Woning ontruimen in ruil voor inboedel?

Vraag gratis offertes aan & bespaar op de kosten!


Huis ontruimen in ruil voor inboedel: hoe werkt dat?

Het kan soms overweldigend zijn om afscheid te nemen van een huis vol herinneringen en dierbare spullen. We begrijpen dat het loslaten van een vertrouwde omgeving en inboedel van emotionele waarde geen gemakkelijk proces is. Maar wat als we je vertellen dat onze bedrijven dit proces voor jou kunnen vergemakkelijken?

Onze ontruimingsbedrijven kunnen de druk voor je verlichten, door zich in te zetten voor het leeghalen van de ruimte. En met het huis ontruimen in ruil voor de inboedel, kan je ook nog eens op de kostprijs besparen! Wil je weten hoe? Lees dan vooral verder.

Huis ontruimen in ruil voor inboedel? Voordeel voor jou!

Wanneer je je inboedel laat opkopen in ruil voor het ontruimen van een woning, kan je gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs besparen, doordat de opbrengst van de inboedel gelijk wordt verrekend met de kosten voor de ontruiming. Dit kan voor een eengezinswoning oplopen tot wel €800,-*. Zo heb je het huis leeg en schoon, maar blijft jouw portemonnee vol. Maar hoe werkt dat dan?

Let op: dit voorbeeld is berekend met ontruimingskosten van €2.000,- (voor een ruime eengezinswoning). Het bedrag is afhankelijk van onder andere de waarde van jouw inboedel en ontruimingskosten. Een besparing van 40% op het factuurbedrag is zeker mogelijk.

Wil je graag een exacte prijsindicatie voor jouw situatie? Start gratis offerteaanvraag!

Inboedel verkopen en in mindering brengen van woningontruiming factuur

Of je nou gaat emigreren, verhuizen, er een familielid is overleden of een naaste naar een zorginstelling is verhuisd, soms komt het voor dat een (gedeelte van een) woning ontruimt moet worden en je (een deel van) de inboedel niet zelf kan gebruiken. Onze ontruimingsbedrijven bieden hier een oplossing voor: het inkopen van de inboedel in ruil voor het ontruimen van de woning.

Inboedel ontruimen: hoe gaat dit in zijn werk?

Het ontruimen van jouw inboedel verloopt dan in de volgende stappen:

  • Allereerst wordt jouw inboedel getaxeerd door de ontruimer. De ontruimer kijkt onder andere naar de staat van de inboedel en weet jou, door jarenlange ervaring, de juiste prijs voor jouw inboedel te bieden. Uiteraard wordt dit bedrag aan jou verteld.
  • Het vertellen van het bedrag wordt door middel van een bod op de inboedel gedaan. Bedenk je wel dat dit bod nooit zo hoog zal zijn als de daadwerkelijke waarde van de inboedel. Dit komt doordat het ontruimbedrijf zelf ook aan de doorverkoop van de goederen moet verdienen.
  • Na het bod op de inboedel kan je dit bod accepteren. Als je het bod accepteert, wordt deze verrekend met de kosten van de ontruiming. Zo bespaar je tijd en geld met het ontruimen van de inboedel.
  • Eén van de ontruimingsbedrijven komt langs op een afgesproken datum om de woning te ontruimen. Hierbij wordt de inboedel gesorteerd op waardevol en niet-waardevol. Alles wordt bezemschoon achtergelaten door het bedrijf.
  • Na de ontruiming ontvang je de factuur van de ontruiming. Hierbij wordt uiteraard de waarde van jouw ontruimde inboedel in mindering gebracht.

Het ontruimen van een huis kan een enorme taak zijn. Door deze taak uit handen te geven aan een gespecialiseerd ontruimingsbedrijf in ruil voor inboedel creëer je rust en ruimte voor jezelf. Met het inhuren van professionals om je huis te ontruimen bespaar je tijd en moeite. Hierdoor kun je je volledige aandacht op andere belangrijke zaken richten. Daarbij komt ook nog eens het voordeel kijken dat je een groot deel van de ontruimingskosten kunt dekken met de verkoop van jouw inboedel. De ontruimingsbedrijven verkopen jouw meubels voor je, waardoor ze een nieuw leven in worden geblazen.

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk zijn er ook andere, minder voordelige aspecten die je kunt laten meewegen in de beslissing om jouw woning te laten ontruimen in ruil voor inboedel. Zo kan het een emotioneel proces zijn om jouw huis of die van een naaste te laten ontruimen. Je moet afscheid nemen van je huis vol herinneringen en persoonlijke bezittingen. Dit kost veel tijd en energie en kan veel stress opleveren. Maar geen zorgen! Door de woningontruiming uit handen te geven aan een ontruimingsbedrijf hoef jij je niet druk te maken over het leeghalen van jouw huis.

