Huis laten opruimen?

Vind een geschikt ontruimingsbedrijf voor deze klus!


Huis laten opruimen

Staat er een verhuizing op de planning, moet een seniorenkamer opgeruimd worden of heb je hulp nodig met een zolder opruimen? Wat de reden voor het opruimen ook is, een professioneel ontruimingsbedrijf kan deze taak uit handen nemen!

Start gratis offerteaanvraag!

Wanneer de offerteaanvraag bij ons is binnen gekomen komen we zo snel als mogelijk bij je terug met offertes (maximaal 5) op maat. Deze aanvraag is helemaal gratis en je zit nergens aan vast. Zo kun je rustig nadenken over het inschakelen van een ontruimingsbedrijf voor je klus en deze ontruimingsbedrijven met elkaar vergelijken. Eerst nog benieuwd naar de kosten of wil je meer lezen over een huis laten opruimen? Lees dan verder!

Op deze pagina krijg je informatie over het inschakelen van een ontruimingsbedrijf voor het opruimen van een huis. We behandelen de kosten, geven extra opties en informatie. Twijfel je toch nog om het opruimen zelf uit te voeren vanwege de kosten? Kijk dan eens naar de bespaartips!


Wanneer laat je een huis opruimen?

Het opruimen van een huis kan om verschillende redenen nodig zijn. Wanneer je gaat verhuizen bijvoorbeeld en je zelf geen tijd hebt om de ontruiming uit te voeren. Of gaat 1 van je ouders verhuizen naar een seniorenwoning? Wat de reden ook is, een ontruimingsbedrijf inhuren om een huis te laten opruimen is een manier om een snelle en respectvolle ontruiming te realiseren!

Kun je alleen kleinere ruimtes laten opruimen?

Een zolder, berging of schuur opruimen kan natuurlijk ook gewoon. Dit zijn ruimtes die vaak vol staan met spullen die door de jaren heen zijn verzameld. Je kijkt naar je spullen en weet zelf niet meer wat je er mee moet doen. Gooi je spullen weg, verkoop je het of laat je het opkopen? Wanneer je niet meer weet wat je met je spullen aan moet, dan is het tijd om eens flink aan het opruimen te gaan.

Schuur weer overzichtelijk krijgen? Schakel een ontruimer in!

Vind een vakman in jouw regio en bespaar tot 40%!

Wat kost een huis laten opruimen?

De kosten voor het opruimen van een huis zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de hoeveelheid spullen die ontruimd moeten worden en de bereikbaarheid van de woning. Om toch een beeld te krijgen wat het je gaat kosten zijn de volgende gemiddelden uitgerekend.

Voor het opruimen van een garage, berging of opslag kun je rekening houden met gemiddelde kosten van € 200,- tot € 700,- euro. Een kamer in een verzorgingshuis opruimen kost gemiddeld € 350,- tot € 750,- euro. Een seniorenwoning, die over het algemeen wat groter is, kan ontruimd worden voor € 250,- tot € 900,- euro.
Voor een woning met 1 of 2 kamers kost het gemiddeld € 450,- tot € 1.000,- euro om te ontruimen. Gaat het om een woning met meer dan 3 slaapkamers, komen de kosten uit op € 1.000,- tot € 2.500,- euro.

In de tabel hieronder kun je nog even rustig de verschillende kosten bekijken voor het opruimen van je woning. Benieuwd naar de exacte kosten? Ontvang gratis offertes! Lees ook meer over de andere kosten van een woningontruiming.

Huis opruimen kosten 2024

Grootte woning Gemiddelde opruim kosten*
Garage, berging, opslag € 200,- tot € 700,-
Kamer in verzorgingshuis € 350,- tot € 750,-
Seniorenwoning € 250,- tot € 900,-
Woning met 1 of 2 kamers € 450,- tot € 1.000,-
Eengezinswoning

€ 800,- tot € 2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers € 1.000,- tot € 2.500,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren hebben invloed op de kosten voor het opruimen van een huis?

