Woningontruiming Zeeland

Woningontruimer nodig?

Vraag een gratis offerte aan en vind een woningontruimer bij jou uit de buurt!

085 500 1365

Nu bereikbaar.
Woningontruiming Middelburg

Een woningontruiming in Middelburg is nodig op het moment dat jij een huis volledig leeg moet maken voor de oplevering. Dit kan zijn na een verhuizing, maar ook na een overlijden van een familielid of vriend. Met de hulp van professionele ontruimers is deze klus zo gepiept! Op zoek naar een ontruimingsbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

Je krijgt hierna zo snel mogelijk een gratis offerte toegestuurd, zodat je profiteert van de scherpste prijs!

Op deze pagina lees je meer over het leeghalen van woningen en hoe dit precies in z’n werk gaat. Je leest hoe de ontruimers dit doen, wat het ongeveer kost en hoe je hierop zoveel mogelijk kan besparen!


Woningontruimer gezocht?

Vind een specialist uit uw regio.

Gratis offerte ontvangen!

Ontvang een gratis offerte met een scherpe prijs.

Bespaar op de kosten!

Start je offerteaanvraag en bespaar op de kosten!


Wanneer is een woningontruiming nodig?

Een woningontruiming in Middelburg houdt in dat het huis helemaal leeggehaald wordt. Dit is nodig voor de oplevering van een oude woning. Dit gebeurt vaak na een overlijden van een familielid of bij een verhuizing naar een kleinere woning. In dat geval kan niet de complete inboedel meegenomen worden naar de nieuwe woning.

Een woningontruimer is nodig:

 • Na een overlijden, waarna de erfgenaam verantwoordelijk is voor het leeghalen van het huis.
 • Na een verhuizing waarbij niet alle inboedel meegenomen kan worden.
 • Bij een faillissement, bedrijfsovername of fusie.
 • Bij huurders die na hun vertrek inboedel hebben laten staan.

Woningontruimer inschakelen? Vraag een gratis offerte aan!

Wat doet een woningontruimer uit Middelburg?

Een woningontruimer uit Middelburg kan je helpen met de oplevering van je huis. Dit doet hij door je huis te ontruimen, zodat het helemaal leeg is. Eventueel kan de ontruimer ook helpen met het schoonmaken en repareren van je huis, zodat het conform de regels wordt opgeleverd bij de verhuurder of nieuwe bewoners.

Dit zijn de belangrijkste werkzaamheden van een woningontruimer:

 • Inventariseren en waarde bepalen van de inboedel
 • Huis leeghalen
 • Wietplantage ontruimen
 • Bedrijfspanden leegruimen
 • Huizen opruimen
 • Herstel- en reparatiewerkzaamheden
 • Schoonmaken
 • Huizen opleveren

Verder op deze pagina lees je nog meer over de verschillende diensten die woningontruimers uitvoeren.

woningontruiming Middelburg

Wat kost een woningontruiming?

Wil jij een huis ontruimen na een overlijden en ben je benieuwd naar de kosten? Voor het ontruimen van een kamer in een verzorgingstehuis liggen de kosten rond de €350,- tot €750,-. Als het gaat om een spoedontruiming, dan kan het zijn dat de kosten hoger oplopen door een spoedtoeslag die je moet betalen.

Bij een gemiddelde seniorenwoning liggen de kosten tussen de €250,- tot €900,- en bij een eengezinswoning lopen de kosten op van €800,- tot €2.000,-. Hoe groter het huis en de omvang van je inboedel, des te hoger de uiteindelijke kosten van de woningontruiming in Middelburg. Wil je graag de exacte prijzen weten, vraag dan een gratis offerte aan.

Woningontruiming: kosten 2021

Grootte woning Gemiddelde ontruimingskosten*
Garage, berging, opslag €200,- tot €700,-
Kamer in verzorgingshuis €350,- tot €750,-
Seniorenwoning €250,- tot €900,-
Woning met 1 of 2 kamers €450,- tot €1.000,-
Eengezinswoning €800,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €1.000,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte prijs weten? Vraag een gratis offerte aan!

