Woningontruiming Noord-Brabent

Woningontruimer nodig?

Vraag gratis offertes aan en vind een woningontruimer bij jou uit de buurt!

085 800 2633

Nu bereikbaar.
Woningontruiming Vlijmen

Een woningontruiming in Vlijmen komt regelmatig voor. Na een overlijden, bijvoorbeeld, of wanneer mensen verhuizen naar een kleinere woning. Bij een ontruiming komen er professionele ontruimers die je huis helemaal leeghalen en terugbrengen naar de originele staat. Hierna is het pand direct klaar voor de oplevering of overdracht. Op zoek naar een ontruimingsbedrijf in jouw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis offertes van ontruimingsbedrijven bij jou in de regio. Kies zelf het ontruimingsbedrijf met het beste aanbod. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de voorwaarden. Zit er geen geschikt bedrijf voor je tussen? Je aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Moet jij binnenkort je woning ontruimen? Op deze pagina lees je over de werkwijze, de gemiddelde kosten en de verschillende soorten ontruimingen. Ook geven we je handige bespaartips voor het ontruimen van je huis!


Woningontruimer gezocht?

Vind een specialist uit uw regio.

Gratis offertes vergelijken!

Ontvang gratis offertes met een scherpe prijs.

Bespaar op de kosten!

Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!


Wanneer is een woningontruiming in Vlijmen nodig?

Een huisontruiming komt waarschijnlijk vaker voor dan je zou denken. Het meest bekende voorbeeld is na een overlijden: je moet een huis vaak snel leeghalen, zeker in het geval van een huurhuis of kamer in een verzorgingstehuis. Daar heb je helemaal geen tijd of energie voor als je nog druk bezig met de voorbereidingen van een uitvaart. Andere momenten waarop een professionele huisontruiming van pas komt is bij een plotselinge verhuizing of wanneer huurders (een deel van) de inboedel hebben achtergelaten.

Een woningontruiming in Vlijmen is nodig:

 • Na een overlijden, waarbij een seniorenkamer of appartement al snel opgeleverd moet worden.
 • Bij een verhuizing waarbij een groot deel van de inboedel blijft staan. Bijvoorbeeld omdat je gaat samenwonen of omdat je verhuist naar een kleinere woning.
 • Wanneer jouw huurders weigeren te vertrekken, of bij hun vertrek hun inboedel hebben laten staan.
 • Bij het leeghalen van een (oude) wietplantage, om het huis weer in de originele staat terug te keren.

Woningontruimer inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Wat doet een woningontruimer?

Een woningontruimer houdt zich bezig met het leeghalen van huizen. Dit kunnen veel verschillende huizen of gebouwen zijn: zo kan een ontruimer bijvoorbeeld ook helpen met het leeghalen van een oude wietplantage, school of fabriekshal.

Woningontruimers gaan hierbij discreet te werk. De vakmannen huren een container om alle afval en puin in weg te gooien. Meubelstukken, sierraden, kleding en andere inboedel wordt, indien afgesproken, afgevoerd naar een tijdelijke opslagruimte. Zo kun je later bepalen wat je hiermee doet.

Moet het huis opgeleverd worden? De ontruimers brengen dan het huis terug in de originele staat. Ze verwijderen vloeren en herstellen gaten in de muren. Ook worden woekerende planten uit de tuin verwijderd en is het zelfs mogelijk om oude vervallen tuinhuisjes te laten slopen.

woningontruiming Vlijmen

Wat kost een woningontruiming in Vlijmen?

De kosten van een woningontruiming in Vlijmen hangen nauw samen met de grootte van de woning en de omvang van de inboedel. Voor het leeghalen van een garage of berging betaal je gemiddeld €200,- tot €700,-. De ontruiming van een kamer in het verzorgingstehuis is gemiddeld €350,- tot €750,-. Dit zijn beide relatief goedkope klussen, omdat het gaat om één ruimte met beperkte inboedel.