Prijzen voor het opruimen van een huis kunnen enorm verschillen. Er zijn een paar factoren die invloed hebben op deze prijs. Laten we ze eens bij langs gaan:

  • Het soort woning en de bereikbaarheid. Hoe groter de woning is, hoe meer meubels er over het algemeen in staan. Dit betekent dat de kosten voor de ontruiming automatisch ook omhoog gaan. Daarnaast heeft het ook invloed op de kosten of de woning makkelijk te bereiken is. Bij een flatgebouw moet er soms een verhuislift aan te pas komen om meubels naar beneden zien te krijgen.
  • De waarde van de inboedel. Bij het laten opruimen van je huis kun je er ook voor kiezen om de meubels te laten opkopen door een ontruimer. Op deze manier kun je de opbrengst van de inboedel gebruiken als korting op de kosten voor het opruimen van de woning.
  • Een eventuele spoedtoeslag. Moet het opruimen van de woning moet spoed gebeuren? Dit kan het geval zijn bij een faillissement van een bedrijf. Doordat een ontruimingsbedrijf voor een spoedontruiming de planning moet omgooien kan een toeslag worden gerekend op de totale opruiming.
  • Kosten voor het storten van het afval. Zitten er meubels bij die niet meer bruikbaar zijn en afgevoerd dienen te worden naar de stort? De kosten voor het afvoeren van meubels naar de stort verschillen per gemeente. Gemiddeld ligt de prijs voor afval storten van € 150,- tot € 750,- euro.
  • Eventuele extra opties. Naast het opruimen van de woning kun je een ontruimingsbedrijf voor meer taken inschakelen. Denk aan het schoonmaken van de woning of de vloer verwijderen. Wil je meer over deze kosten weten? Lees dan verder onder het volgende kopje.

opruimen inboedel huis

Wat zijn de extra opties naast het opruimen van je huis?

Een ontruimingsbedrijf kan naast het opruimen nog meer taken uit handen nemen voor een volledige huisontruiming. Denk aan het schoonmaken van een woning. Dit kan gerealiseerd worden voor € 20,- per uur. Op deze manier kun je je woning bezemschoon opleveren. Er kan ook een schilder worden ingeschakeld voor € 35,- tot € 75,- per uur. Dit kan nodig zijn wanneer je muren in een neutrale kleur moet opleveren.

Het verwijderen van een vloer kost ongeveer € 2,50 per m². Voor het huis opruimen rekent het bedrijf ook altijd voorrijkosten. Deze komen neer op € 0,25 tot € 0,50 per km. Moet je opruimen voor verhuizing en moet inboedel afgevoerd worden? De kosten hiervoor komen gemiddeld uit op € 125,- tot € 150,- per m². Moet voor deze taak een afvalcontainer worden gehuurd, dan komt dit neer op € 250,- tot € 500,- per dag. Is er een grote hoeveelheid inboedel die ontruimd moet worden en moet er een vrachtwagen voor worden gehuurd, dan kost dit gemiddeld € 350,- tot € 500,- per halve dag.

Je kunt het opruimen van je woning zo duur maken als je zelf wilt. Maar wanneer je meer hulp in huis nodig hebt bij het opruimen van je woning zijn deze extra opties zeker het overwegen waard.

Extra opties huis opruimen kosten 2024

Soort klus Gemiddelde kosten*
Schoonmaken € 20,- per uur
Vloer verwijderen € 2,50 per m²
Afval stortkosten € 150,- tot € 750,-
Voorrijkosten € 0,25 tot € 0,50 per km
Afvoeren van inboedel € 125,- tot € 150,- per m²
Huren van afvalcontainer € 250,- tot € 500,- per dag
Huren van vrachtwagen € 350,- tot € 500,- per halve dag
Schilder € 35,- tot € 75,- per uur

*Dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw en montage. Voor de exacte kosten vraag je het beste gratis offertes aan.

opruimen tuin

Voor welke ruimtes kun je een ontruimer inschakelen?

Het inschakelen van ontruimers is niet alleen bedoeld voor de gehele woning. Ook voor het opruimen van 1 kamer kan het interessant zijn om hulp in te schakelen! Al gaat het om een slaapkamer opruimen, onze ontruimers draaien er de hand niet voor om.

Hieronder lees je meer over het laten opruimen van verschillende ruimtes in en rond je huis. Nu al op zoek naar een ontruimingsbedrijf? Ontvang gratis offertes!

Maak een tuin weer aantrekkelijk en laat alle spullen weghalen

In de winter kan een tuin snel volgebouwd worden met oude tuinmeubelen en andere spullen. Zodra het voorjaar voor de deur staat wil je weer genieten van je tuin. Het opruimen van een tuin kan in 1 dag al gedaan worden.

Overvolle zolder opruimen

Door de jaren heen verzamel je veel spullen op zolder. Meubels die je wil bewaren, maar nu geen plek voor weet. Oude schoolspullen waar je geen afscheid van wil nemen. Wintersportspullen waarvan je al lang weer nieuwe hebt gekocht. Je legt het allemaal op zolder neer en vergeet vervolgens dat je het hebt.