Je kunt ervoor kiezen om extra werkzaamheden uit te laten voeren. Schoonmaken is nodig als je zelf niks meer wilt doen voor de oplevering van het huis. De kosten hiervoor liggen rond de €20,- per uur. Wil je ook de vloerbedekking laten verwijderen, houd dan rekening met gemiddeld €2,50 per m². In de tabel hieronder lees je over de verschillende opties bij een ontruimingsbedrijf.

Huis laten ontruimen: extra kosten

Extra opties Gemiddelde kosten*
Schoonmaken €20,- per uur
Verwijderen vloerbedekking €2,50 per m²
Afvalstortkosten €150,- tot €750,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per km

*Dit zijn gemiddelde prijzen.

Professionele huisontruiming in Middelburg nodig?

Vind snel een ontruimingsbedrijf in jouw regio en profiteer van scherpe prijzen!

Gratis offerte aanvragen

Deze factoren beïnvloeden de ontruimingskosten

De kosten van een woningontruiming verschillen per situatie. Dat heeft te maken met verschillende factoren die een invloed hebben op de totaalprijs.

De totaalprijs wordt beïnvloed door deze factoren:

 • De inboedel: hoe groter de omvang van je inboedel, des te hoger de kosten. Dit betekent namelijk dat er een grotere container, grotere vrachtwagen en een grotere opslagruimte nodig is. Anderzijds heeft de waarde van je inboedel ook een grote invloed: als je een deel van je spullen laat opkopen, wordt de waarde afgetrokken van de kosten.
 • Locatie: de meeste ontruimingsbedrijven brengen voorrijkosten in rekening. Hoe verder de afstand tussen het bedrijf en jouw woning, des te hoger de voorrijkosten. Gemiddeld liggen deze rond de €0,25 tot €0,50 per kilometer, maar het kan ook zijn dat het bedrijf een vaste prijs hanteert.
 • Afvalkosten: voor het afvoeren van het afval betaal je ook kosten. Je betaalt voor de huur van de vuilcontainer, voor het afvoeren en voor de afvalverwerking zelf. Gemiddeld liggen deze kosten tussen de €150,- tot €750,-.
 • Opleveringskosten: kies jij ervoor om je woning na het ontruimen op te laten leveren door de ontruimers? Houd dan rekening met extra opleveringskosten. De hoogte hiervan verschilt per bedrijf, maar je betaalt voor de schoonmaak- en herstelwerkzaamheden en de oplevering zelf.

Huis ontruimen in ruil voor inboedel: is dat mogelijk?

Wanneer jij je woning laat ontruimen door een vakman, dan heb je de mogelijkheid om een deel van de inboedel op te laten kopen. Dit houdt in dat de ontruimer een deel van de inboedel koopt en weer elders probeert te verkopen. De vakman stelt dan een waarde op deze spullen, en deze waarde wordt van de kosten van de woningontruiming afgetrokken.

Je kunt zo een mooie korting krijgen op je eigen woningontruiming. Het is niet mogelijk om de ontruiming volledig te bekostigen met je inboedel. In verreweg de meeste gevallen is de waarde van de inboedel lang zo hoog niet als de kosten van je ontruiming.

huisontruiming Middelburg

Welke soorten ontruimingen zijn er?

Wist je dat er verschillende soorten ontruimingen te onderscheiden zijn? Elke ontruiming vereist zijn eigen aanpak. Het ontruimen van een bedrijfspand gaat bijvoorbeeld heel anders in zijn werk dan het leegruimen van een garage of particuliere woning.