Bij een seniorenwoning kunnen de kosten voor het ontruimen oplopen van €250,- tot €900,-. Ook hier hangt het af van hoeveel kamers er in de seniorenwoning zijn en hoe groot de inboedel is.

Bij een gemiddelde eengezinswoning kun je rekening houden met kosten variërend van €800,- tot €2.000,-.

Benieuwd naar de exacte kosten? Ontvang gratis offertes en bespaar tot wel 40%.

Woningontruiming: kosten 2024

Grootte woning Gemiddelde ontruimingskosten*
Garage, berging, opslag €200,- tot €700,-
Kamer in verzorgingshuis €350,- tot €750,-
Seniorenwoning €250,- tot €900,-
Woning met 1 of 2 kamers €450,- tot €1.000,-
Eengezinswoning €800,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €1.000,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan!

Wil je ook hulp bij het herstellen van de woning? De ontruimers voeren bijvoorbeeld ook schoonmaakklussen uit en verwijderen je oude vloerbedekking. Schoonmaken kost gemiddeld €20,- per uur en voor het verwijderen van vloeren kun je rekening houden met €2,50 per m². Daarnaast moet je bij een woningontruiming in Vlijmen rekening houden met afvalstortkosten: de hoogte hiervan zal per gemeente verschillen, maar ligt gemiddeld tussen de €150,- tot €750,-.

Huis laten ontruimen: extra kosten

Extra opties Gemiddelde kosten*
Schoonmaken €20,- per uur
Verwijderen vloerbedekking €2,50 per m²
Afvalstortkosten €150,- tot €750,-
Voorrijkosten €0,25 tot €0,50 per km

*Dit zijn gemiddelde prijzen.

Snelle en vakkundige woningontruiming in Vlijmen!

Vraag snel gratis offertes aan en profiteer van de scherpste prijs!

Deze factoren beïnvloeden de ontruimingskosten

Elke woningontruiming in Vlijmen is uniek: dat betekent ook dat de kosten enorm verschillen per situatie. Er zijn een aantal factoren die deze prijs beïnvloeden: zoals de omvang van je inboedel en de kosten voor de afvalverwerking.

De kosten van een woningontruiming zijn afhankelijk van:

 • De inboedel: hoe groter de inboedel, des te hoger de kosten. Over het algemeen houdt dit in dat de kosten hoger zijn voor grotere huizen.
 • Locatie: de ontruimers brengen voorrijkosten in rekening, van gemiddeld €0,25 tot €0,50 per kilometer. Hoe verder zij moeten rijden, des te hoger de voorrijkosten.
 • Afvalkosten: een deel van de spullen wordt natuurlijk weggegooid. Voor de huur van een container, het afvoeren van het afval en de verwerking hiervan worden ook kosten gerekend. Deze liggen gemiddeld tussen de €150,- tot €750,-.
 • Opleveringskosten: je kunt je huis eventueel laten opleveren, zodat jij niet terug hoeft te komen voor het inleveren van de sleutel. De ontruimers doorlopen het pand met de verhuurder of koper voor de laatste inspectie en leveren dan de sleutels voor je in. Kies je hiervoor, dan lopen de kosten natuurlijk wel iets op.

Prijsvoorbeelden 2024

Eengezinswoning leeghalen: je wilt een eengezinswoning leeghalen na een overlijden. Het gaat om een huis met meer dan 3 kamers en je laat het huis hierna in ongeveer 6 uur helemaal schoonmaken. De totale kosten liggen in dat geval tussen de €920,- tot €2.120,-.
Kamer in verzorgingshuis leeghalen: het is tijd om een kamer in het verzorgingstehuis leeg te laten halen. Je laat de waardevolle inboedel opkopen, waarvan de waarde geschat wordt op ongeveer €250,-. Deze waarde wordt van de kosten afgetrokken. Je totaalprijs ligt dan nog tussen de €100,- tot €500,-.

Huis ontruimen in ruil voor inboedel: is dat mogelijk?

