Kelder laten ontruimen?

Vind een geschikt ontruimingsbedrijf voor deze klus!

Kelder laten opruimen

Je kelder wordt vaak gebruikt als opslagruimte in huis. Voordat je het weet, is je kelder veranderd in een onoverzichtelijke ruimte vol spullen en etenswaren. Omdat het opruimen van de kelder waarschijnlijk iets is wat je steeds uitstelt, is het slim om de kelder te laten opruimen door een ontruimingsbedrijf!

Op deze pagina lees je alles over het laten ontruimen van je kelder, welke kosten je kunt verwachten en de werkwijze van het ontruimingsbedrijf. Tot slot lees je de voordelen van het inschakelen van een ontruimingsbedrijf en wat zij nog meer voor je kunnen betekenen.


Kleder laten ontruimen: de belangrijkste informatie

 • Er zijn verschillende situaties waarin het professioneel laten opruimen van de kelder noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing of het overlijden van een dierbare. Of wanneer je huurder met de noorderzon is vertrokken.
 • Ook wanneer je kelder veranderd is in een onoverzichtelijke ruimte vol spullen, kan de hulp van een ontruimingsbedrijf nodig zijn.
 • Het ontruimen van een kelder kost gemiddeld €200,- tot €700,-, afhankelijk van het tarief van het ontruimingsbedrijf en de omvang van de inboedel.
 • Ontruimingsbedrijven bieden naast het leeghalen van de kelder ook extra diensten aan, zoals schoonmaakwerkzaamheden. Zeker in de kelder is dit erg nuttig, omdat deze vaak veel stof bevatten. Naast stof kan het ook zijn dat je last hebt van vochtproblemen of ongedierte. Dan is de optie tot professionele, grondige reiniging erg fijn!
 • De ontruimers komen eerst bij je langs voor een kennismaking en inventarisatie. Vervolgens wordt de kelder binnen één dag opgeruimd. Zodra de kelder leeg is, beginnen de ontruimers aan de extra diensten. Daarna is de kelder klaar voor oplevering of om opnieuw in te richten.
 • Het inschakelen van een ontruimingsbedrijf voor het laten opruimen van de kelder brengt veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat de ontruimers beschikken over de juiste kennis, ervaring en materialen.

kelder laten opruimen

Wanneer je kelder laten opruimen?

Er zijn verschillende situaties wanneer je het opruimen van je kelder kunt uitbesteden aan een ontruimingsbedrijf:

 • Je kelder is veranderd in een onoverzichtelijke opslagruimte, en je weet niet waar je moet beginnen om orde in de chaos te scheppen.
 • Je hebt last gehad van lekkage of ongedierte, waardoor je het leeghalen en schoonmaken van de kelder beter kunt uitbesteden aan een ontruimingsbedrijf.
 • Je gaat verhuizen en moet de kelder in nette staat achterlaten voor de verhuurder.
 • Helaas komt het ook wel eens voor dat je je woning hebt, verhuurt, de huurders met de noorderzon zijn vertrokken en jou achterlaten in een zooitje.
 • Ook in bijzondere situaties zoals het overlijden van een dierbare of een bekende met verzamelwoede.

In de bovengenoemde situaties kan je vaak wel wat hulp gebruiken met het opruimen van de kelder of zelfs bij het ontruimen van de gehele woning.

Wat kost een kelder ontruimen?

Het ontruimen van de kelder kost gemiddeld €200,- tot €700,-. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de kelder, de omvang van de inboedel en het tarief van het ontruimingsbedrijf.

Daarnaast bieden ontruimingsbedrijven vele extra diensten, zoals schoonmaken, klusservice en leveren ze de kelder bezemschoon op. De schoonmaakservice kost gemiddeld €20,- per uur.

Laat je de inhoud van de kelder afvoeren naar de vuilstort? Ook daar komen extra kosten bij kijken. Het is ook mogelijk om de spullen tijdelijk te laten opslaan bij het ontruimingsbedrijf of de ontruimers zoeken een nieuwe bestemming voor de nog bruikbare spullen. Benieuwd naar de kosten van een woningontruiming? Op de pagina woningontruiming kosten lees je hier meer over.