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende soorten ontruimingen. Wil jij nu ook je huis professioneel laten ontruimen om tijd en energie te besparen? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

Huisontruiming Middelburg

Het soort ontruiming dat het vaakst voorkomt is de huisontruiming in Middelburg. Bij een huisontruiming gaat het om het ontruimen van particuliere woningen, of dat nu een seniorenhuis, appartement of eengezinswoning is. Er zijn een aantal redenen om een huisontruiming uit te voeren. Na een overlijden is dit vaak nodig, om het huis zo snel mogelijk op te leveren aan de nieuwe bewoners. Een andere reden is een verhuis: als jij halsoverkop naar de andere kant van het land verhuist, is het niet gek dat je geen tijd hebt om terug te keren voor de oplevering en het leeghalen van je huis.

Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden bij een particuliere huisontruiming in Middelburg.

Garage, berging of opslag leeghalen

Heb je een garage of berging die enorm vol staat met nutteloze spullen? Je bent niet de enige. Zeker als je moeite hebt met het weg doen van oude spullen is het leegruimen van de garage of opslag een grote opgave.

Professionele woningontruimers helpen je hierbij!

Binnen een werkdag hebben ze je garage helemaal leeggehaald. Of je nu gaat verhuizen of liever de huur van je garagebox opzegt, je weet zeker dat je hier niet lang op hoeft te wachten.

Seniorenontruiming

Wanneer senioren verhuizen naar een verzorgingstehuis of seniorenwoning, dan gaan zij in veel gevallen kleiner wonen. Dat betekent dat ze niet alle inboedel mee kunnen verhuizen naar hun nieuwe woning. Jij hebt het waarschijnlijk te druk met het regelen van de verhuizing, om je druk te maken over het leegruimen van het huis. Schakel hiervoor daarom professionele vakmannen in.

De huisontruiming van senioren wordt discreet aangepakt. Je kunt de inboedel eventueel laten opkopen als je het zelf niet wilt houden, maar het is ook een optie om dit tijdelijk op te slaan.

woning ontruimen na overlijden Middelburg

Woningontruiming na overlijden Middelburg

Een woningontruiming komt onder meer voor na een overlijden in Middelburg: in veel gevallen moet je het huis al snel leeghalen na een overlijden, om extra huur- of hypotheekkosten te voorkomen. Je kunt het huis laten leeghalen door professionele ontruimers: dit heeft een paar belangrijke voordelen.

Het leeghalen van het huis is vaak een zwaar en emotioneel proces. Als je hier zelf nog niet aan toe bent, dan is het enorm waardevol om de spullen tijdelijk op te slaan en op een later moment nog eens te kijken naar de inboedel.

Geen zorgen: er gaat niets weg zonder toestemming. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er waardevolle erfenissen verdwijnen of per ongeluk bij het grofvuil belanden.

Huis leeghalen na overlijden: werkwijze

Hoe gaan ontruimers te werk bij een huisontruiming na een overlijden in Middelburg? In veel gevallen gaat het om een spoedontruiming: zeker seniorenkamers moeten vaak al binnen een week na het overlijden worden opgeleverd, omdat er een nieuwe bewoner op de wachtlijst staat.

Omdat het huis helemaal leeggehaald moet worden, wordt er eerst een bestemming bepaald voor de inboedel. Dit kan tijdelijk opgeslagen worden, zodat jij hier op een later moment nog eens doorheen kan voor een goede verdeling. De ontruimers zorgen ervoor dat de spullen respectvol worden behandeld en dat er geen beschadigingen ontstaan. Eventueel kun je herstel- en schoonmaakwerkzaamheden uitbesteden, zodat je zelf niks meer hoeft te doen voor de oplevering.

Bedrijfsontruiming

Een bedrijfsontruiming vereist een hele andere aanpak dan een woningontruiming. Het gaat hier in veel gevallen om veel meer inboedel en bovendien gevoelige informatie van medewerkers en klanten. Het is een grote klus die een goede voorbereiding vereist.