Bij het bepalen van de prijs wordt rekening gehouden met de inboedel, maar het is niet mogelijk om je huis te laten ontruimen in ruil voor de inboedel. De waarde van de inboedel is in veel gevallen niet hoog genoeg om de kosten van de ontruiming te dekken.

Zitten er wel waardevolle items in je inboedel?

Je kunt deze laten opkopen. De waarde hiervan wordt dan afgetrokken van de kosten van de huisontruiming. Op die manier kun je iets besparen op de kosten.

huisontruiming Vlijmen

Welke soorten ontruimingen zijn er?

Er zijn verschillende soorten huisontruimingen te onderscheiden. Een standaard huisontruiming, wat inhoudt dat je een huis laat ontruimen na een verhuizing, of voor de oplevering. Deze ontruiming heeft vaak een iets andere aanpak dan een woningontruiming na een overlijden in Vlijmen.

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende soorten ontruimingen. Wil jij de hulp inschakelen van een ervaren ontruimingsbedrijf? Vraag dan snel gratis en vrijblijvend offertes aan!

Huisontruiming Vlijmen

Bij een standaard huisontruiming in Vlijmen, gaat het om het leeghalen van huizen, appartementen, verzorgingstehuizen en garages of opslagruimtes. Er zijn verschillende redenen voor een standaard huisontruiming. Een overlijden, een verhuizing of misschien gewoon het opleveren van een oude woning.

Elke huisontruiming is uniek. Laat je een woning ontruimen, dan maak je vooraf goede afspraken met de ontruimers: wat gebeurt er met de inboedel? Wat mag weg en wat kan eventueel verkocht worden? Zo weet je zeker dat er niet onverhoopt iets weggaat wat je eigenlijk nog zou willen houden.

Waarom het ontruimen van je huis uitbesteden?

Je bespaart heel veel tijd en energie. Het leeghalen van een huis kan een zwaar en emotioneel proces zijn. Als je hier nog niet klaar voor bent, maar het huis wel leeggehaald moet worden, is het fijn om deze klus uit te besteden. Lees meer over het laten opruimen van een huis.

Garage, berging op opslag leeghalen

Heb jij een tijdelijke opslagruimte of garage die je moet leeghalen? Een garagebox of opslagruimte wordt vaak gebruikt om oude of ongebruikte spullen in op te slaan. Als er een moment komt waarop je bedenkt dat je deze ruimte handiger wilt gebruiken of liever geen extra garage meer wilt huren, dan is het slim om deze te laten ontruimen. Alle waardevolle spullen worden verkocht of gedoneerd en de rest wordt afgevoerd naar de vuilstort: zo hoef je zelf niks te doen, en is je garagebox wel in een mum van tijd leeg!

Seniorenontruiming

Een huisontruiming van senioren vindt vaak plaats als zij verhuizen naar een verzorgingstehuis. In dat geval gaat het vaak om een relatief kleine kamer, waardoor niet alle spullen meeverhuisd kunnen worden. Jij bent dan druk bezig met het helpen verhuizen, waardoor je vaak niet de tijd of de energie hebt om ook de oude woning te ontruimen. Dit doen de ontruimers voor je: jij bepaalt zelf of de inboedel afgevoerd kan worden of dat je dit tijdelijk wilt laten opslaan.

woning ontruimen na overlijden Vlijmen

Woningontruiming na overlijden Vlijmen

Een woningontruiming vindt in Vlijmen ook vaak plaats na een overlijden. Na een overlijden moet je een huis vaak snel leeghalen. Omdat je wilt voorkomen dat je een extra maand huur moet betalen, of omdat een verzorgingstehuis een nieuwe bewoner voor de kamer heeft. In het laatste geval moet je het huis al binnen een paar dagen na het overlijden laten leeghalen: grote kans dat je daar helemaal nog niet klaar voor bent, en geen tijd hebt wanneer je een afscheid aan het voorbereiden bent. Dan komt professionele hulp bij het ontruimen van het huis goed van pas.

