Boedelruiming voor je woning nodig?

Vraag gratis offertes aan en vind een geschikt ontruimingsbedrijf!


Boedelruiming

Het leeghalen van een woning is een klus die veel tijd en inspanning vergt. Zeker wanneer dit moet gebeuren na het overlijden van een dierbare is dit een emotioneel uitputtende klus. Naast het uitzoeken van het meubilair moet dit ook weggegooid, verkocht of gedoneerd worden. Laat je helpen door een expert en gun jezelf een zorgeloze boedelruiming!

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis offertes van boedelruimers uit je omgeving. Het aanvragen is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast wanneer er geen passend aanbod voor je is. Benieuwd naar een indicatie van de kosten en meer informatie? Daarover lees je alles op deze pagina.


Wat is een boedelruiming?

Een boedelruiming is simpel gezegd het leeghalen van een woning, appartement of bedrijf. Vaak is een boedelruiming nodig bij het overlijden van een dierbare. Ook komt het voor dat huurders plotseling vertrekken en een gemeubileerde woning achterlaten. Maar het kan ook gaan om een kantoorpand dat door faillissement leeggeruimd moet worden. Dit kunnen zaken zijn die je liever aan een gespecialiseerd boedelruiming bedrijf overlaat.

Ontruimingsbedrijf inschakelen? Ontvang gratis offertes!

Boedelruiming uitbesteden

Hoe gaan boedelruimers te werk?

Boedelruimers gaan altijd zorgvuldig en pas na goed overleg aan de slag. De werkzaamheden zijn geheel afhankelijk van de klussen die moeten worden uitgevoerd. Eerst wordt samen met de eigenaar of huurder van het pand de inventarisatie bekeken. Er wordt samen afgesproken wat er met de inboedel moet gebeuren. Kan het weggegooid worden, worden meubels meegenomen en wat kan er verkocht worden? Om verwarring te voorkomen worden wensen altijd op papier gezet, zodat van elk meubel het doel bekend is.

Wist je dat de meeste ontruimers ook meubels opkopen? Op deze manier ben je makkelijke en snel van je inboedel af en gaan de opbrengsten van de meubels van de kosten voor de boedelruiming af.


Na deze inventarisatie komt de ontruiming zelf. De vakmannen weten wat er van ze wordt verwacht en beginnen vroeg aan de klus zodat deze ook zo snel mogelijk afgerond is. Meestal werken ze met containers zodat de inboedel snel kan worden afgevoerd. Doordat ontruimers geroutineerde vakmannen zijn weten ze zorgvuldig maar snel je woning te ontruimen.

Zoek je een boedelontruimer in je regio?

Vraag gratis offertes aan!

Wat kost een boedelruiming voor een woning?

De kosten van een boedelruiming zijn geheel afhankelijk van de grootte van de woning en de omvang van de inboedel. Een woning met 1 of 2 kamers kun je laten opruimen voor €450,- tot €1.000,-. Voor het ontruimen van een grote woning met meer dan 3 slaapkamers dien je rekening te houden met gemiddeld €1.000,- tot €2.500,-. De ruiming van een berging kost gemiddeld €200,- tot €700,-. In de tabel hieronder staat uitgewerkt wat de kosten zijn van specifieke kamers of verschillende woningen.

Kosten boedelruiming woning 2024

Grootte woning Gemiddelde boedelruiming kosten*
Garage, berging, opslag €200,- tot €700,-
Kamer in verzorgingshuis €350,- tot €750,-
Seniorenwoning €250,- tot €900,-
Woning met 1 of 2 kamers €450,- tot €1.000,-
Eengezinswoning €800,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €1.000,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Boedelruiming inpakken

Wat kost een boedelruiming voor een bedrijf?

De kosten om een bedrijf te laten ontruimen zijn geheel afhankelijk van de grootte van het bedrijfspand. Voor een winkel met een gemiddeld oppervlak van 318 m² kun je rekenen op een prijs van €2.860,- tot €19.080,-. Een kantoorruimte van 615 m² kan ontruimd worden voor gemiddeld €5.535,- tot €36.900,-.

Kosten boedelruiming bedrijf 2024

Soort bedrijfspand Gemiddelde boedelruiming kosten*
Winkel (gem. 318 m²) €2.860,- tot €19.080,-
Horecapand (gem. 155 m²) €1.400,- tot €9.300,-
Kantoorruimte (gem. 615 m²) €5.535,- tot €36.900,-
Opslagruimte (gem. 544 m²) €4.900,- tot €32.640,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, die per ontruimingsbedrijf kunnen verschillen.

Wat beïnvloedt de kosten van een boedelruiming?