Bij een bedrijfsontruiming kan het gaan om onder meer:

 • Het leeghalen van kantoorpanden
 • De ontruiming van autogarages
 • Het ontruimen van fabriekshallen
 • De ontruiming van winkelpanden

Zoals je misschien wel begrijpt, vereist de ontruiming van elk bedrijf een unieke aanpak. Daar komt nog bij dat het ontruimen van een bedrijf vaak gebeurt in een kwetsbare periode: na een fusie, bedrijfsovername of faillissement. Met de hulp van professionele ontruimers bespaar jij jezelf heel veel energie en tijd.

Moet jij je huis ontruimen in Middelburg?

Vraag een gratis offerte aan en kom direct in contact met een bedrijf in jouw regio!

Wietplantage ontruimen

Het ontruimen van een wietplantage is een gevaarlijke opdracht, die je zelf niet zomaar kunt uitvoeren. Omdat wietplantages illegaal zijn gebouwd, voldoen ze in de meeste gevallen niet aan strenge veiligheidsvoorschriften. Hierdoor is de kans op brand en verwondingen altijd aanwezig: schakel daarom zeker een ontruimingsbedrijf in als jouw huurders een wietplantage hebben achtergelaten in je huis.

Het ontruimen van de wietplantage gebeurt veilig, snel en discreet. De vakmannen brengen het pand terug naar de originele staat, zodat het direct weer klaar is voor nieuwe bewoners!

Hoe verloopt een woningontruiming?

Een woningontruiming in Middelburg verloopt volgens de volgende stappen:

 • 1. De inventarisatie. Tijdens een eerste kennismaking doorloopt de vakman door het huis en bekijkt hij de inboedel die ontruimd moet worden. Laat je een deel van de spullen opkopen dan stelt hij ook de waarde vast: deze wordt straks van de kosten afgetrokken.
 • 2. De huisontruiming in Middelburg. Het leeghalen van het huis gebeurt met de inzet van meerdere ontruimers. Er wordt een container geplaatst om al het puin in te plaatsen: dit wordt later direct afgevoerd naar de vuilstort. Voor het vervoer van de inboedel worden verhuiswagens ingezet. Vaak is het huis al binnen een werkdag helemaal leeggehaald.
 • 3. Herstel- en reparatiewerkzaamheden. Om het huis klaar te maken voor de oplevering zullen de ontruimers kleine herstel- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren. Dit bestaat uit het dichten van gaten in de muur of het recht hangen van keukenkastjes.
 • 4. De oplevering. Tot slot kun je ook de oplevering zelf uitbesteden. De ontruimers doorlopen de laatste inspectie met de verhuurder en leveren daarna de sleutels voor je in.

Hulp nodig bij huis ontruiming? Ontvang een gratis offerte!

huis ontruimen

Ontruimingsbedrijf Middelburg: extra diensten

Naast het leeghalen van je huis na een overlijden of verhuizing, kun je een ontruimingsbedrijf nog inhuren voor andere diensten en werkzaamheden. Deze dragen in veel gevallen bij aan de oplevering van het huis, waardoor je zelf minder tijd en energie kwijt bent. Voorbeelden zijn het uitvoeren van reparaties, schoonmaakklussen en het tijdelijk opslaan van je inboedel.

Hieronder gaan we verder in op deze extra diensten. Wil je zeker weten wat dit kost, vraag dan snel een gratis offerte aan!

Opkopen inboedel

Het leeghalen van het huis is één ding: daarna moet het nog klaar worden gemaakt voor de oplevering. Een belangrijke taak is bijvoorbeeld het uitvoeren van kleine reparaties: misschien zitten er nog boorgaten in de muur die dichtgesmeerd moeten worden, of heb je last van een lekkende kraan of een kapotte magnetron. De ontruimers beschikken over de kennis en de materialen om dit soort beschadigingen snel te herstellen.