Huis leeghalen na overlijden: werkwijze

Laat je een huis leeghalen na een overlijden in Vlijmen? Dan mag je er vanuit gaan dat de ontruimers discreet en respectvol te werk gaan. Als je zelf nog niet de kans hebt gehad om alle spullen door te nemen, dan kan het voor de verwerking fijn zijn om hier op een later moment op terug te komen. De ontruimers zorgen er dus voor dat niets zomaar wordt afgevoerd naar de vuilstort: alleen spullen waarvoor dit is afgesproken. De rest van de inboedel wordt, indien afgesproken, afgevoerd naar een tijdelijke opslagruimte.

Je kunt ervoor kiezen om een deel van de inboedel te laten opkopen, als je zelf niet weet wat je hiermee wilt doen. De waarde hiervan wordt afgetrokken van de kosten van de ontruiming, waardoor je de kostprijs zo laag mogelijk houdt!

Bedrijfsontruiming

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat jij je bedrijf moet ontruimen. Dit gebeurt bijvoorbeeld na een bedrijfsovername, faillissement of bedrijfsverhuizing.

Een bedrijfsontruiming is een brede term. Het kan hierbij gaan om het ontruimen van een kantoorpand, met bureaus en computers. Maar bij een bedrijfsontruiming kan het ook gaan om het ontruimen van een autogarage, fabriekshal of winkelpand. Hierdoor is elke ontruiming uniek, en wordt een bedrijfsontruiming goed uitgedacht en gepland. Voor het ontruimen van grote machines, auto’s of andere apparaten moeten de ontruimers natuurlijk speciale middelen inzetten.

Ook hier geldt dat jij zelf bepaalt wat er met de spullen gebeurt. Wil je ze tijdelijk opslaan, voor een eventuele herstart van je onderneming of wil je het liever verkopen? De ontruimers helpen je hierbij.

Bedrijfspand of huis ontruimen in Vlijmen? Schakel ontruimers in!

Je huis is snel en vakkundig ontruimd en klaar voor de oplevering: vraag gratis offertes aan!

Wietplantage ontruimen

Wietplantages zijn illegaal gebouwd, en voldoen daardoor niet aan veiligheidsvoorschriften. Het ontruimen van een wietplantage is niet iets wat je zomaar zelf kan doen: er zijn grote risico’s. Schakel daarom een professioneel ontruimingsbedrijf in. Zij halen het pand niet alleen maar leeg, maar keren het ook terug naar de originele staat. Zo is je pand direct klaar voor nieuwe huurders.

Het leegruimen van oude wietplantages bestaat onder andere uit deze werkzaamheden:

 • Het demonteren van vaak onveilige apparatuur en elektriciteit
 • Discreet afvoeren en vernietigen van alle afval
 • Al het klein bouwkundig herstel en eventueel schilderwerk
 • Een grote schoonmaak

Woningontruiming na lijkvinding

Wanneer een woningontruiming na lijkvinding nodig is zit je zelf al in een emotioneel zware periode. Wij raden je aan om de ontruiming uit te besteden aan een discreet bedrijf die de schoonmaak voor je uitvoert. Wanneer je dit zelf gaat doen kan dit als zeer traumatisch worden ervaren. Daarnaast heb je in zo’n periode genoeg andere zaken aan je hoofd.

Naast het schoonmaken ontsmet het ontruimingsbedrijf de woning ook voor je en verwijderen ze eventuele nare geuren. Meubels die onbruikbaar zijn reinigen ze en voeren ze af. Je kan ervoor kiezen om de ontruiming door het bedrijf te laten doen of de bruikbare meubels eerst te laten staan. Op deze manier creëren ze een fijnere omgeving voor je om in alle rust door de inboedel heen te kunnen gaan. Daarna kun je altijd zelf kiezen wat er met de inboedel moet gebeuren: de meubels naar een opslaglocatie brengen, naar een kringloop of naar je eigen huis toe. Zo kun je in je eigen tempo door alle spullen heen gaan.

