Je inboedel laten opkopen bij een ontruiming?

Vraag gratis offertes aan en vind een geschikt ontruimingsbedrijf.

Opkopen inboedel

Wanneer je een woning laat ontruimen door een professioneel bedrijf kun je dit combineren met het laten opkopen van je inboedel. Zo bespaar je ook meteen op de kosten: de waarde van de inboedel kan meteen verrekend worden met de kosten van de woningontruiming! Op zoek naar een ontruimingsbedrijf die ook de inboedel van je overkoopt?

Start gratis offerteaanvraag!

Nadat de aanvraag bij ons is binnen gekomen krijg je zo snel mogelijk offertes van ontruimingsbedrijven uit je regio toegestuurd. Vergelijk de offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Deze aanvraag is geheel vrijblijvend, je zit nergens aan vast wanneer er geen geschikt bedrijf voor je tussen zit. Wil je eerst wat meer info krijgen over het laten opkopen van je inboedel? Lees er alles over op deze pagina.


Waarom je inboedel laten opkopen bij ontruiming?

Het komt voor dat je een woning moet ontruimen waarbij je de inboedel zelf niet kan gebruiken. Hierbij kun je denken aan het moeten ontruimen van een zorgkamer. In een zorgkamer staan vaak meubels die nog wel wat waard zijn, maar waarvoor je zelf geen plek hebt. Door die inboedel te laten opkomen en ontruimen door een bedrijf krijg je er geld voor dat meteen wordt doorberekend in de kosten voor de ontruiming.

Wat is het voordeel voor jou?

Op deze manier heb je er zelf geen werk van en bespaar je uiteindelijk op de kosten! Daarnaast kent de opkoper voor je meubels de beste kanalen om ze weer snel door te kunnen verkopen.

Zorgkamer ontruimen tegen de laagste prijs.

Je inboedel laten opkopen bij ontruiming?

Hoe werkt opkopen inboedel bij ontruimen?

Bij het inschakelen van een ontruimingsbedrijf kun je ervoor kiezen om naast de ontruiming je inboedel te laten opkopen. Eerst bepaal je zelf welke meubels je wil verkopen aan de opkoper. Daarna kijkt de opkoper of de spullen ook echt geschikt zijn voor verkoop. Meubels moeten namelijk nog wel in goede staat zijn om waarde te hebben. Daarna taxeert het bedrijf de waarde en wordt deze waarde met de kosten voor ontruiming verrekend.

Wil je een goede prijs voor je inboedel ontvangen?

Ga dan eerst zelf ook even op onderzoek uit wat de meubels nog waard zijn. Hou er wel rekening mee dat de opkoper er natuurlijk zelf ook aan moet verdienen, dus hou geen te hoge prijs in gedachten voor je inboedel. Je kunt dit uitzoeken door naar vergelijkbare spullen te kijken en wat daarvoor wordt gevraagd.

Moet je een woning ontruimen na overlijden en ontvang jij de erfenis? Ga dan eerst na wat de erfenis inhoudt voordat je die aanvaardt. Zo erf je namelijk ook de schulden. Wil je deze niet erven? Dan kun je ervoor kiezen om de erfenis te verwerpen of beneficiair te aanvaarden. Meer informatie hierover kun je lezen op de website van de rijksoverheid .

Wat gebeurt er met mijn meubels?

Nadat jullie samen tot een goede prijs zijn gekomen gaat de opkoper opzoek naar de juiste bestemming voor je inboedel. Hij of zij kent de juiste kanalen om een goede bestemming te kunnen vinden. Denk aan een veilinghuis of antiquair. Maar ook elektronica dat nog goed tweedehands gebruikt kan worden door een bedrijf.

Wat gebeurt er met de inboedel die niet geschikt is voor de opkoper?

Inboedel die niet interessant is voor de opkoper kun je zelf afvoeren of ook door het ontruimingsbedrijf laten doen. Je inboedel kan gebracht worden naar een kringloopwinkel of naar de stort wanneer het geen waarde meer heeft. Daarnaast kun je inboedel met emotionele waarde ook gewoon naar je eigen huis laten brengen door het ontruimingsbedrijf.

inboedel opkopen ontruiming

Hoe weet ik hoeveel mijn inboedel waard is?

