Woning laten ontruimen?

Vraag gratis offertes aan & bespaar op de kosten!


Woningontruiming kosten

De kosten van een woningontruiming verschillen per situatie, en zijn onder meer afhankelijk van de omvang van de inboedel. In sommige gevallen is het mogelijk om een deel van de inboedel te laten opkopen, om zo de huisontruiming deels te bekostigen. Wil je weten wat jouw ontruiming gaat kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk gratis offertes van een woningontruimers in jouw regio.

Op deze pagina gaan we iets dieper in op de kosten van een woningontruiming. Je vindt hier een overzicht van de gemiddelde prijzen en je leest hoe deze bepaald wordt. Tot slot geven we praktische tips om te besparen op de prijs!Wat kost een woningontruiming?

De gemiddelde kosten van een woningontruiming verschillen per situatie. Gaat het om een garage, kelder, berging of opslag die ontruimd moet worden? Dan kan dit relatief goedkoop gedaan worden: vanaf €200,- tot €700,-. Dat heeft te maken met de kleinere ruimte.

Voor het ontruimen van een kamer in een verzorgingstehuis kun je rekening houden met kosten rond de €350,- tot €750,- en als het gaat om een volledige seniorenwoning, dan zijn dit kosten rond de €250,- tot €900,-.

Hoe groter de omvang van de inboedel en het aantal kamers in huis, des te hoger de kosten. Voor een eengezinswoning lopen de kosten op van gemiddeld €800,- tot €2.000,- en bij een grotere woning beginnen de prijzen vanaf €1.000,- tot gemiddeld €2.500,-.

Kosten woningontruiming 2024

Type woningontruiming Gemiddelde kosten woningontruiming*
Garage, berging of opslag €200,- tot €700,-
Kamer in verzorgingstehuis €350,- tot €750,-
Seniorenwoning €250,- tot €900,-
Woning met 1-2 kamers €450,- tot €1.000,-
Eengezinswoning €800,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €1.000,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.


Besparen op de woningontruiming kosten?

Vind een woningontruimer in jouw regio en profiteer van scherpe prijzen!
Bel naar: 085 800 2660!


Welke factoren beïnvloeden de kosten van een huisontruiming?

Het is belangrijk om te weten dat de kosten van een huisontruiming verschillen per situatie. Het leegruimen van het huis van je ouders kan bijvoorbeeld veel goedkoper zijn dan het leegruimen van je vrijstaande woning.

Er zijn verschillende factoren die de prijs beïnvloeden:

  • Het type woning en de bereikbaarheid hiervan.
  • De omvang en de waarde van de inboedel.
  • Een eventuele spoedtoeslag.
  • Kosten voor het storten van het afval.
  • Eventuele extra opties.

Hieronder gaan we iets dieper in op deze verschillende factoren. Wil je graag een exacte prijsindicatie van de ontruiming? Vraag dan snel gratis offertes aan!

1. Type woning en bereikbaarheid

Het type woning speelt een grote rol. Het leegruimen van een appartement is in veel gevallen goedkoper dan het ontruimen van een vrijstaande woning, omdat het oppervlak een stuk kleiner is.

Ook de bereikbaarheid speelt een grote rol!

In een woning met een groot erf is er bijvoorbeeld voldoende ruimte om een container voor al het afval te plaatsen. Woon je in een flatgebouw midden in de stad? Dan zijn de ontruimers allereerst meer tijd kwijt omdat ze steeds de trap op en af moeten lopen. Daarnaast betekent dit ook dat je mogelijk een ontheffing of vergunning moet aanvragen voor het plaatsen van een container.

2. Omvang en waarde inboedel

De omvang van de inboedel bepaalt hoeveel ontruimers je nodig hebt en hoe lang zij bezig zijn. Hoe groter de omvang van de inboedel, des te hoger de kosten. Je moet meer afval laten afvoeren en bovendien zijn er meerdere woningontruimers nodig.

De waarde van de inboedel is ook belangrijk!

Sommige ontruimers bieden namelijk de mogelijkheid aan om de inboedel te laten opkopen in ruil voor een ontruiming. Zij nemen waardevolle items over. Het bedrag dat deze spullen waard zijn, wordt vervolgens van de ontruiming afgetrokken.

woningontruiming

3. Eventuele spoedtoeslag

In sommige gevallen moet een woning heel snel ontruimd worden. Een seniorenkamer moet vaak al binnen een paar dagen na het overlijden leeggeruimd worden en ook in het geval van een huurwoning is het fijn om deze zo snel mogelijk te kunnen opleveren. Lees meer over woningontruiming na overlijden.