Kosten kelder ontruimen 2024

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Kelder laten opruimen €200,- tot €700,-
Voorrijkosten ontruimingsbedrijf €0,25 tot €0,50 per kilometer
Schoonmaak €20,- per uur
Afvalstort €150,- tot €700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De tarieven kunnen per situatie en ontruimingsbedrijf verschillen.

Kelder laten opruimen? Schakel een ontruimingsbedrijf in!

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!


Werkwijze en werkzaamheden kelder opruimen

In de onderstaande tekst lees je precies hoe het opruimen van de kelder door een ontruimingsbedrijf wordt aangepakt.

Stap 1: Kennismaking en inventarisatie

Wanneer je een ontruimingsbedrijf hebt ingeschakeld voor het leeghalen van de kelder, komen zij eerst bij je langs voor een kennismaking en inventarisatie.

De inventarisatie is belangrijk, omdat de kelder vaak minder toegankelijk is dan andere ruimtes in een woning. Dit brengt de nodige extra uitdaging voor het ontruimingsbedrijf met zich mee. Daarom kan het opruimen van de kelder meer tijd in beslag nemen dan gedacht.

Zo kunnen zij een goede planning maken en geven ze je een beeld van de kosten die je kunt verwachten. Daarna plannen jullie een afspraak in voor wanneer de ontruiming gaat plaats vinden.

Stap 2: Kelder laten opruimen

Op de dag van de ontruiming beginnen de ontruimers met het sorteren van de spullen in de kelder. Voor al het afval wordt vaak een container geregeld, zodat alles aan het einde van de ontruiming in één keer naar de vuilstort kan worden gebracht. Het is ook mogelijk om de spullen die afkomstig zijn tijdelijk te laten opslaan bij het ontruimingsbedrijf.

Stap 3: Extra diensten

Zodra de kelder leeg is, beginnen de ontruimers aan de extra diensten. Kelders zitten vaak vol stof, ongedierte of vochtproblemen. De kelder wordt goed schoongemaakt en er worden eventueel kleine herstelwerkzaamheden uitgevoerd. Zo is je kelder helemaal klaar voor de oplevering of om hem zelf opnieuw in te richten.

Stap 4: Oplevering

Betreft het een huurwoning of een huis van een dierbare? Dan is het zelfs mogelijk om de oplevering van de woning uit te besteden aan het ontruimingsbedrijf. Dit is handig wanneer je zelf niet in de gelegenheid bent om dit te doen.

Waarom een ontruimingsbedrijf inschakelen voor het opruimen van de kelder?

Het inschakelen van een ontruimingsbedrijf voor het laten opruimen van de kelder heeft verschillende voordelen. Zo beschikt het ontruimingsbedrijf over de juiste kennis, ervaring en materialen om de klus zo goed en snel mogelijk uit te voeren.

De ontruimers werken zorgvuldig en respectvol, wat erg belangrijk is wanneer het gaat om de woning van een dierbare. Het is ook mogelijk om de volledige woningontruiming uit te besteden aan het ontruimingsbedrijf.

Tot slot bieden ontruimers extra diensten, wat het mogelijk maakt om de woning of kelder van A-Z te laten opruimen, schoonmaken en in goede staat op te leveren. Zo word jij volledig ontzorgt en blijft er tijd over voor andere belangrijke zaken.

kelder opruimen

Hulp nodig bij kelder leeghalen? Vergelijk gratis offertes!

Het laten opruimen van je kelder door een ontruimingsbedrijf brengt veel voordelen met zich mee, in welke situatie jij je ook bevindt. Ben je op zoek naar een professioneel en betrouwbaar ontruimingsbedrijf bij jou in de regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je offertes (max. 5) op maat van ontruimingsbedrijven bij jou in de regio. Wist je dat je zo tot wel 40% op de kosten kunt besparen? Je aanvraag is volledig vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

085 800 2660