Spoedontruiming

Soms moet een woning met spoed worden ontruimd. Dit kan het geval zijn bij een ontruiming van een zorgkamer of een faillissement van een bedrijf. Een ontruimingsbedrijf kan je snel helpen met deze spoedklus! Hou er wel rekening mee dat er vaak een toeslag wordt gerekend voor spoedontruimingen. De hoogte van deze toeslag verschilt per bedrijf.

Zorgkamer ontruimen

Het ontruimen van een zorgkamer moet vaak met enige spoed uitgevoerd worden. Dit komt doordat verpleeg- en verzorgingshuizen maximaal 13 dagen na overlijden een vergoeding krijgen. Voor de ontruiming van een zorgkamer wordt een termijn van 7 dagen als redelijk beschouwd. Maar het komt vaak genoeg voor dat een instelling een kortere termijn hanteert. Het ontruimen van een zorgkamer kan een zeer stressvolle situatie opleveren. Naast dat er vaak een korte termijn voor wordt gehanteerd, heb je in deze periode zelf ook genoeg aan je hoofd. Je moet veel zelf gaan regelen. In zo’n situatie kun je een ontruimingsbedrijf inschakelen die op een discrete en respectvolle manier de ontruiming uit handen nemen.

Hoe verloopt een woningontruiming in Vlijmen?

Hoewel elke woningontruiming in Vlijmen uniek is, wordt de ontruiming wel aangepakt volgens een vaste planning. Hieronder lees je hoe het leeghalen van een huis eraan toe gaat en wat er nodig is. Wil jij een vakman inschakelen voor een ontruiming, vraag dan snel gratis offertes aan!

Dit is het algemene stappenplan bij een huisontruiming in Vlijmen:

 • Stap 1: inventarisatie. De vakmannen komen bij je langs en beoordelen de inboedel. Ze kijken naar de omvang hiervan en kunnen zo een goede prijs bepalen. Zo weet je zeker wat je gaat betalen en wat je inboedel oplevert. Je kunt in dit gesprek ook aangeven welke items je wilt bewaren en wat naar de vuilstort mag.
 • Stap 2: huis ontruimen. Op een afgesproken dag komen de vakmannen langs voor het ontruimen van je woning. Ze gaan schematisch te werk waardoor het huis snel en efficiënt leeg is. Ze gebruiken een container voor alle afval en puin die straks direct wordt afgevoerd en een verhuiswagen voor alle inboedel die tijdelijk wordt opgeslagen of opgekocht.
 • Stap 3: eventuele herstelwerkzaamheden. Nu zullen ze de woning in de originele staat terugkeren. Dit bestaat uit kleine herstelwerkzaamheden of het verwijderen van vloeren. Hierna is het huis direct klaar voor de oplevering of overdracht.
 • Stap 4: oplevering. Kies je ervoor om je huis te laten opleveren door een professionele ontruimer, dan doorloopt de ontruimer voor de laatste keer door je huis met de koper of verhuurder voor de inspectie. Hierna overhandigt hij de sleutels, zodat jij dit niet meer hoeft te doen.

huis ontruimen

Ontruimingsbedrijf Vlijmen: extra diensten

Als jij je huis laat leeghalen en je schakelt daar een professioneel ontruimingsbedrijf uit Vlijmen voor in, dan kun je ook gebruik maken van eventuele extra diensten. Deze maken het opleveren of overdragen van het huis of bedrijf nog makkelijker omdat je zelf niks meer hoeft te doen. Bovendien is het mogelijk om bijvoorbeeld een deel van de inboedel te laten opkopen, waardoor je op de kosten bespaart.

Hieronder lees je over alle extra diensten die ontruimingsbedrijven aanbieden. Wil je hier ook gebruik van maken? Vraag dan snel gratis en vrijblijvend offertes aan!

Opkopen inboedel

Als je een ontruimingsbedrijf inhuurt kun je de inboedel laten afvoeren naar de vuilstort, tijdelijk laten opslaan of laten opkopen. Dit laatste houdt in dat het ontruimingsbedrijf de spullen opkoopt en weer elders gaat verkopen. Het voordeel hiervan is dat je zelf geen koper hoeft te vinden en geen prijzen hoeft te bepalen. Je hoeft bovendien geen vervoer te regelen en zo bespaart dit je dus veel tijd. Als je een deel van de inboedel laat opkopen, dan wordt de waarde hiervan afgetrokken van de kosten van je huisontruiming. Zo bespaar je dus op de kostprijs!