De ontruimers kunnen met spoed je woning of kamer ontruimen. Houd er wel rekening mee dat je in dat geval een spoedtoeslag betaalt. Hierdoor lopen de kosten voor het ontruimen van je huis hoger op.

Bel naar: 085 800 2660

4. Afvalstort kosten

Bij het ontruimen van een huis ontstaat er vaak heel veel afval. De meeste ontruimers verzamelen dit in een grote container en voeren dit daarna in één keer af bij de vuilstort. Hier worden uiteraard kosten voor in rekening gebracht: hoe meer afval er afgevoerd wordt, des te hoger de prijs. Gemiddeld liggen de kosten rond de €150,- tot €700,-.

Tip: soms kan je zelf gratis afval naar de vuilstort brengen. Door zelf een paar keer heen en weer te rijden bespaar je op de afvalstortkosten!

5. Extra opties

Er zijn extra werkzaamheden die je kunt uitbesteden aan de ontruimers. Wil je het huis bezemschoon laten opleveren, dan kun je de ontruimers inschakelen voor schoonmaakwerkzaamheden. Deze kosten gemiddeld €20,- per uur. Moeten de vloeren nog verwijderd worden voor de oplevering? Ook dit kan: vanaf €2,50 per m².

Huis leeghalen: extra kosten

Type werkzaamheden Gemiddelde prijzen*
Schoonmaken €20,- per uur
Verwijderen vloerbedekking €2,50 per m²
Afvalstortkosten €150,- tot €700,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per kilometer

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Huis ontruimen tegen lage kosten?

Vraag snel gratis offertes aan en profiteer van een lage prijs!

Handige bespaartips!

Woning professioneel laten ontruimen en toch besparen op de kosten? Hieronder geven we je een paar praktische tips:

  • Help zelf mee: zo bespaar je de ontruimers tijd, en tijd is geld! Door zelf mee te helpen verloopt het proces voorspoedig en bespaar je waarschijnlijk een paar uur aan arbeidskosten.
  • Gooi zelf afval weg: in veel gemeentes kun je een aantal keer gratis afval storten. Door zelf heen en weer te rijden naar de vuilstort, bespaar je op de afvalstortkosten!
  • Laat de inboedel opkopen: door een deel van de inboedel op te laten kopen wordt de prijs voor de ontruiming lager.
  • Kies een bedrijf in jouw regio: zo houd je de voorrijkosten van €0,25 tot €0,50 per kilometer zo laag mogelijk. Vraag gratis offertes aan!

Zelf ontruimen of ontruimingsbedrijf inschakelen: wat is goedkoper?

Is het goedkoper om zelf een huis te ontruimen? In veel gevallen ben je niet veel goedkoper uit. Dat komt omdat je zelf de juiste middelen moet huren of aanschaffen om jouw huis in een korte tijd te ontruimen. Denk aan een container en een aanhangwagen of busje. Bovendien kost het veel tijd om alle inboedel weg te brengen naar de kringloop of om deze te verkopen op marktplaats. Dit betekent dat je extra tijd moet vrij nemen, wat in veel gevallen ook niet goedkoop is.

Bovendien is het ontruimen van een woning in veel gevallen een zwaar en emotioneel proces. Door deze uit te besteden aan een ontruimingsbedrijf bespaar je zichzelf deze ellende en kun je later op een ander moment nog eens door alle spullen heen gaan.

Bedrijfsontruiming? Ook dat is geen probleem.

woningontruiming

Woningontruimer gezocht? Ontvang gratis offertes!

Moet je binnenkort een huis ontruimen? Bespaar jezelf veel werk en schakel professionele woningontruimers in. Je inboedel wordt netjes en discreet afgevoerd en de vakmannen gaan respectvol met je bezittingen om. Wil je jouw woning ontruimen en bent je benieuwd naar de kosten?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag zorgen wij ervoor dat je zo snel mogelijk gratis offertes van ontruimingsbedrijven bij jou uit de buurt ontvangt. Kijk naar de prijs, de opbouw hiervan en eventuele voorwaarden. Zo weet je zeker dat je te maken heeft met een goede prijs! De aanvraag is bovendien gratis en vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

085 800 2660