Ook krijg je met het laten inkopen van de inboedel misschien niet de allerbeste prijs. Wanneer je de goederen zelf zou verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats, Facebook Marketplace of aan kennissen levert dit waarschijnlijk iets meer op dan wanneer je je inboedel laat ontruimen.

Daarnaast moet er bij verkoop van de inboedel aan het ontruimingsbedrijf rekening worden gehouden met de waarde en de staat van de inboedel. Niet alle items zijn geschikt om te verkopen of leveren evenveel op. Dit is afhankelijk van de leeftijd, staat of (gebrek aan) populariteit van de items.

huisontruiming [var1]

Kun je je huis gratis laten ontruimen?

Het gratis laten ontruimen van jouw woning is helaas vrijwel onmogelijk. Wel kan het combineren van verkoop van de inboedel en ontruiming aanzienlijk kosten besparen. De opbrengst van de inboedel wordt dan verrekend met de prijs van de ontruiming. De hoogte van de waarde van de inruiling van inboedel is afhankelijk van meerdere factoren. Ook zijn niet alle items geschikt voor verkoop.

Besluit je de inboedel niet te ruilen voor ontruiming, maar enkel te laten ontruimen? In dat geval zou je kunnen kijken of je de meubels deels kan laten ophalen door een kringloop. Wel zullen de kosten van ontruiming in dat geval hoger zijn.

Kosten ontruiming: een indicatie

Onderstaand tabel toont de gemiddelde ontruimingskosten per grootte woning. Je kan tot wel 40% besparen met een huis ontruimen in ruil voor de inboedel. Dit kan oplopen tot een voordeel van €300,- voor een kamer in een verzorgingstehuis met ontruimingskosten van €750,- of een voordeel van €560,- voor een eengezinswoning met ontruimingskosten van €1.400,-.

Kosten woningontruiming 2024

Type woningontruiming Gemiddelde kosten woningontruiming*
Garage, berging of opslag €200,- tot €700,-
Kamer in verzorgingstehuis €350,- tot €750,-
Seniorenwoning €250,- tot €900,-
Woning met 1-2 kamers €450,- tot €1.000,-
Eengezinswoning €800,- tot €2.000,-
Grote woning met meer dan 3 slaapkamers €1.000,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.


Huis ontruimen in ruil voor inboedel?

Vind een woningontruimer in jouw regio en profiteer van scherpe prijzen!
Bel naar: 085 800 2660!


Inboedel laten ophalen door kringloop: voordelig of niet?

Natuurlijk is het ook mogelijk om de inboedel door een kringloop op te laten halen. Maar is het even voordelig als het laten inkopen van de inboedel in combinatie met het ontruimen van de woning? We zetten alle voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Inboedel laten ophalen door kringloop: de voordelen

Het laten ophalen van jouw inboedel door de kringloop is een snelle en gemakkelijke optie. Daarnaast is het een milieuvriendelijke keuze, omdat kringloopwinkels jouw ingeleverde items recyclen. Met de schenking van jouw inboedel aan een kringloopwinkel steun je organisaties die vaak lokale gemeenschappen en goede doelen ondersteunen.

Inboedel laten ophalen door kringloop: de nadelen

Vele mensen denken dat de kringloopwinkel de gehele inboedel ophaalt. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Doordat een kringloopwinkel geen winstgevend bedrijf is, zullen zij niet alle items die jij aanbiedt accepteren. Sterker nog, in de praktijk kun je vrijwel nooit jouw inboedel laten opkopen door een kringloop, omdat het wordt gezien als een (gratis) schenking. En als jouw inboedel wordt aangenomen, moeten het nette spullen zijn. Hierdoor kan het zijn dat je alsnog zelf een deel van jouw inboedel moet afvoeren, wat het een tijdrovende klus maakt.

De beslissing om de inboedel aan een kringloopwinkel te doneren is afhankelijk van je prioriteiten. Het is belangrijk om voor jezelf goed af te wegen welke optie voor jou het meest vertrouwd voelt. Met de keuze voor een kringloopwinkel kies je voor een duurzame optie, terwijl het laten ontruimen van het huis in ruil voor inboedel de meest voordelige en tijdbesparende optie is.

woning ontruimen

Slim en voordelig ontruimen in ruil voor inboedel? Vraag hier je gratis offertes aan!

Wil je, net als ruim 3.000 anderen dit jaar, een woningontruimer in overweging nemen? Vraag dan hier je gratis vrijblijvende offerte aan! Na het ontvangen van de offerte kun je zelf het bedrijf met het beste aanbod kiezen, zodat je niks te veel betaalt. Je bent vrij om te bepalen of je de diensten van onze ontruimingsbedrijven wil aannemen.

085 800 2660