Kleine reparaties en schoonmaken

Als een huis leeggehaald is, is het nog niet direct klaar voor de oplevering. Vaak moeten er kleine reparaties uitgevoerd worden: denk bijvoorbeeld aan het dichten van gaten in de muur en het repareren van kapotte keukenkasten. Deze reparaties kun je uitbesteden aan de ontruimer.

Afhankelijk van je verhuurder, worden er ook eisen gesteld aan de schoonmaak. Vaak moeten de huizen bezemschoon opgeleverd worden. Wil je hier geen tijd aan kwijt zijn, dan kunnen de ontruimers ook je huis voor je schoonmaken.

Bezemschoon opleveren

De definitie van bezemschoon verschilt per verhuurder. In de meeste gevallen houdt het in dat je alle sanitair moet schoonmaken en de (inbouw)keukenapparatuur netjes moet achterlaten. Ook geldt dat je vloeren moet verwijderen en dat er geen items achterblijven.

Het bezemschoon opleveren van je woning kan flink wat tijd kosten. Zeker als je niet in de buurt van je oude huis woont kan het lastig zijn om de tijd te vinden om de woning schoon te maken. De ontruimers zijn op de hoogte van de eisen van je verhuurder of de kopers en zorgen ervoor dat de woning helemaal klaar is voor de oplevering. Zij leveren zelfs de sleutels voor je in als je hier niet toe in staat bent!

Vervuilde woning ontruimen

Het komt vaker voor dan je zou verwachten: mensen die in een vervuilde woning leven. Het kan zo gebeuren bij een buurman, familie of een kennis. Mensen schamen zich vaak zo erg voor een vieze woning dat ze geen hulp in durven te schakelen. De oorzaak van een vervuilde woning hoeft niet aan luiheid of gemakzucht te liggen. Het probleem ligt een stuk dieper. Denk aan mensen die ziek zijn, in een isolement leven of die in de war zijn. Vaak helpt het om een professionele vakman van buitenaf in te schakelen om de woning schoon te maken. Een belangrijke stap voor het ontruimen van een vervuilde woning is namelijk het ontsmetten en desinfecteren van de kamers. Dit moet goed gebeurt worden zodat de slechte hygiëne van een woning geen invloed heeft op de gezondheid van de ontruimers en andere mensen die de woning betreden.

Vloerbedekking verwijderen

Vloerbedekking verwijderen is één van de meest vervelende klussen van het ontruimen van je huis. Zeker als de vloerbedekking is vastgelijmd: je krijgt de vloer niet zomaar weg en moet daarna ook de lijmresten van de grond verwijderen. Dit is ook een klus die je kunt uitbesteden aan de ontruimers. De kosten hiervoor liggen rond de €2,50 per vierkante meter en het levert je heel veel tijdswinst op.

huis leeghalen

Inboedelopslag

Wil je de inboedel niet laten opkopen maar weet je nog niet wat je wel wilt? Dan bieden de ontruimers tijdelijke inboedelopslag aan. Je krijgt een opslagruimte in een warme, droge en veilige omgeving waar jouw spullen tijdelijk opgeslagen worden. Je kunt zelf altijd terecht bij je spullen, maar onbevoegden kunnen dat niet. Zo kun je rustig de tijd nemen om te overwegen wat je wilt doen met je oude spullen.

Tuinonderhoud

Het kan zijn dat de tuin na jaren woonplezier flink verouderd is. Voor de oplevering van een huurhuis geldt ook dat je de tuin in de originele staat moet opleveren. Dat betekent dat woekerende planten gesnoeid moeten worden, dat je vervallen tuinhuisjes moet slopen en dat je onkruid moet verwijderen. Deze klus neemt veel tijd in beslag, zeker als jij ondertussen bezig bent met werkzaamheden in je nieuwe huis. Bespaar jezelf de energie en geef ook het tuinonderhoud uit handen aan de ontruimers. Lees alles over het ontruimen van de tuin.

