Woning bezemschoon opleveren?

Vraag gratis offertes aan en vind een geschikt ontruimingsbedrijf!


Bezemschoon opleveren

Het is zover: je vertrekt uit je huis en verhuist naar een nieuwe woning. Een spannende tijd, zeker omdat je aan veel zaken moet denken. Zo ook het schoon moeten achterlaten van je woning. Het bezemschoon opleveren van een huurhuis is meestal een vereiste wanneer je de woning verlaat. Ook bij een koopwoning of vakantiehuis is dit vaak het gewenste om te doen. Het kan gaan om een verhuizing, maar ook bij overlijden moet een woning schoongemaakt worden. Het bezemschoon opleveren van een woning is vaak een tijdrovende klus. Een klus die je ook kan uitbesteden aan een woningontruimer bij jou in de buurt! Op zoek naar een geschikte professional?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je geheel gratis en vrijblijvend offertes toegestuurd van ervaren woningontruimers bij jou in de buurt, die ervoor kunnen zorgen dat je woning bezemschoon wordt. Maar wat houdt bezemschoon precies in en wat zijn ongeveer de kosten waar je rekening mee kan houden? Daar lees je alles over op deze pagina.


Wat houdt bezemschoon opleveren in?

Bezemschoon opleveren is het volledig schoonmaken van de woning. Het is afhankelijk van de eigenaar of hoe dit in een contract vermeld staat hoe grondig deze taak moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om het leeghalen van de meubels in een woning en het verwijderen van posters. Maar er kan ook verwacht worden dat de vloer eruit wordt gehaald en de muren in een neutrale kleur worden opgeleverd.

Dit zou je altijd met de nieuwe bewoners kunnen overleggen, misschien willen ze de laminaten vloer wel van je overnemen!

Bij huurwoningen gelden er vaak andere regels. Zo kunnen zij wel van je eisen dat je de vloer er uithaalt. Kijk hiervoor in het huurcontract!


Zoek je een woningontruimer in je regio?

Vraag gratis offertes aan!

Wat kost het bezemschoon opleveren van een woning?

De kosten voor het uitbesteden van het bezemschoon opleveren van je woning door een ontruimingsbedrijf is afhankelijk van de grootte van je woning. Voor een woning met 1 tot 2 slaapkamers betaal je gemiddeld €150,- tot €550,-. Reken voor een woning met meer dan 3 slaapkamers gemiddeld op €750,- tot €1.850,-.

De kosten voor het bezemschoon opleveren van een woning zijn afhankelijk van wat er allemaal gebeurd moet worden. Hou voor het schoonmaken rekening met €20,- per uur. Het verwijderen van vloeren kost gemiddeld €2,50 per m². De kosten voor het vervoeren van afval zijn geheel afhankelijk van de gemeente waarin je woont, deze kosten liggen gemiddeld tussen de €150,- en €750,-. Kies je er daarnaast voor om ook de woningontruiming door een bedrijf uit te laten voeren dan lopen de kosten weer hoger op.

Zoals je ziet verschillen deze gemiddelde prijzen flink. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan voor een beter beeld van de totale kosten!

Kosten bezemschoon opleveren 2024

Soort klus Gemiddelde kosten
Schoonmaken €20,- per uur
Vloer verwijderen €2,50 per m²
Afvalstortkosten €150,- tot €750,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per km

*Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van bezemschoon opleveren?

Zoals elk huis uniek is zijn de kosten voor het bezemschoon opleveren van een woning ook uniek. De kosten zijn daarnaast ook afhankelijk van:

 • De grote van het huis. Hoe meer oppervlak het huis betreft hoe langer het bezemschoon maken van de woning duurt.
 • De precieze klussen. De totale kosten zijn afhankelijk van de klussen die uitgevoerd moeten worden. Dit is afhankelijk van wat in het contract staat aangegeven hoe bezemschoon de woning moet worden opgeleverd. Ook kan een ontruimingsbedrijf voor de boedelruiming van je woning zorgen.
 • Locatie. Voor de afstand die de ontruimers moeten afleggen om bij je woning te komen moeten er voorrijkosten worden betaald.

Om een beter beeld van de totale kosten te krijgen kan je gratis offertes aanvragen.

bezemschoon wonnig schoon

Checklist bij bezemschoon opleveren

Het bezemschoon opleveren van je woning is een tijdrovende klus, zeker wanneer je enorm veel klussen moet uitvoeren! Hieronder een handig overzicht met de meest voorkomende taken die uitgevoerd moeten worden. Handig, want je kan deze lijst gewoon afvinken!

Alle meubels verwijderen; vergeet keukenapparatuur dat je zelf mee hebt genomen ook zeker niet.

Posters en stickers verwijderen. Ook als er lijmresten achtergelaten worden deze ervan af halen.

Afstoffen en vlekvrij maken van de muren, deuren en plafonds.

Raamkozijnen en vensterbanken stof- en vetvrij maken.

Badkamer en toilet schoonmaken: vergeet niet de kalk te verwijderen, en reinig het afvoerputje zeker ook.

Keuken vetvrij en schoon opleveren.

Tuin/balkon schoonmaken.

En als laatste: ga met de stofzuiger door de woning en dweil de vloer ook nog even.

Hoe werkt het bezemschoon opleveren van een huurwoning?

Wanneer je de huur opzegt van een huurwoning staat contractueel vastgelegd in het huurcontract hoe je de woning moet opleveren. Dit staat omschreven in de opnamestaat. Is dit niet aanwezig in het contract dan moet je de woning opleveren in de staat die de woning was aan het begin van je huurcontract.

