Met spoed een woning moeten ontruimen?

Vraag gratis offertes aan en vind een discreet ontruimingsbedrijf.

Spoedontruiming

Door verschillende omstandigheden kan een ontruiming met spoed moeten worden uitgevoerd. Wat de reden ook is, dit kan veel stress opleveren. Het ontruimen van een woning met spoed is een taak die je liever uitbesteed. Schakel hiervoor een ontruimingsbedrijf in die deze klus uit handen kan nemen.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je offertes van ontruimingsbedrijven bij jou in de regio. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Lees verder op deze pagina om meer te weten te komen over de werkwijze en kosten van een spoedontruiming.


Wat is een spoedontruiming?

Voor het ontruimen van een woning of bedrijfspand is vaak genoeg tijd beschikbaar. Maar door verschillende factoren kan het voorkomen dat dit ook met spoed moet gebeuren. Denk hierbij aan een spoedontruiming van een kamer in een verpleeghuis of een ontruiming van een bedrijfspand met spoed. Wat de reden ook is voor een spoedontruiming, vaak gaat dit samen met veel andere zaken die geregeld moeten worden. Denk aan het leeghalen van een huis na overlijden. Naast het regelen van een uitvaart is het moeten ontruimen van een woning veel om aan je hoofd te hebben. Door een spoedontruiming uit te besteden creëer je voor jezelf een stukje rust in je hoofd.

spoedontruiming verhuizen

Wat zijn de kosten voor een spoedontruiming?

De kosten voor een spoedontruiming zijn afhankelijk van de grootte van de woning of het pand. Ook de hoeveelheid inboedel is een factor die de kosten bepaald.

Denk erom: voor een spoedontruiming wordt vaak een toeslag gerekend. Dit kan komen doordat een ontruimingsbedrijf de planning moet aanpassen. De hoogte hiervan verschilt per bedrijf.

Wat zijn de kosten voor een spoedontruiming van een woning?

Een kamer in een verzorgingshuis kan vaak al binnen een paar uur ontruimd worden. De gemiddelde kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de €350,- tot €750,-. Voor het ontruimen van een seniorenwoning kunnen deze kosten oplopen van €250,- tot €900,-. Voor het ontruimen van een eengezinswoning moet op een gemiddelde prijs van €800,- tot €2.000,- worden gerekend. Kijk voor verdere prijsvoorbeelden in het tabel hieronder.

Kosten ontruimen van woning 2024

Grootte woning Gemiddelde ontruimingskosten*
Kamer in verzorgingshuis €350,- tot €750,-
Seniorenwoning €250,- tot €900,-
Woning met 1 of 2 kamers €450,- tot €1.000,-
Eengezinswoning €800,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €1.000,- tot €2.500,-

*Let op: het gaat hier om gemiddelde prijzen.

Met spoed een zorgkamer ontruimen?

Vind een geschikte ontruimer uit je regio. Vraag gratis offertes aan.

Wat zijn de kosten voor het ontruimen van een bedrijfspand?

Over het algemeen zijn bedrijfspanden als een winkel of kantoor groter dan woningen. Hierdoor liggen deze prijzen dan ook wat hoger. Voor een winkel van 318 m² dient rekening gehouden te worden met €2.860,- tot €19.080,-. Het ontruimen van een kantoorruimte van 615 m² kost gemiddeld €5.535,- tot €36.900,-.

Kosten ontruimen bedrijfspand 2024

Soort bedrijfspand Gemiddelde grootte Prijs*
Winkel 318 m² € 2.860,- tot € 19.080,-
Horecapand 155 m² € 1.400,- tot € 9.300,-
Kantoorruimte 615 m² € 5.535,- tot € 36.900,-
Opslagruimte 544 m² € 4.900,- tot € 32.640,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen.

Werkwijze spoedontruiming

Inventarisatie

Wat moet er met de inboedel gebeuren?
 
 

De ontruiming

De inboedel wordt uit de woning gehaald en verhuist naar bestemde plekken.

Extra werkzaamheden

Vullen van kleine gaten, verwijderen vloerbedekking of zelfs het opleveren.
 