Kleine reparaties en schoonmaken

In de meeste gevallen moet je een huurwoning bezemschoon opleveren. Wat bezemschoon precies inhoudt, verschilt per verhuurder. Meestal betekent dit dat je het sanitair en keukenapparatuur moet schoonmaken en de vloeren geveegd moet achterlaten. Ook mogen er geen spullen achterblijven in de woning. Bij het overdragen van een koopwoning zit het anders: in dat geval maak je met de kopers afspraken over de oplevering.

In beide gevallen zorgt het ontruimingsbedrijf ervoor dat jouw oude huis conform de afspraken wordt opgeleverd.

Bezemschoon opleveren

De definitie van bezemschoon verschilt per verhuurder. In de meeste gevallen houdt het in dat je alle sanitair moet schoonmaken en de (inbouw)keukenapparatuur netjes moet achterlaten. Ook geldt dat je vloeren moet verwijderen en dat er geen items achterblijven.

Het bezemschoon opleveren van je woning kan flink wat tijd kosten. Zeker als je niet in de buurt van je oude huis woont kan het lastig zijn om de tijd te vinden om de woning schoon te maken. De ontruimers zijn op de hoogte van de eisen van je verhuurder of de kopers en zorgen ervoor dat de woning helemaal klaar is voor de oplevering. Zij leveren zelfs de sleutels voor je in als je hier niet toe in staat bent!

Vloerbedekking verwijderen

Als je een huis bezemschoon moet opleveren, dan betekent dit dat je ook de vloerbedekking moet verwijderen. Deze klus neemt meer tijd in beslag dan je verwacht, zeker als de vloer is vastgelijmd. Ook omdat je te maken met het lijmresten die achterblijven op de grond. Door hier een vakman voor in te schakelen bespaar jij jezelf veel tijd en moeite.

huis leeghalen

Inboedelopslag

Weet je nog niet zeker wat je met de inboedel uit je oude huis wilt doen? Een ontruimingsbedrijf biedt ook de mogelijkheid om dit tijdelijk op te laten slaan in een veilige opslagruimte. Je kunt zelf met een sleutel te allen tijde bij je spullen, maar voor onbevoegden staan ze hier veilig opgeborgen. Tegen een vast bedrag per maand, laat je de spullen hier opslaan totdat je zelf ook weet wat je er mee wilt doen.

Tuinonderhoud

Bij veel verhuurders is het noodzakelijk dat je ook de tuin netjes en verzorgd oplevert. Dit levert nog wel eens problemen op, zeker bij veel achterstallig onderhoud. De professionele ontruimers helpen dan met het tuinonderhoud. De vakmannen snoeien planten, struiken en bomen. Ook kunnen ze je regenpijpen schoonmaken en onderhouden en zullen ze je zelf geknutselde fietsenhok voor je slopen. Zo is je tuin ook weer netjes voor de oplevering.

Archiefvernietiging

Bij het ontruimen van bedrijven is er vaak sprake van een archief. Dit archief staat vol gevoelige informatie over klanten of medewerkers. Door een discrete archiefvernietiging zorgen de ontruimers ervoor dat deze persoonlijke informatie niet naar buiten komt. Het gaat hierbij onder meer om het vernietigen van papierwerk en harde schijven.

Huis opruimen

Ontruimers kunnen eventueel ook helpen met het opruimen van je huis. Sommige mensen hebben veel moeite met het weggooien van spullen, waardoor hun huis langzaam volloopt. Het opruimen is in dat geval zo’n grote opgave, dat zij niet meer weten waar ze moeten beginnen. De ontruimers hebben hier heel veel ervaring mee, en kunnen helpen met het opruimen van je huis zodat er een leefbare situatie ontstaat.

Woning laten ontruimen in Middelburg?

Vraag een gratis offerte aan en vind snel een vakman in je regio.

Gratis offerte aanvragen

Inschakelen ontruimingsbedrijf: waarop letten?