Normale slijtage hoef je niet te herstellen. Heb je de woning voor 15 jaar gehuurd dan is het logisch dat de keuken er niet meer zo perfect uitziet. Tevens hoef je grote veranderingen waar de verhuurder zelf of een rechter destijds toestemming voor heeft gegeven ook niet te herstellen. Tenzij dit anders is besproken.

Het is altijd handig om de opnamestaat in een contract op te nemen, zeker wanneer je de woning niet in de meest goede staat hebt aangetroffen bij het afsluiten van een huurcontract.

In dit handige filmpje van Het Juridisch Loket is nog eens duidelijk uitgelegd hoe je een huurwoning moet opleveren:

 

Hoe werkt het bezemschoon opleveren van een koophuis?

Hoe een koopwoning moet worden opgeleverd wordt afgesproken tussen de verkoper en koper. De makelaar maakt hier voor de overdracht een checklist van die tijdens een laatste inspectie gecontroleerd wordt door de kopende partij. Als er is afgesproken dat de gordijnen overgenomen worden door de koper moeten ze natuurlijk ook nog gewoon aanwezig zijn.

Het ligt helemaal aan de wensen van de kopende partij hoe je de woning moet achterlaten. Zo mag je misschien wel de spijkers in de muren laten zitten als dit is besproken met de kopers van de woning.

Laat de woning schoon en opgeruimd achter. Laat geen afval in de tuin staan. Probeer een woning achter te laten zoals jij die ook graag aan zou willen treffen!

Wist je dat naast het bezemschoon opleveren van je woning een ontruimbedrijf ook de sleuteloverdracht voor je kunnen doen? Zo nemen ze nog meer zorgen uit je handen weg. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!

Hoe werkt het bezemschoon opleveren van een vakantiehuis?

Bij een vakantiewoning wordt ook vaak verwacht dat je deze bezemschoon achterlaat, zeker wanneer je met een grote groep vrienden of familie een vakantiehuis huurt. De eindschoonmaak van het huis kan je zelf uitvoeren of wanneer je je er geen zorgen over wilt maken kan je deze uitbesteden. Door het uit te besteden ben je er ook nog eens zeker van dat daarvoor geen bedrag van de borg wordt afgetrokken.

Wanneer je ervoor kiest om zelf het vakantiehuis bezemschoon op te leveren worden er een aantal zaken van je verwacht:

 • Je poetst alles en verwijderd alle vlekken.
 • Het beddengoed haal je van de bedden af.
 • Het vegen of stofzuigen van de vloer.
 • Het schoonmaken van de koelkast en diepvries.
 • Het legen van de vaatwasser.
 • Het afval weg te gooien.
Als je het vakantiehuis achterlaat zoals je die hebt aangetroffen zit je meestal wel goed.
 


Op zoek naar een vakman die je woning bezemschoon oplevert?

Vind een professional bij jou in de buurt!

Zelf bezemschoon opleveren of uitbesteden?

Het bezemschoon achterlaten van een woning kan zeker aardig wat tijd kosten. Zeker wanneer je niet dichtbij je oude huis woont kan je hiervoor geen tijd hebben.

Wil je de zekerheid hebben dat een woning uitstekend bezemschoon opgeleverd wordt? Laat deze taak dan uitbesteden aan een professional!

Bovendien ervaar je zelf geen stress door het uitbesteden van het bezemschoon opleveren en kan je de volle focus op je nieuwe woning leggen.

Besparen op de uitbesteding van het bezemschoon opleveren: 5 bespaartips!

Wanneer je deze taak uitbesteed kunnen je de kosten voor jezelf laag houden door een paar praktische bespaartips aan te houden.

 • Help mee. Bespaar de ontruimers tijd en jezelf kosten door ze mee te helpen. Daarnaast bespaar je zelf energie door de zware klussen uit te laten besteden aan de ervaren professionals.
 • Inboedel opkopen. Ontruimingsbedrijven willen vaak je inboedel wel opkopen. De waarde van je spullen wordt dan afgetrokken van de kostprijs.
 • Zelf puin afvoeren. Kies ervoor om zelf het puin af te voeren naar het lokale afvalpunt. Daarnaast is dit in sommige gemeenten zelfs gratis, waardoor je nog meer kan besparen.
 • Ga voor een lokaal bedrijf. Wanneer je voor een lokaal bedrijf gaat voor het bezemschoon maken van je woning kies dan voor een lokaal bedrijf. Op deze manier blijven de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Kijk naar de verzekering. Heb je de inboedel goed verzekerd? Als je een goede verzekering hebt met een hoge waarde dan weet je in ieder geval dat bij schade je inboedel goed gedekt is.

bezemschoon verhuizen

Uitbesteden van het bezemschoon opleveren van je woning?

Laat je graag je huis door een discrete vakman bezemschoon opleveren? Op deze manier kan je in alle rust rustig door spullen heen gaan. Dit is zeker enorm fijn wanneer het na een overlijden nodig is. Laat deze taak uitbesteden en maak het emotionele proces makkelijker voor jezelf. Op zoek naar een geschikt ontruimingsbedrijf bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

We zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk gratis offertes ontvangt. Kijk goed naar de prijsopbouw en garantievoorwaarden, zodat je verzekerd bent van een eerlijke prijs. Geen zorgen: deze offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, dus je zit helemaal nergens aan vast!

085 800 2660