Zoals elk pand uniek is, zijn de kosten van elke boedelruiming ook uniek. Een paar factoren zijn van grote invloed op de uiteindelijke kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grootte van de woning.

Waar zijn de kosten van een boedelruiming nog meer van afhankelijk?

Aan de gemiddelde kosten te zien in het bovenstaande tabel liggen de kosten voor een boedelruiming soms ver uit elkaar. Dat komt doordat de prijs van een boedelruiming van een aantal punten afhankelijk is:

  • Grootte van de woning. Over het algemeen geldt dat hoe groter de woning is hoe meer meubels eruit moeten worden gehaald.
  • De locatie van de woning. Voor een boedelruiming worden ook voorrijkosten gerekend. Hoe ver een bedrijf moet rijden naar je woning bepaald dus mede de kosten van de ontruiming.
  • De hoeveelheid inboedel. Hoe meer inboedel er in een pand staat, hoe meer werk de ontruimers ervan gaan hebben.
  • De klussen die moeten worden uitgevoerd. Naast een boedelruiming kan een bedrijf ook kleine herstelwerkzaamheden voor je uitvoeren of bijvoorbeeld de vloer eruit halen. Ook kan een bedrijf je woning bezemschoon opleveren. Overleg met de vakman welke klussen er allemaal uitgevoerd moeten worden om zo een specifieke prijsindicatie te krijgen.
  • De stortkosten. Gaat het om meubels die naar de stort kunnen worden afgevoerd? Hou dan ook rekening met stortkosten. Deze zijn geheel afhankelijk van de gemeente waar je in woont wat ze voor afval storten vragen.

Op zoek naar een betrouwbare boedelontruimer?

Ontvang gratis offertes!

Waarom een boedelruiming uitbesteden?

Een boedelruiming zou je prima zelf kunnen uitvoeren, maar dit blijkt altijd een fysiek en mentaal zware taak te zijn. Zeker wanneer het gaat om het overlijden van een dierbare is dit een emotionele gebeurtenis. Laat je daarom een handje helpen door een ervaren ontruimer en bespaar waardevolle tijd en energie.

Maak je geen zorgen over je inboedel, want ontruimers gaan discreet en respectvol om met je bezittingen. Ervaren vakmannen doen dit werk meestal al jaren en weten hoe ze met zulke klussen om moeten gaan.

Besparen op een boedelruiming? 5 Tips!

We willen graag allemaal wat besparen op een boedelruiming. Met onderstaande 5 tips kun je de kosten van het uitbesteden van een boedelruiming tot het minimale beperken:

  • Help mee. Bespaar op de kosten en help een handje mee met de ontruiming wanneer je hier tijd voor hebt. Hiermee bespaar je de ontruimers ook tijd. Dus zijn ze sneller klaar met de boedelruiming!
  • Zoek een bedrijf in de buurt. Een boedelruiming bedrijf rekent kosten voor de afstand die ze naar de woning toe moeten afleggen. Om te besparen is het handig om een bedrijf in de buurt te zoeken voor de ontruiming.
  • Doe de inventarisatie zo veel mogelijk zelf. Bedenk van tevoren al goed wat je met de inboedel wil doen. Moeten meubels weggegooid worden, verkocht of gaat het mee naar een nieuwe woning? Als je dit al voor jezelf bepaald kun je de wensen die je hebt meteen aan het ontruimbedrijf doorgeven zodat zij sneller aan de slag kunnen.
  • Voer zelf de inboedel naar de stort af. Kies ervoor om zelf naar de stort te rijden. Je bespaart geld en in sommige gemeenten kost het niets om inboedel dat weg kan naar de stort te brengen.
  • Verzekering. Zorg dat je je inboedel goed verzekerd is zodat mocht er iets kapot gaan dit op de verzekering te verhalen is. Daarnaast helpt een verzekering ook voor een geruststellender gevoel bij de boedelruiming.

boedelruiming vakmannen

Besteed je boedelruiming uit aan een professional!

Wat de reden voor een boedelruiming ook mag zijn, zorg voor een zorgeloze ontruiming door een professionele vakman in te huren. Deze neemt de zware klus van je over zodat jij je tijd anders kan besteden. Zeker bij faillissement of een overlijden kan dit een emotioneel proces zijn dat je soms beter uit handen kan geven. Een gratis en vrijblijvende offerte ontvangen van een professional bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt zo snel mogelijk gratis offertes van ons. Je zit helemaal nergens aan vast bij een offerteaanvraag. Kijk goed naar de prijsopbouw en garantievoorwaarden, zodat je verzekerd bent van een eerlijke prijs.

085 800 2660