Archiefvernietiging

Ontruimingsbedrijven bieden ook archiefvernietiging aan. Dit komt van pas voor het ontruimen van bedrijvenpanden. Vaak is er een groot archief met veel gevoelige informatie over medewerkers en/ of klanten. Een ontruimer zorgt voor een discrete vernietiging, zodat er geen persoonlijke gegevens naar buiten kunnen komen.

Huis opruimen

Soms hoeft een huis niet ontruimd te worden, maar opgeruimd. Dit is bijvoorbeeld het geval als de schuur of zolder na jarenlang als opslagruimte gebruikt te worden, nu leeggehaald moet worden. Veel mensen hebben moeite om spullen weg te doen, waardoor het opruimen gewoon niet lukt. Ontruimers hebben hier veel ervaring mee en zullen je helpen met het opruimen van jouw huis, zodat er weer een leefbare situatie ontstaat.

Boedelruiming in Vlijmen nodig?

Vind snel een ontruimingsbedrijf in jouw regio en profiteer van scherpe prijzen!

Gratis offertes aanvragen

Inschakelen woningontruimer: waarop letten?

Wil jij binnenkort een ervaren woningontruimer inschakelen? Er zijn veel ontruimers werkzaam: hoe kies je nu de beste vakman? Hieronder geven we je een paar praktische tips, zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt.

 • 1. Kies een lokaal bedrijf: zo bespaar je op de voorrijkosten, omdat de afstand tussen jouw (oude) huis en het bedrijf zo klein mogelijk is. Bovendien brengen veel bedrijven geen voorrijkosten in rekening als je binnen een bepaalde straal woont.
 • 2. Kijk naar het specialisme: een seniorenontruiming of ontruiming na een overlijden vereist een compleet andere aanpak dan het leeghalen van een bedrijfspand. Kijk daarom naar de ervaringen en het specialisme van het bedrijf.
 • 3. Lees recensies: kijk naar ervaringen online of vraag kennissen en familie in de regio om ervaringen. Zo krijg je een duidelijk beeld van de kwaliteiten en klantvriendelijkheid van het bedrijf.

Voordelen inschakelen professionele ontruimer

De grootste voordelen op een rij:

 • Je hoeft je geen zorgen te maken over het leeg moeten halen van de woning.
 • De meeste woningen zijn al binnen 1 werkdag helemaal leeg.
 • De emotionele betrokkenheid blijft beperkt, waardoor de klus een stuk sneller verloopt.
 • Je kunt de woning bezemschoon laten opleveren, zodat je zelf niks meer hoeft te doen.
 • Het ontruimen van een huis is vaak een zwaar en emotioneel proces, je bespaart jezelf deze pijn.
 • De ontruimers werken altijd discreet, zorgvuldig en heel respectvol.


Recente aanvragen:

Woningontruiming in Eindhoven
Woning ontruimen na overlijden in Veldhoven
Huisontruiming in Helmond
Woning ontruimen in Uden
Huis leeghalen in Veghel
Inboedel opruimen in Tilburg
Huis ontruimen in Rosmalen
Bezemschoon opleveren in Roosendaal
Huisontruiming senioren in Tilburg
Ontruiming en inboedelopslag in Deurne

Huis leeghalen Vlijmen: handige bespaartips

Je woning professioneel laten leeghalen zonder de hoofdprijs te betalen? Dat kan. Hieronder geven we je een paar praktische bespaartips voor het leeghalen van je huis in Vlijmen, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt.

