemiddeld voor €250,- tot €900,- worden ontruimd.

Daarnaast kun je door het ontruimingsbedrijf meerdere taken laten uitvoeren. Voor het schoonmaken van de kamer zijn de loonkosten gemiddeld €20,- per uur. Het verwijderen van vloerbedekking kost gemiddeld €2,50 per m². Voor inboedel die naar de stort moet verschillen de kosten per gemeente, afhankelijk van de afvalstortkosten. Deze liggen gemiddeld tussen de €150,- tot €700,-.

Hou er rekening mee dat wanneer een zorgkamer met spoed moet worden ontruimd er vaak een toeslag wordt gerekend. Dit komt doordat het bedrijf de planning moet aanpassen. De hoogte van de toeslag verschilt per bedrijf.

Kosten ontruimen zorgkamer 2024

Ontruimen Gemiddelde kosten*
Kamer in verzorgingstehuis €350,- tot €750,-
Seniorenwoning €250,- tot €900,-
Extra opties
Schoonmaken €20,- per uur
Verwijderen vloerbedekking €2,50 per m²
Afvalstortkosten €150,- tot €700,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per kilometer

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Wil je een exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan.

Welke kosten beïnvloeden de prijs voor het ontruimen van een zorgkamer?

Er zijn een paar factoren die invloed hebben op het totale kostenplaatje van een ontruiming. Wil je dan ook geld besparen op de ontruiming, hou dan rekening met deze factoren.

  • Grootte van de zorgkamer. Hoe groter de zorgkamer is, des te hoger de kosten gaan zijn voor het ontruimen.
  • De hoeveelheid inboedel. Hoe meer meubels er in de kamer staan, hoe langer de ontruimers bezig zouden zijn. Wil je besparen op deze factor? Haal dan alvast wat inboedel zelf uit de zorgkamer. Kies er dan wel voor om de lichtste dingen zelf te ontruimen.
  • De locatie. Een woningontruiming bedrijf rekent voorrijkosten. Ga op zoek naar een ontruimer in jouw regio om op deze kosten te besparen.
  • Extra werkzaamheden. Naast het ontruimen van de woning kan het zijn dat voor de oplevering er nog andere klussen moeten worden uitgevoerd. Denk aan het verwijderen van de vloer of kleine gaten dichten waar schilderijen hebben gehangen. Naast het bezemschoon opleveren van de zorgkamer kun je er ook voor kiezen dat het ontruimingsbedrijf de oplevering ook voor je doet. Zo hoef je in een tijd waarin je al genoeg aan je hoofd hebt niet om de ontruiming van de woning te denken.

De werkwijze van een zorgkamer ontruimen

Een ontruiming wordt altijd in goed overleg gebeurd zodat het voor beide partijen helemaal duidelijk is wat de werkzaamheden zijn die uitgevoerd moeten worden.

Stap 1:

 
Inventarisatie
 

Stap 2:

 
Ontruiming
 

Stap 3:

Herstel- en
schoonmaak-
werkzaamheden

Stap 4:

 
Oplevering
 

  • Stap 1: Inventarisatie. Een ontruimer komt eerst langs of het wordt telefonisch besproken wat er met de inboedel moet gebeuren. Daarnaast worden de werkzaamheden besproken die uitgevoerd moeten worden. Er wordt samen afgesproken wat er met de inboedel moet gebeuren. Je kan ervoor kiezen om de inboedel op te slaan, naar een bepaald adres te brengen, te laten afvoeren of door het bedrijf te laten opkopen. Spullen kunnen ook naar een kringloopwinkel worden gebracht zodat ze een tweede leven krijgen. Al deze wensen worden geregistreerd zodat de ontruiming vlekkeloos verloopt.
  • Stap 2: Ontruiming. De ontruiming van een zorgkamer kan meestal wel in 1 dag gebeuren. Het bedrijf overlegt met de instelling welk tijdstip hiervoor het beste is om bewoners en medewerkers niet te storen.
  • Stap 3: Herstel- en schoonmaakwerkzaamheden. Als er is afgesproken met het bedrijf dat er verder nog werkzaamheden moeten worden uitgevoerd worden deze ook meteen gedaan. Op deze manier hoef je zelf niks meer te doen aan de kamer. Vaak moet een kamer namelijk bezemschoon worden opgeleverd, dit voert het ontruimingsbedrijf dan ook voor je uit.
  • Stap 4: Oplevering. Naast de ontruiming kan de oplevering ook voor je gedaan worden. Handig wanneer je in een periode er zelf geen tijd voor hebt of wanneer je zelf ver moet reizen voor de locatie van de zorgkamer. Het ontruimingsbedrijf voert de eindinspectie samen met de instelling uit en zorgt voor de sleuteloverdracht.

Zorgkamer ontruimen tegen de laagste prijs.

Vind een vakman in jouw regio en bespaar tot 40%!

Waarom de ontruiming van een zorgkamer uitbesteden?

Een zorgkamer moet vaak na overlijden worden ontruimd. Dit is een periode waarin je veel te regelen en veel aan je hoofd hebt. Het gebeurt vaak dat je maar een paar dagen voor de ontruiming van een zorgkamer hebt. Door een bedrijf in te schakelen die de ontruiming voor je uitvoert ben je er zeker van dat dit met respect en ook goed wordt gedaan.

zorgkamer ontruimen vakmannen

Zorgkamer laten ontruimen? Vergelijk gratis offertes!

Het ontruimen van een zorgkamer kan een emotionele gebeurtenis zijn. Zeker in een periode waarin je zelf meer te regelen hebt. Wil je het laten ontruimen van een zorgkamer graag uitbesteden? Schakel een bedrijf in die de ontruiming met zorg voor je uitvoert.

Start gratis offerteaanvraag.

Het aanvragen van offertes is gratis en zonder verplichtingen. Na het versturen van de aanvraag ontvang je zo snel mogelijk offertes van ontruimingsbedrijven bij jou in de regio.

085 800 2660