Je kunt ervan uit gaan dat een ontruimingsbedrijf door ervaring goed de waarde van je spullen kan inschatten. Maar wil je toch zekerheid dat je een goede prijs voor je inboedel krijgt van het ontruimingsbedrijf? Dan is het handig om onderzoek te doen naar de waarde van de meubels.

Let op: Een ontruimingsbedrijf kan je niet de volledige waarde geven doordat ze de onkosten moeten verrekenen. Denk hierbij aan het personeel dat moet worden betaald en de kosten voor het vervoeren van de inboedel. Hou hier dus wel rekening mee wanneer je de waarde van je inboedel berekent!

Hoe kom ik achter de waarde van mijn inboedel?

Er zijn een paar manieren om de waarde van de meubels te kunnen bepalen. Hieronder staan een paar voorbeelden:

  • Je kunt de waarde van je inboedel achterhalen door op internet te zoeken naar de vraagprijs van vergelijkbare meubels.
  • Kijk goed naar de staat van je meubels. Zitten er veel gebruikssporen op of beschadigingen? Hou hier dan zeker rekening mee met de berekening van de waarde.
  • Gaat het om antieke meubels? Dan zijn ze best wat meer waard!
  • De kwaliteit van je meubels. Een meubelstuk dat goedkoop is gekocht en in massa is geproduceerd levert een stuk minder op dan een kwalitatief beter meubelstuk.

Wat kan ik krijgen voor mijn meubels?

grafiek kosten verlaging inboedel
grafiek kosten verdeling inboedel
Om een goed beeld te kunnen krijgen wat je nog voor een meubelstuk kan krijgen zou je de volgende rekensom kunnen gebruiken: per jaar gaat er 5% tot 10% van de vraagprijs af.
Voor de opbrengst kun je ervan uit gaan dat 60% van de opbrengst voor de woningontruimer is, 30% voor jou en de overgebleven 10% wordt gebruikt om de onkosten te vergoeden.
 

Zoek je een ontruimer die je inboedel opkoopt?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind een ontruimingsbedrijf uit de buurt.
Gratis offertes vergelijken!

Wat kun je nog meer bij het opkopen van meubels laten doen?

Wanneer je een ontruimingsbedrijf inschakelt voor de ontruiming van je woning kun je dus ervoor kiezen om je huisraad te laten opkopen. Daarnaast zijn er nog vele andere taken die het ontruimingsbedrijf voor je kan uitvoeren:

  • Het bezemschoon opleveren van je woning. Wanneer het gaat om een huurhuis of een zorgkamer moet je altijd de woning bezemschoon opleveren. Dit houdt in dat de woning schoon moet worden gemaakt zodat de volgende bewoner er zo in kan. Het is verschillend per instelling of eigenaar wat er onder ‘bezemschoon opleveren’ wordt verstaan. Zo kan er ook verwacht worden dat je vloer eruit moet worden gehaald. Dit staat allemaal in het contract omschreven wat er van je wordt verwacht!
  • Herstelwerkzaamheden uitvoeren. Zitten er gaten in de muren waar schilderijen hebben gehangen? De ontruimers voeren zulke herstelwerkzaamheden ook voor je uit. Ook het verwijderen van vloerbedekking kunnen ze voor je uit handen nemen.
  • Opleveren van de woning. Een ontruimingsbedrijf kan ook de oplevering voor je uitvoeren. Zo doen ze de laatste controle van de woning met de instelling of eigenaar en zorgen ze voor de sleuteloverdracht.

inboedel opkopen vakmannen

Je inboedel laten opkopen door een woningontruimer? Vraag gratis offertes aan!

Door je inboedel te laten opkopen bij een woningontruiming bespaar je geld en tijd. De opbrengsten van de inboedel worden verrekend met de prijs en je hebt er zelf geen werk van om de inboedel af te voeren. Daarnaast kan een ontruimer je nog veel meer taken uit handen nemen! Op zoek naar een ontruimer in je regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Zodra de aanvraag bij ons is binnen gekomen ontvang je zo snel mogelijk meerdere offertes van ontruimingsbedrijven bij jou in de buurt. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de kosten. Deze aanvraag is gratis en zonder verplichtingen!

085 800 2660