 • 1. Help mee waar dat kan: zo bespaar je de ontruimers tijd en jezelf geld.
 • 2. Laat de inboedel opkopen: de waarde van de spullen wordt afgetrokken van de kostprijs, waardoor je goedkoper uit bent.
 • 3. Voer zelf het puin af: bij veel gemeentes mag je gratis puin storten, waardoor je op de afvalstortkosten bespaart.
 • 4. Kies een lokaal bedrijf: hierbij zijn de voorrijkosten een stuk lager, waardoor je bespaart op de totaalprijs.
 • 5. Kijk naar de verzekering: is de inboedel verzekerd en zo ja, wat is de waarde van deze verzekering? Zo weet je zeker dat schade bij een ongeluk goed gedekt is.

woning ontruimen

Woningontruiming Vlijmen? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij je huis laten ontruimen door een vakman? Op die manier bespaar jij waardevolle tijd. Bovendien kan het leeghalen van een huis een zwaar emotioneel proces zijn, na een overlijden bijvoorbeeld. Door dit uit te besteden aan vakmannen kun jij in je eigen tijd door alle spullen heen gaan. Op zoek naar een ontruimingsbedrijf voor jouw woningontruiming in Vlijmen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je maximaal 5 gratis offertes van ontruimingsbedrijven bij jou uit de buurt. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Geen zorgen: je aanvraag is volledig vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Bel: 085 800 2633

Veelgestelde vragen over een woningontruiming

Weet je nog niet zo goed hoe de woningontruiming eruit komt te zien of heb je nog een andere vraag? Hieronder geven we antwoord op een paar van de meest gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen, vraag dan snel gratis offertes aan en kom in contact met een ontruimer bij jou in de buurt!


In principe is de erfgenaam verantwoordelijk voor het leeghalen van het huis na een overlijden. Als er geen erfgenaam is dan zijn er vaak buren, kennissen of vrienden die een ontruimingsbedrijf inschakelen. Is er echt helemaal niemand, dan schakelt de gemeente een ontruimer in om het huis na het overlijden leeg te laten halen.
Dit hangt samen met de grootte van de woning. Een kamer in een verzorgingshuis leeghalen kost ongeveer €350,- tot €750,- en een kleine woning of appartement met 1-2 kamers kost €450,- tot €1.000,- om te ontruimen. Voor een eengezinswoning lopen de kosten op van gemiddeld €800,- tot €2.000,- en bij grotere woningen lopen de prijzen op tot ongeveer €2.500,-.
De persoon die de woningontruiming regelt is ook degene die ervoor betaalt. Dit kan jij als oud-bewoner zijn, maar het kan ook zijn dat je als verhuurder verantwoordelijk bent voor de kosten. In dit geval kun je wel proberen de kosten te verhalen op de oud bewoners. Na een overlijden is de erfgenaam verantwoordelijk voor de kosten van de ontruiming.
Een woningontruiming is nodig na een overlijden, faillissement of verhuizing. Het kan een zwaar en emotioneel proces zijn, zeker bij een traumatische gebeurtenis. Door deze uit te besteden bespaar jij jezelf veel onnodige stress en verdriet. Bovendien is het huis in een mum van tijd leeg en klaar voor nieuwe bewoners, wat geld op de huur of hypotheek bespaart.
Je spreekt met een ontruimer af wanneer deze het huis leeg komt halen. Ook maak je afspraken met betrekking tot de inboedel en wat hiermee gebeurt. De vakmannen komen vroeg op de dag en halen het huis zo snel mogelijk leeg. Eventueel maken ze ook schoon en voeren ze reparaties uit, zodat de woning direct klaar is voor de oplevering.
Ontruimingsbedrijven bieden verschillende diensten aan. Ze halen het huis uiteraard leeg, net als een wietplantage of bedrijfspand. Daarnaast maken ze schoon en voeren ze reparatie- en herstelwerkzaamheden uit zodat het huis direct op te leveren is. Denk aan het verwijderen van vloerbedekking, het dichten van gaten in de muur of het verwijderen van vervallen tuinhuisjes.

Meer informatie over woningontruiming

Ontruimingsbedrijf

Huis leeghalen na overlijden kosten

Woningontruiming kosten

Huis laten opruimen

Spoedontruiming

Boedelruiming