Inventarisatie
Bij een spoedontruiming komt een bedrijf zo snel mogelijk bij de woning of het bedrijfspand langs. Zo kan worden besproken wat er met de inboedel moet gebeuren. Het is logisch wanneer je bij een spoedontruiming niet precies weet wat er met de inboedel moet gebeuren. Dit kan opgelost worden door de inboedel naar een opslag te brengen. Op deze manier kun je in alle rust door de inboedel heen. Een ontruimingsbedrijf kan ook nog meer taken voor je uitvoeren. Denk hierbij aan het bezemschoon opleveren van de ruimte of het uitvoeren van kleine herstelwerkzaamheden.

De ontruiming
Nadat voor beide partijen duidelijk is wat er moet gebeuren kan de ontruiming beginnen. De inboedel wordt volgens afspraak uit de woning of bedrijfspand gehaald: denk aan meubels die naar de kringloop moeten of weggegooid kunnen worden. Ook kan het bedrijf meubels van je opkopen. Deze prijs wordt dan berekend met de kosten van de ontruiming.

Extra werkzaamheden
Wanneer je hiermee hebt ingestemd voert het ontruimingsbedrijf nog extra taken uit als het vullen van kleine gaten, het verwijderen van vloerbedekking of het opleveren van de woning.

Discrete ontruimer nodig?

Vind een geschikte woningontruimer in je regio.

Wanneer zijn spoedontruimers nodig?

Spoedontruimers kunnen nodig zijn wanneer een dierbare in een verpleeghuis is overleden of bij een faillissement van een bedrijf. Hoe dan ook moet het gebeuren in een stressvolle tijd wanneer je zelf andere dingen te doen hebt.

Spoedontruiming zorgkamer

Na het overlijden van een dierbare in een verpleeghuis moet de kamer snel ontruimd worden. Dit komt ten eerste doordat het verpleeghuis na het overlijden van een bewoner nog 13 dagen een vergoeding ontvangt. In deze 13 dagen wil een verpleeghuis dan ook dat de kamer leeg is en weer opnieuw in gereedheid wordt gebracht voor een volgende bewoner. Gebeurt dit binnen de gestelde termijn van 13 dagen dan zijn er geen financiële gevolgen voor het verzorgingstehuis. Hierdoor hanteren de meeste verpleeghuizen een zeer korte termijn voor het leeghalen van de kamer. Soms slechts enkele dagen.

Kleine tip: kijk eens in de algemene voorwaarden wat over de termijn van de ontruiming staat geschreven. Vaak staat voor het ontruimen een termijn van 7 dagen vast.

Spoedontruiming bedrijfspand

Om hogere schulden bij een faillissement te voorkomen kan ervoor gekozen worden om een bedrijfspand met spoed te laten ontruimen. Door een spoedontruiming uit te besteden bespaar je kostbare tijd en energie. Een bedrijfsontruiming gaat hetzelfde te werk als een ontruiming van een woning. Vaak is het wel zo dat een bedrijf een groter oppervlak bezit waardoor de kosten van de ontruiming automatisch ook hoger uitvallen.

Waarom een spoedontruiming uitbesteden?

Wat de reden ook is voor een spoedontruiming, vaak is het nodig in een stressvolle of verdrietige tijd. Bespaar jezelf nog meer aan je hoofd en kies ervoor om een discreet en betrouwbaar ontruimingsbedrijf in te schakelen die deze taak uit handen nemen. Naast de ontruiming kan je er ook voor kiezen om de woning bezemschoon op te laten leveren.

spoedontruiming-ontruimers

Spoedontruiming nodig? Vergelijk gratis offertes!

In een toch al hectische tijd is het verstandig om een ontruiming uit handen te geven. Op een respectvolle en discrete manier wordt de ontruiming van de woning dan voor je uitgevoerd.

Start gratis offerteaanvraag!

Wanneer je de aanvraag hebt verstuurd komen wij zo snel mogelijk bij je terug met maximaal 5 offertes van ontruimingsbedrijven bij jou in de regio. Kies het ontruimingsbedrijf met het beste aanbod. Je aanvraag is volledig vrijblijvend, je zit dus nergens aanvast wanneer je geen geschikte specialist vindt.

085 800 2660