Het kiezen van een betrouwbaar ontruimingsbedrijf kan een grote opgave zijn. Daarom geven we je hieronder een paar praktische tips: zo weet je zeker dat je het juiste bedrijf kiest.

 • 1. Kies een lokaal bedrijf: zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • 2. Kijk naar de garantievoorwaarden: deze verschillen per bedrijf, wat gebeurt er bijvoorbeeld als de inboedel tijdens het vervoer naar de opslagruimte beschadigd raakt?
 • 3. Wat is het specialisme: elk bedrijf heeft zijn eigen ervaringen en specialismes. De aanpak van een seniorenontruiming is heel anders dan die van een bedrijfsontruiming, dus kies een bedrijf met de juiste ervaring.
 • 4. Maak duidelijke prijsafspraken: zo weet je vooraf precies wat je moet gaan betalen en sta je niet voor vervelende verrassingen achteraf.

Voordelen inschakelen professionele ontruimer

Twijfel je nog steeds over het inhuren van een professionele ontruimer? Hulp bij het ontruimen van je huis is enorm waardevol. Hieronder lees je over de grootste voordelen van het inschakelen van hulp.

 • Met professionele verhuizers is de ontruiming vaak al in één dag afgerond, terwijl je zelf zeker meerdere werkdagen bezig bent.
 • De ontruiming gebeurt snel, vakkundig en respectvol. Ook na een overlijden.
 • Je huis is snel klaar voor de oplevering, en bespaart zo geld aan een extra maand huur of hypotheek.
 • Het ontruimen van een bedrijf of woning, moet vaak gebeuren in een zware, emotionele tijd. Ontruimers bieden de mogelijkheid om de spullen tijdelijk op te laten slaan, zodat je hier op een later moment nog eens op terug kunt komen.
 • De ontruimers leveren je huis bezemschoon op, conform de regels van je verhuurder.


Recente aanvragen:

Woningontruiming in Vlissingen
Woning ontruimen na overlijden in Middelburg
Huisontruiming in Goes
Woning ontruimen in Terneuzen
Huis leeghalen in Oost-Souburg
Inboedel opruimen in Zierikzee
Huis ontruimen in Goes
Bezemschoon opleveren in Vlissingen
Huisontruiming senioren in Middelburg
Ontruiming en inboedelopslag in Hulst

Goedkoop woning ontruimen: handige bespaartips!

Natuurlijk kun je professioneel je huis leeghalen in Middelburg zonder de hoofdprijs te betalen. Hieronder geven we de beste bespaartips, waarmee ook jij profiteert van een scherpe prijs!

 • 1. Kies voor een lokaal ontruimingsbedrijf. Zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk en bespaar je op de totaalprijs.
 • 2. Help zelf mee. Door te helpen met het ontruimen en opruimen bespaar je de vakmannen tijd, en jezelf geld.
 • 3. Voer zelf het puin af. In veel gemeentes kan dit zelfs gratis, je hoeft dan alleen vervoer te regelen.
 • 4. Laat een deel van de inboedel opkopen. De waarde hiervan wordt afgetrokken van de kostprijs, waardoor je een stuk voordeliger uit bent.

woning ontruimen

Huis laten ontruimen? Gratis offerte ontvangen!

Wil jij je huis laten ontruimen? Met de hulp van professionele ontruimers is dit vaak al in één werkdag gedaan en is het pand direct klaar voor de oplevering. Zo hoef je geen extra maand huur of hypotheek te betalen. Wil je een professioneel ontruimer inhuren?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Hierna krijg je zo snel mogelijk een gratis en vrijblijvende offerte toegestuurd. Kijk hierbij naar de prijs, de opbouw daarvan en de planning en garantievoorwaarden. Zo weet je zeker dat je een eerlijke prijs betaalt. De aanvraag is helemaal zonder verplichtingen, dus je zit nergens aan vast!

Bel: 085 500 1365