Het opruimen van een zolder creëert veel rust in je hoofd en wie weet wat voor leuke spullen je allemaal tegen gaat komen.

Schuur als opslagruimte gebruikt? Creëer weer plek!

Je schuur is door de jaren heen een opslagruimte geworden voor oude fietsen, gereedschap en verf. Spullen die van buiten komen en je even kwijt moet, bewaar je in je garage of schuur. Uiteindelijk heb je geen idee meer welke spullen nu bruikbaar zijn en welke niet. Door je garage eens flink op te ruimen kun je afscheid nemen van oude spullen en creëer je weer voldoende plek om je nieuwe fiets kwijt te kunnen.

Geen idee waar je moet beginnen met het opruimen van de berging?

Je komt niet vaak in de berging en hebt door de jaren heen flink wat spullen verzameld. Een berging kun je als opslag gebruiken om je voedselvoorraad in te bewaren, keukenmateriaal of schoonmaakmiddelen. Staat je berging vol met andere spullen die je er eigenlijk niet wil hebben? Ga eens flink aan de slag met het opruimen van je berging en creëer er een handig sorteersysteem in zodat je alle spullen zo terug kan vinden in de berging.

Besparen op het ontruimen van je huis?

Ontvang gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!


Besparen op huis opruimen? 5 tips!

Wil je weer overzicht hebben in waar alle spullen in huis liggen? Laat je inboedel opruimen door een professioneel en discreet ontruimingsbedrijf. Door een woning weer overzichtelijk te maken, van tuin tot aan de zolder, creëer je rust in je hoofd. Wil je voor deze klus graag een ontruimingsbedrijf inschakelen, maar schrikken de kosten je af? We geven een paar tips om te besparen op de ontruiming!

1. Zoek zelf je inboedel uit. Voor het ontruimingsbedrijf langskomt kun je zelf gaan kijken wat er moet gebeuren met de inboedel. Werk met een stickersysteem: plak groene stickers op de inboedel die je wil bewaren, oranje op spullen die verkocht kunnen worden en rode stickers op de meubels die naar de stort kunnen. Zo is het voor een ontruimer meteen duidelijk wat er moet gebeuren en verloopt de boedelruiming foutloos.

2. Laat je inboedel opkopen. Een ontruimingsbedrijf kan inboedel van je opkopen en de opbrengst van de kosten voor de ontruiming afhalen. Zo gaat de uiteindelijke prijs voor de ontruiming omlaag.

3. Rij zelf naar de afvalstort toe. Terwijl de ontruimers je woning leeghalen, kun je zelf naar de stort toe rijden met de spullen die weggegooid kunnen worden. Zo help je de ontruimers een handje en je portemonnee ook.

4. Ruim kleine dingen zelf op en laat de zware spullen over aan de vakman. Om te besparen op kosten kun je zelf de kleine spullen gaan uitzoeken en opruimen. Dit bespaart de ontruimers veel tijd waardoor de kosten voor de ontruiming lager worden. Laat de zware spullen juist over aan de vakmannen, zij hebben ervaring en de juiste materialen in huis om dit te ontruimen.

5. Vraag gratis offertes aan. Door een gratis offerteaanvraag weet je dat je de beste prijs voor het opruimen ontvangt en wordt je geholpen door een ontruimingsbedrijf in je regio.

Zelf huis opruimen of uitbesteden?

Wat is nu het voordeel van het uitbesteden van het opruimen van een huis? Je denkt misschien dat je deze klus zelf wel even kan klaren, maar ongemerkt gaat er aardig wat tijd in zitten. Door het opruimen uit te besteden ben je er zeker van dat het vlekkeloos gebeurt. Daarnaast wordt je huis of een ruimte netjes opgeruimd en indien gewenst ook geschilderd. Onbestemde spijkers en schroeven worden weggehaald en gaatjes worden netjes gevuld. Zo begin je weer aan een schone lei: klaar voor de verhuizing of een nieuwe frisse start met je garage.

kamer opruimen ontruiming

Huis laten opruimen? Vraag gratis offertes aan!

Het opruimen van je huis kan nodig zijn om verschillende redenen. Misschien verhuist een dierbare naar een verzorgingstehuis, ga je zelf verhuizen of wil je gewoon je eigen schuur weer netjes hebben. Wat de reden ook is, een ontruimingsbedrijf helpt je graag om deze klus voor je te klaren! Op zoek naar een bedrijf in je regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Wij zorgen ervoor dat je na de aanvraag zo snel mogelijk maximaal 5 offertes in je mailbox ontvangt. Het aanvragen is gratis en zonder verdere verplichtingen.

085 800 2660