Woningontruiming

Wanneer een familielid naar een verpleeg- of verzorgingshuis gaat of plotseling komt te overlijden, is dat een emotionele gebeurtenis. Vaak moet er in korte tijd een heleboel geregeld worden en kan de familie het er niet bij hebben om in alle hectiek ook nog te zorgen voor de woningontruiming. Bovendien moet het huis mogelijk nog in originele staat worden teruggebracht. Schellekens woningontruiming regelt en verzorgt de woningontruiming graag voor u. Precies volgens de regels van de woningcorporatie of makelaar en natuurlijk vooral met respect en volgens uw wensen.

Ieder huis is anders, iedere klant is anders en ook iedere woningontruiming is anders. Woningontruiming is maatwerk en erg afhankelijk van de grootte en staat van het huis en van de specifieke wensen. Om u een indruk te geven van hoe we bij een woningontruiming te werk gaan, beschrijven we hieronder het proces bij een complete woningontruiming.

Hoe gaan wij te werk bij woningontruiming?

  • Na uw telefoontje, mailtje of brief nemen we direct contact op voor een afspraak.
  • We bekijken de woning, bespreken uw wensen en adviseren u.
  • We stellen binnen 48 uur een offerte op.
  • Na goedkeuring van de offerte plannen we de woningontruiming.
  • Als het nog niet gebeurd is, verzamelen we voor u eerst de spullen met (emotionele) waarde.
  • Overige waardevolle spullen worden in overleg met u aangeboden aan een aangewezen familielid, een taxateur, antiquair of veilinghuis.
  • Het huis wordt leeggehaald. Er wordt een nuttige bestemming gezocht voor de huisraad en bezittingen.
  • Onbruikbare spullen worden milieubewust afgevoerd.
  • Als het huis leeg is, worden indien gewenst de nodige klusjes gedaan. Dat varieert van het afstomen van behang tot het verwijderen van verlijmde vloerbedekking of het schilderen van de muren. Dit is vaak afhankelijk van wat met de woningbouwcorporatie, makelaar of familie is afgesproken.
  • De laatste fase is de eindschoonmaak. Soms is het bij een woningontruiming voldoende als de woning ‘bezemschoon’ wordt achtergelaten, maar in de meeste gevallen is er sprake van ‘grote schoonmaak’. Soms krijgen we het verzoek de woningen te ontsmetten of nicotinevrij op te leveren. Ook dat is geen probleem.

U kunt erop vertrouwen dat we de woning op het juiste tijdstip tegen de afgesproken prijs precies zo achterlaten als we hebben afgesproken.

Wij staan 7 dagen per week voor u klaar!

Bel en maak kennis met Jacqueline Schellekens of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Bel 06 - 50 62 39 80
Offerte aanvragen
Jacqueline Schellekens